5 tipp önbarnításhoz, hogy ősszel is napbarnított legyen a bőröd

önbarnítás, önbarnítás szabályai
Shutterstock - BLACKDAY
szépségápolás önbarnító ősz
A napbarnított bőrt nem kell elhagynod azért, mert ősz van. Ahhoz viszont, hogy önbarnítással elérd a tökéletes színt, adunk pár tippet.

Az önbarnítás egy sokkal egészségesebb módja annak, hogy a bőröd szép barna legyen az őszi szezonban is, mint ha szoláriumba mennél. 

Önbarnítás szabályai
Használj az önbarnításhoz megfelelő kesztyűt, hogy egyenletes színt kapj.
Forrás: Shutterstock

Az önbarnítás szabályai

Ha tökéletes színt szeretnél foltok nélkül, minden szabályt be kell tartani. Válassz termékeket bőrtípusodnak és igényeidnek megfelelően, és ne feledkezz meg arcbőröd barnításáról sem. Ezután pedig pontosan kövesd az utasításokat.

1. Végezz színtesztet

Mielőtt nekilátsz az önbarnításnak, végezz színpróbát. Ha van tesztcsomag, akkor szerezd be, és egy kevésbé látható részén a testednek próbáld ki, hogy megfelelő lesz-e az önbarnító színe számodra. Ősszel nem akarsz túl barna lenni, de azért szeretnéd, hogy élettel telinek és napbarnítottnak tűnjön a bőröd. Ne válassz túl sötét árnyalatot, csak 2-3 árnyalattal sötétebbet, mint az aktuális bőrszíned, így természetes eredményt tudsz elérni.

2.Készítsd fel a bőröd

Mielőtt felkened a barnítókrémet, az egyik legfontosabb lépés a bőr előkezelése.

Az önbarnítás első és legfontosabb szabálya, hogy akár gyantázol, epilálsz vagy borotválsz, ezeket legalább 24 órával az önbarnítás előtt végezd el, hogy a bőröd tudjon pihenni. Az előkészület része egy alapos bőrradírozás is, amely során nemcsak az elhalt hámréteget tünteted el, hanem a korábbi önbarnításból megmaradt színt is. Ezután hagyj időt a bőrödnek pihenni, viszont hidratáld jól.

3. A kevesebb több

Az önbarnítás előtt közvetlenül ne használj semmilyen krémet vagy olajat, a tiszta, sima bőrödre vidd fel az önbarnító csomagolásán megadott lépések szerint. Az önbarnításhoz mindenképp szerezz be egy kesztyűt. Ez segít a termék megfelelő eloszlatásában, így nem leszel foltos és nagyobb felületen egyenletesen tudott eloszlatni a terméket. A túlzó szín elkerülése végett, az önbarnítót vékony rétegekben vidd fel. Ha túl fakónak érzed a végeredményt, akkor elvégezheted a műveletet többször is, így rétegezve az önbarnítót.

4. Figyelj az arcod színére

A testünkön különböző a bőr vastagsága, és több helyen eltérő a bőr színe.

Az arcbőrünk mást igényel, így erre fordíts külön figyelmet! 

Az arcod színéhez igazítsd a tested színét. Tisztítsd meg az arcod, hámlassz vagy radírozz 24 órával az önbarnítás előtt, és használj kesztyűt a krém egyenletes és foltmentes eloszlatásához. Ne hagyd ki a nyakad és a füleidet sem.

5. Hidratálj

Az önbarnítás dehidratálja a bőrt, és mivel a hidratálóval még várnod kell addig, amíg az önbarnító kifejti a hatását, hidratálj belülről és igyál sok vizet! Fogyaszd el a napi javasolt 2-3 litert, hogy a bőröd szép, hidratált és napbarnított legyen.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.