Az áll-lifting az új őrület: ez áll a népszerűsége mögött

áll-lifting, plasztikai műtét, szépészeti beavatkozás
Shutterstock - Galaxy love design
öregedés hialuronsav szépségtrend
Az utóbbi években az éles kontúrú állkapocs igencsak a figyelem középpontjába került a közösségi médiában – újabb és újabb trükkök, arctornagyakorlatok, eljárások látnak napvilágot annak érdekében, hogy a fiatalos arcbőr és a jól definiált, szögletes formájú állkapocs elérhetővé váljon mindenki számára. De mi is az az áll-lifting és miért olyan népszerű?

Az idő múlásával elkerülhetetlenül szembesülnünk kell azzal, hogy a bőrünk elkezd vékonyodni, megereszkedik, elveszíti tartását, kontúrját – és ez legtöbbször az állkapocs vonalán látszik meg először. Hiába áldozunk rengeteg pénzt krémekre, a folyamat ugyan lassítható, de ezekkel az öregedést megakadályozni sajnos nem tudjuk. Az utóbbi néhány évben került fókuszba a szépségrajongók egyik legnépszerűbb témája: az éles kontúrú állkapocs elérése – és ma már tudjuk, hogy több eljárás is létezik, amellyel a kívánt hatás elérhető. Vannak, akik óvakodnak a drasztikus beavatkozásoktól, a botoxtól; nekik kiválóan alkalmas megoldás lehet ez az igen népszerű, fiatalító esztétikai eljárás.

áll, áll-lifting
Az áll-lifting népszerűségét az okozza, hogy viszonylag gyors és fájdalommentes eljárásról van szó
Forrás: Marina Demeshko/Shutterstock

Mi az áll-lifting és miért olyan népszerű?

Az áll-lifting népszerűségét az okozza, hogy viszonylag gyors és fájdalommentes eljárásról van szó, amely nem minősül sebészeti kezelésnek, tehát nincs szükség komolyabb érzéstelenítésre, bemetszésekre és nem kell hosszú felépülési időre számítani. Az eredmények természetes hatást kölcsönöznek az arcnak, nem lesz tőle mű vagy mesterkélt hatású a megjelenés.

  • Hogyan végzik a kezelést?

Az áll-liftinget az állkapocsvonalba történő hialuronsav befecskendezésével végzik – növelve ezzel a terület térfogatát. A kezelést egyértelműen biztonságos eljárásként tartják számon.

A hialuronsav egy olyan zselészerű, átlátszó anyag, amely megtalálható a bőrben, az ízületekben és a szervezet több szövetében is. Elsősorban a víz megkötéséért, a szövetek hidratáltságáért, a bőr rugalmasságáért és megújulásáért felel. Az idő előrehaladtával azonban a szervezetben megtalálható hialuronsav mennyisége csökken, így a bőr veszít rugalmasságából, megjelennek a ráncok és ez sok bosszúságot okoz azoknak, akik szeretnék, ha megjelenésük üde és fiatalos lenne.

Az áll-liftinges kezelést többnyire egy személyre szabott állapotfelmérés, konzultáció előzi meg. Ezután történik az arc teljes fertőtlenítése, majd a kezelt bőrfelület érzéstelenítése – ez történhet krémmel vagy injekció alkalmazásával is. Ezt követően finom, vékony, kifejezetten erre az eljárásra készült mikrotűvel befecskendezik a hialuronsavat a megfelelő területekre, hogy az állkapocs kontúrja éles, jól definiált legyen – szemből és oldalnézetből is.

  • Hány kezelés szükséges a kívánt eredmény eléréséhez?
A,Cosmetologist,Makes,Lipolytic,Injections,To,Burn,Fat,On,A
Az áll-liftinget az állkapocsvonalba történő hialuronsav befecskendezésével végzik – növelve ezzel a terület térfogatát
Forrás: Inna photographer/Shutterstock

Az állkapocsvonal kívánt formájának elérése egy eljárást igényel. A kezelés után az eredmények azonnal láthatóak lesznek. Az arcplasztikával szemben a hialuronos feltöltést időnként szükséges megismételni, ugyanis a hialuronsav természetes módon felszívódik a szervezetben. A kezelés gyakoriságának szükségessége egyénenként eltérő lehet, hiszen mindannyiunk szervezete másként működik. Fontos, hogy a kezelés után is betartsuk az orvos által előírt bőrápolási szabályokat, ezekkel elősegíthetjük az eredmények tartósságát.

A kezelést követően ajánlott pihenni, óvakodni a nehéz fizikai munkától, sport tevékenységektől, valamint csak tiszta kézzel lehet hozzányúlni a kezelt bőrfelülethez a fertőzések elkerülése végett. A kezelés utáni első héten kerülni kell a szaunázást, a napozást, valamint fontos a megfelelő hidratálás és a fényvédő krémek alkalmazása is.

  • Mikor érdemes elkerülni a hialuronsavas arckezelést?

Alapvetően a hialuronsavas arckezelés mindenki számára biztonságos eljárásnak minősül, azonban nem ajánlott terhesség és szoptatás alatt, valamint autoimmun betegség, gyulladásos bőrbetegség, és véralvadásgátló gyógyszerek szedése mellett sem.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.