Végezz vietnámi arcreflexológiát otthon: az idegrendszerre, a vérkeringésre és a nyirkorendszerre is hat

vietnami arcreflexologia
Shutterstock - Prostock-studio
arcbőr reflexológia arcmasszázs egészség
Az arcbőrünk egészségét, puhaságát és rugalmasságát szeretnénk minél tovább megőrizni. Sokféle módszer létezik, legújabban az arcreflexológia számít felkapottnak, ami az egész testre hat.

Az arcápolás fontos része az életünknek, bőrünk egészsége és rugalmassága pedig állandó figyelmet igényel. A vietnámi arcreflexológia az 1980-as években jött létre, és a mai napig hatásos természetes gyógymód nemcsak az arc, hanem az egész test egészségének megőrzéséhez. A vietnámi arcreflexológiát otthon is elsajátíthatod.

arcreflexológia
A vietnámi arcreflexológia otthon is elsajátítható.
Forrás: Shutterstock

Vietnámi arcreflexológia 7 lépésben

A vietnami arcreflexológia „Dien Chan” fajtáját egy Bui Quoc Chau nevű akupunktúraprofesszor hozta létre az 1980-as években Vietnámban. A professzor Saigonban kórházakban és drogrehabilitációs központokba dolgozott. Egy súlyos hátfájással küzdő páciense egyáltalán nem reagált az akupunktúrára, így a professzor úgy döntött, hogy a test egy olyan területére, az arcra összpontosít, amellyel addig nem foglalkozott. Azért döntött így, mert a vietnámi orrsövényt jelentő „song mui” szónak ugyanaz a gyökere, mint a gerincet jelentő „song lung” szónak, és talán - gondolta - van a kettő között olyan kapcsolat, amely túlmutat az addigi tudáson.

A professzor a páciens orrán kezdte el az akupunktúrás kezelést, amelynek az eredménye a hátfájás figyelemre méltó csökkenése volt. Innentől kezdve a vietnámi arcreflexológia népszerű módszerré vált. Ezután Quoc Chau más szakértőkkel együttműködve vizsgálta az arc területei és a test pontjai közötti lehetséges kapcsolatokat. Így jött rá arra, hogyha az orr megfelel a gerincnek, akkor összefüggés lehet a szemöldökívek és a karok között. Több mint 600 pontot azonosított az arcon, és 11 reflexmintát, amelyek összekötik a testet és a belső szerveket.

A Dien Chan arcreflexológia módszer

A dien szó jelentése „arc”, a chan pedig „diagnózis”. A módszer a reflexpontokon keresztül térképezi fel a fizikai állapotot. Ugyanezek a pontok használhatók fel az egyes területek egészségének helyreállításához. Az alapelv az, hogy a fájdalmainkat belső energiablokkok okozzák, a test energiarendszereinek kiegyensúlyozásával pedig javul az egészségünk és a közérzetünk is.

Az arcreflexológia előnyei

Giorgia Alberti, természetgyógyász szakértő elárulta, hogy az arcreflexológia „segít ráhangolódni az egészségünkre, ráadásul remek módja annak, hogy támogassuk a testünket a hagyományos orvosi kezelések során és stressz idején. Segíthet az idegrendszer, a vérkeringés, a nyirokrendszer, a máj és a szívműködés szabályozásában, emellett elősegíti az egészséges méregtelenítést és támogatja az immunitásunkat.”

Hogyan csináld?

A vietnámi arcreflexológia otthoni elvégzéséhez mindössze az ujjaidra lesz szükséged. Az alábbi gyakorlatokat végezd a tükör előtt, és végezz 10-30 ismétlést.

  1. Melegítsd fel a kezed dörzsöléssel, majd tedd a tenyered a szemedre, amíg a hő el nem oszlik. Ez a petefészkekre és a herékre hat, serkenti a szexuális energiát és aktiválja az egész testet.
  2. Középső ujjaiddal végezz körkörös dörzsölő mozdulatokat az orr tövétől kezdve a szemöldökig, köröket húzva a szem köré. Ezután kopogtasd meg az ujjad ugyanezen az úton. Ez megfelel a hólyagmasszázsnak, és segít a látással kapcsolatos panaszokon is.
  3. A tenyereddel körkörös mozdulatokkal masszírozd az arcod az álltól a homlokig, különös figyelmet fordítva az arccsontok alatti területekre, amelyek az emésztőszerveknek felelnek meg, beleértve a lépet, a gyomrot, a májat és az epehólyagot. Ez felmelegíti a testet, serkenti az emésztőrendszert, és tisztítja a szerveket, miközben javítja a bőr egészségét.
  4. A középső ujjaddal masszírozd meg az orrhegytől a hajvonalig tartó vonalat mindkét irányban, és felfelé irányuló simítással fejezd be, hogy segítsd az energianövelést. Először az egyik, majd a másik kezed használd, amíg meleg érzést nem tapasztalsz. Ez megfelel a gerincoszlop masszázsának, és revitalizálja a reproduktív szerveket.
  5. Masszírozd a homlokod vízszintesen a jobb kezeddel, majd a bal kezeddel. Ez megfelel a hátmasszázsnak, és stimulálja a belső szerveket. Emellett ellensúlyozza a ráncokat, ellazítja az idegrendszert, valamint serkenti az agyat és a memóriát.
  6. Mindkét kéz V alakban elválasztott mutató- és középső ujjal dörzsöld erőteljesen a fülek előtti és mögötti területeket. Ez felmelegíti a torkot, ellazítja a hátat, stimulálja a szemet és a nyelvet, miközben segít kisimítani a nyaki ráncokat.
  7. Az ujjbegyeiddel végezz fejbőrmasszázst a homloktól a tarkó felé haladva, majd ismételd meg, a halántéktól kezdve a tarkó felé haladva. Ez oldja a feszültséget, serkenti a vérkeringést azáltal, hogy oxigént juttat a fejbőrbe, és enyhíti a fejfájást és az álmatlanságot.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.