Szeplők eltüntetése házilag: a legújabb TikTok-trend nem a legjobb megoldás

Close,Up,Highly,Detailed,Shot,Of,A,Young,Woman,Applying
Shutterstock - Artem Varnitsin
TikTok szeplő házi praktika
Egy elismert bőrgyógyász és esztétikai szakértő figyelmeztetett a közösségi média által népszerűsített házi gyógymódok veszélyeire. Az online platformokon olyan praktikák terjednek, amelyek háztartási termékek, például citrom, fogkrém és vazelin használatával ígérnek megoldást a szeplők eltüntetésére.

A napfény hatására sötétbarna foltok képződhetnek a bőrön a hiperpigmentáció következtében, amely általában világos bőrű embereknél fordul elő. Bár ezek gyakran ártalmatlanok, néhányan nem elégedettek megjelenésükkel, és próbálnak módszereket találni a szeplők eltüntetésére. A szakértő hangsúlyozza, hogy bár sokakat nem zavarnak a szeplők, sőt, egyesek kifejezetten örülnek nekik, vannak olyanok, akik bármit megtennének annak érdekében, hogy megszabaduljanak azoktól. 

szeplők
Házi praktikák szeplők eltüntetésére? Ne dőlj be
Forrás: Shutterstock

Házi praktikák szeplők eltüntetésére? Ne dőlj be!

„A szeplők kis barna foltok, amelyek a napfény hatására jelennek meg, és nagyon gyakoriak a világos bőrűeknél. Ezek a melanin túltengése miatt alakulnak ki, ami a bőr védelmi reakciója az UV-sugarak ellen” – magyarázza Dr. Emamian. „Látunk számos videót a közösségi médiában, amelyek állítólagos házi megoldásokat mutatnak be a szeplők eltávolítására, például citromlével, kurkumával vagy fogkrémmel. Mindenkit óvatosságra intek, aki a bőrápolási tanácsokat megbízhatatlan forrásokból származó tartalmakból meríti, és a közösségi média természete miatt bárki közzétehet olyan videókat, amelyekben szakértőnek vallják magukat.”

Dr. Emamian arra figyelmeztet, hogy a közösségi média jelentős hatással lehet a bőrápolási rutinokra, mind pozitív, mind negatív értelemben. „A közösségi média hatékony tanulási eszköz lehet, ahol hozzáférést nyerhetünk az eredményes bőrápolási termékekhez, de fontos, hogy tisztában legyünk a félretájékoztatással, és megértsük, hogy sok tanács nem alkalmazható minden bőrtípusra.”

A szakértő tanácsa szerint a legjobb, ha szakemberrel konzultálunk, és tudományosan megalapozott kezeléseket választunk, amelyeket képzett szakemberek végeznek.

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.