Hitted volna? Ezzel az 5 tippel megőrizheted kézfejed fiatalságát

Skin,Moisturizing.,Smiling,Middle,Aged,Woman,Applying,Hand,Lotion,At
Shutterstock - Prostock-studio
kézápolás hidratálás ősz
A hideg szél, az esős, a hűvös időjárás és a száraz levegő hatással lehet a kéz bőrére. Ezért az ősz beköszöntével különösen fontos odafigyelni a kézfejed ápolására, ha megelőznéd az idő előtti bőröregedést és a bőr kiszáradását. Ehhez adunk most 5 egyszerű tippet.

Kézfejed az egyik olyan testrész, amelyen leginkább megmutatkoznak az öregedés első jelei. És bár lehet, úgy gondolod, nem a kézápolás a legfontosabb kozmetikai teendőd az őszi szezonban, hidd el, fontos erre a területre is figyelni. A kezünk ugyanis a nap folyamán rengeteg külső hatásnak van kitéve; ha nem vigyázol rá, idő előtt megjelenhetnek rajta ráncok, öregségi foltok és csúnyán megereszkedhet. Szerencsére azonban rengeteg módja van annak, hogy megőrizd kezeid fiatal megjelenését. Sosem késő hatékony, mégis egyszerű szokásokat beépítened a napi rutinodba.

Kézfejed ápolása ősszel is fontos
Kézfejed figyelmeztet, ha nem törődsz vele
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Antonio Guillem/Shutterstock.  No use without permission.

Kézfejed fiatalságát néhány egyszerű trükkel is megőrizheted

1. Rendszeres használj hidratálót

Akárcsak az arcbőrödnek, úgy a kézfejeden lévő bőrnek is szüksége van kényeztetésre, hogy puha és rugalmas maradjon. A bőr a kor előrehaladtával kevesebb olajat termel és veszít rugalmasságából, ami szárazsághoz és ráncképződéshez vezet. Ezért használj naponta többször hialuronsavat, glicerint és sheavajat tartalmazó kézkrémet, különösen kézmosás után, vagy reggel és este, lefekvés előtt, miután végeztél az arcápolási rutinoddal.

A kézfejünket borító bőr nagyon vékony, így könnyebben kiszárad, és a ráncok, foltok is korán megjelenhetnek rajta. Az idő előrehaladtával folyamatosan veszít nedvességtartalmából, valamint rugalmasságából, ennek pedig látható jelei lesznek.

Health,Care,,Beauty,Asian,Young,Woman,In,Bathrobe,,Towel,After
Ősszel elengedhetetlen a kacsók rendszeres krémezése 
Forrás: Shutterstock

2. Óvd csuklóidat a napfénytől

Becslések szerint a bőr öregedésének akár 70-80 százalékáért közvetlenül vagy közvetve a káros napsugarak a felelősek. A kezed, ahogy az arcod ősszel is fokozottan ki van téve a napnak, ezért fontos, hogy soha ne feledkezz meg a fényvédők alkalmazásáról az arcon, nyakon, dekoltázson és a kézfejeken sem - akár hét ágra süt a nap, akár felhős az ég.

3. Meleg víz helyett langyos víz

A kézmosás során használj langyos vizet, mert a forró víz könnyen kiszáríthatja a kéz bőrét. Bár biztos te is tisztában vagy azzal, hogy az alapos kézmosás a legjobb védelem a vírusok és a baktériumok ellen, jobb ha tudod, a folyamatos kézmosás eltávolítja a bőr természetes védelmi rendszerét. Ne moss túl gyakran kezet, és mindig válassz kíméletes folyékony szappant, vagy vízmentes fertőtlenítő gélt. Fontos figyelni a víz hőfokát is: ne moss kezet túl forró vízben, inkább langyos legyen a hőmérséklete, hogy megakadályozd a bőr további kiszáradását.

Water,,Washing,Hands,And,Cleaning,At,Sink,In,Bathroom,For
A forró víz negatívan hat a kéz bőrére 
Forrás: Shutterstock

4. Húzd fel a kesztyűt

Mielőtt fejes ugranál a háztartási feladataidba - különösen, ha durva tisztítószereket használsz - mindig viselj gumikesztyűt, hogy megvédd a kézfejeden lévő finom bőrt az erős kemikáliáktól. Ezek ugyanis szárazságot és irritációt okozhatnak, ami az öregedés korai jeleihez vezethet. Ha pedig beköszönt a valódi őszi időjárás, hideggel, esővel, viselj puha kesztyűt, hogy megelőzd a kezed kiszáradását és berepedezését.

5. Alvás közben is ápold a kezeidet

Lefekvés előtt masszírozd be kacsóidat egy gazdag, zsíros krémmel, és ha lehet, viselj pamut kesztyűt, hogy a hatóanyagok még jobban beszívódjanak.

Bízunk benne, hogy a fenti tippek segíthetnek megőrizni a kezeid hidratáltságát és puha tapintását.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.