Szuper trendi smink ötletek szemüvegeseknek – Termékekkel, árakkal

French,Clothing,Style,,Street,Fashion.,A,Beautiful,Girl,In,A
Shutterstock - Navistock
sminktippek termékek szemüveg
A szemüveg ma már nem csupán egy szükséges kellék az éleslátáshoz, stíluselemként is remekül működik, és igazán sokat tud dobni a megjelenésünkön. Ugyanakkor szemüvegesként a keret szűkítheti a tekintetet, ezért nem mindegy hogyan sminkelünk. Ehhez hoztuk pár remek tippet.

Szemüvegesként egy kicsit mindig nehezebb dolgunk van a smink elkészítésénél, hiszen az okuláré sokat takar, az erős lencsék pedig torzíthatják az arányokat, felnagyíthatják, vagy épp összenyomhatják a tekintetet, és sajnos a szemüveg hajlamos kiemelni az elmúlt évek során elmélyülő aprócska ráncokat, barázdákat. Aggodalomra azonban semmi ok, van néhány hasznos trükk a tarsolyunkban, amivel kiküszöbölhetjük ezeket a nüansznyi problémákat.

Szemüvegesként is lehetsz szuperszexi
Szemüvegesként is lehetsz elbűvölő és szexi
Forrás: Shutterstock

Szemüvegesként a sminkelés során érdemes néhány különleges szempontot figyelembe venni:

Szemüvegesként mindig hidratált bőrrel vágj bele

A reggeli arcmosás után érdemes termálvizes vagy tengeri algás arcpermettel befújni az arcodat, ami visszaépíti a bőr pH-értékét, ezt kövesse kedvenc nappali hidratálód, esetleg egy C-vitamin tartalmú szérum, majd jöhet a jól bevált BB-krém vagy kedvenc alapozód. Egy jól hidratált arcbőrön a smink is szebben mutat. Természetesen a napvédőről se feledkezz meg! A mi személyes kedvencünk az Yves Rocher ránccsökkentő nappali arckréme feltöltő hatással. Könnyű, intenzíven hidratáló textúrával. Minden bőrtípusra tökéletes.

Ár: 10.190 ft
Forrás: Yves Rocher

Púder helyett először alapozz

Az alapozó nem csodaszer, de hozzájárulhat ahhoz, hogy bőröd simább, üdébb összhatást keltsen. A minőségi termékek nem gátolják a bőr légzését és nem hagynak csúnya maszkot az arcodon. A megfelelő szín érdekében bátran keverj össze több - lehetőleg azonos állagú - alapozót egymással. A szem alatti sötét karikák ellen, használj világos színű korrektort. 

Ha az alapozó tökéletesen illeszkedik bőrtípusodhoz és tónusodhoz, észrevétlenül beleolvadhat a bőrödbe. De amennyiben például a formula túl száraz vagy az árnyalat túl sötét, a megjelenésed könnyen maszkszerűvé válik. Ha ránk hallgatsz, sietős reggeleken egy olyan alapozót választasz, amely teljes fedést nyújt, és így tökéletesíti a megjelenésed, mint például a M·A·C Studio Radiance Serum-Powere alapozója, amely 24 órás hidratálást és közepesen építhető fedést biztosít, és azonnal kiegyenlíti az arcbőrt. 

 

Ár: 18.500 ft
Forrás: maccosmetics.hu

Hangsúlyozd ki az igéző tekinteted

A jól megválasztott szemfestékekkel könnyedén átformálhatod szemeid alakját, és kiemelheted azok szépségét. Ne feledd: míg a sötét színek mindig kisebbnek láttatják, addig a világos árnyalatok optikailag növelik szemeid méretét. A ragyogó tekintet érdekében kerüld a fényes, csillogó termékeket, amik felerősítik a ráncokat, maradj inkább a matt színárnyalatoknál. Érdemes több árnyalatot használni a szemhéjadra. A színeket körkörös mozdulatokkal dolgozd el, hogy egy szép átmenetet érj el. Ehhez kipróbálhatod például a CATRICE Generation Joy szemhéjpúder palettáját, amely segítségével a lehető legkülönfélébb szemsmink változatokat is elkészítheted.

Ár: 3900Ft
 Forrás: Notino

Tipp: A fekete szemceruza vagy tus használata segíthet kiemelni a szempilláidat. A cicásra húzott vonalak szemüveg esetében nagyon klasszul néznek ki. Kialakításánál vedd figyelembe a szemformádat, valamint a szemüvegkereted formáját, vastagságát.

Soha ne feledkezz meg a spirálról

A szempillák befestésével számtalan különböző hatást tudsz elérni: attól függően, hogy hosszítani vagy dúsítani szeretnéd a pilláidat, és miután a szempillafesték elsődleges célja, hogy kiemelje szemünk körvonalát, ezért célszerű inkább fekete színű festéket használni. A szempillaspirál nem kötelező, de felteszi a koronát a szép sminkre. A látványos tekintet érdekében többször is menj át a pilláidon. A látványos műszempilla hatás érdekében dobd be az essence call me Queen névre hallgató szempillaspirálját. 

Ár: 1.699 ft
Forrás: dm.hu

A szemöldök ívét mindig a kerethez igazítsd

Amikor a szemöldököd formáját alakítod ki – szedéssel, festéssel –, mindig a szemüvegkeret felső ívét vedd „vonalzónak”. Érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni az arc ezen részére, hiszen a megfelelő smink nyitottá varázsolja a tekinteted a lencse mögött. Ha ritkább, vagy jóval világosabb szemöldököd van, célszerű egy színben hozzá illő porral vagy ceruzával megerősíteni.

A rúzs megkoronázza a végeredményt

Egyetlen kozmetikai termék sem képes úgy feldobni a hangulatunkat és kifejezni az egyéniségünket, mint egy szép rúzs. A rúzs állaga, színe képes teljesen megváltoztatni ajkaink formáját és jellegét. A hozzád illő rúzst a színtípusodnak megfelelően választhatod ki, hogy kihangsúlyozd a szem- és hajszínedet, valamint az alaptónusodat. Ja dúsítanád ajkaidat, a szín felvitele után használj egy könnyű, áttetsző szájfényt. Ez csábító fényt kölcsönöz ajkaidnak, amelyek így még dúsabbnak tűnnek. A mesés, csókolni való ajkak érdekében próbáld ki a Bobbi Brown Crushed Lip Color rúzsát, amely 

Ár: 15.990 Ft
Forrás: douglas.hu

Ezeket a termékeket érdemes lehet beszerezned:

  • Alapozó
  • A bőrszínednél egy árnyalattal világosabb korrektor
  • Szemhéjfesték primer vagy bázis a bőrtónusodhoz illő árnyalatban
  • Egy azonos színcsaládba tartozó világos és egy sötét, matt szemhéjfesték, például bézs vagy rózsaszín
  • Különböző ecsetek: két szemhéjfesték ecset - egy közepes és egy kicsit kisebb -, egy korrektor ecset és egy highlighter ecset.
  • Szemceruza mélyfekete vagy barna színben
  • Highlighter
  • Szempilla-göndörítő
  • Fekete szempillaspirál
  • Szemöldökzselé

Jó sminkelést! 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.