Tudtad? Ez az 5 könnyed mozdulatsor segít a toka eltűntetésében

Young,Woman,In,Bathrobe,Looking,In,Mirror,And,Doing,Manual
Shutterstock - Okrasiuk
toka feszesítés arcjóga
Ha a reggeli készülődés során a tükörbe nézve azt látod, hogy a bőröd kissé megereszkedett, és nem kívánt zsírpárna éktelenkedik az állad alatt, nem kell azonnal plasztikai sebészhez rohannod. Ma már számos zsírgyilkos gyakorlat létezik, ami teljesen eltünteti a tokát és feszesíti a nyakat.

Az öregedés diszkrét jelei sajnos már a harmincas éveinkben megjelennek, és idővel ezek a finom barázdák, apró szarkalábak egyre látványosabbá válnak. Ezt a látványt még tetézi az idővel megereszkedett bőr, a toka kialakulása, amelynek leggyakoribb oka az elhízás. Az elhízás sok zsírfelesleget eredményez. Mivel a zsír nehezíti az áll alatti bőrt, ez gyakran lógó bőrt, tokát okozhat, amely azt a látszatot kelti, hogy van egy második, alsó állunk is. Bár a folyamatot megállítani nem tudjuk, létezik egy műtétmentes technika a ráncok kisimítására és az arckontúr helyreállítására.

Toka eltűntetése
Toka eltűntetése 5 lépésben
Forrás: Shutterstock

Toka ellen a legjobb módszer az arcjóga

Napjainkra egyre divatosabbá vált az esztétikai orvoslás mellett fiatalító arctorna gyakorlatokat is végezni. De vajon valóban hatásos napi néhány perc tükör előtti grimaszolás, és ha igen, hogyan érdemes hozzákezdeni? Amennyiben ezen a téren még teljesen kezdő vagy, akkor meglehet, hogy először egy szakképzett oktatóval érdemes gyakorolni az arcjóga helyes technikáját. Egyedül nem tanácsos belefogni, mert akár nyirokrendszeri problémákat is okozhat. Ha viszont valaki oktató segítségével már elsajátítottad az alapokat, otthon bármikor elvégezheted a mozdulatokat – és az eredmény hamar látszani fog a bőrödön és a nyakadon is.

A kettős áll a nagyon karcsú nőket is érintheti. A korral ugyanis együtt jár az arckontúr megereszkedése, valamint a bőr alatti szövetek, így a zsírszövetek öregedése.

  • Mi is pontosan az arcjóga?

A Fumiko Takatsu által kidolgozott arcjóga tulajdonképpen egy arcmasszázs és különböző gyakorlatok keveréke, amely a jógához hasonlóan erősíti az arcizmokat és fokozza a vérkeringést, ezáltal pedig csökkenti a finom ráncokat és feszesebb állkapocsvonalat eredményez. Az orrajak barázda feltöltődik, a szem alatti karikák elhalványulnak, a toka visszanyeri feszességét. Az összkép ismét vonzó, egészséges és fiatalos lesz.

Young,Woman,Doing,Face,Building,Exercise,On,Beige,Background,,Closeup
Az arcjóga a toka ellen is képes felvenni a harcot
Forrás: Shutterstock

Hogyan szépülhetsz vele hatékonyan?

Az arc rengeteg izommal rendelkezik, így valójában teljesen megalapozott az elképzelés, hogy ezeket az izmokat is érdemes átmozgatni, éppúgy, mint amikor a testünket tornáztatjuk A rendszeres gyakorlatokkal ragyogóbb bőrre tehetünk szert, csökkennek a tág pórusok, a szarkalábak elhalványulnak, a lefelé görbülő szájzug megemelkedik, a nyak kisimul, a fáradt arckifejezés eltűnik.

  • Kinek ajánlott a leginkább?

Az arcjóga tökéletes megoldás kortól és nemtől függetlenül bárkinek, aki annál kisebb a valószínűsége, hogy az öregedés mély nyomokat hagy az arcunkon. Megelőzés céljából érdemes már 35 éves kortól elkezdeni az arc tornáztatását. a természetes módszerekben hisz, és nem sajnálja az időt és az energiát az arcának szépítésére, egészségesebbé tételére. A módszer lényeg, hogy minél korábban elkezd a programot.

Tipp: 

A folyadékbevitelről se feledkezz meg. A napi 8 pohár víz mellett A-, E- vagy C-vitaminban gazdag testápolókat, bőrápolókat használni, és az a legjobb, ha párna nélkül hajtod álomra a fejed, hiszen így kerül a nyak valódi nyugalmi helyzetbe.

Mature,Woman,In,Pajamas,Doing,Face,Building,Exercise,On,Blue
A toka megszüntetéséhez elsősorban a nyaki bőrizmokat kell megdolgoztatni
Forrás: Shutterstock

Szabadulj meg a tokádtól könnyed gyakorlatokkal:

  • Nyújtással

Nyújtsd előre a fejed és öltsd ki a nyelved, amennyire csak tudod – grimaszolj. Tartsd meg ezt az intenzív nyújtó mozdulatot kb. tíz másodpercig. Ezt a mozdulatsort tetszés szerint megismételheted egymás után, vagy naponta többször is, akár munka közben is.

  • A szövetek erősítésével

Ehhez kissé emeld fel az álla és told előre az állkapcsod. Eközben a nyelv a szájpadláson pihen. Mosolyogj és maradj így 10 másodpercig. Lazítsd el magad, majd ismételd meg a gyakorlatot öt-tíz alkalommal.

  • Feszesítéssel

Szorítsd össze a fogaidat, miközben az alsó ajkadat lefelé húzod úgy, hogy az alsó fogad láthatóvá válnak. Eközben nyomd a nyelved hegyét a szájpadlásodhoz. Tartsd ezt a mozdulatot tíz-tizenöt másodpercig, lazíts és ismételd meg kb. ötször.

  • Csókos szájjal

Helyezkedj el kényelmesen, ülj egyenesen, nézz felfelé a plafon irányába és csücsöríts az ajkaiddal, addig, amíg nem érzed, hogy feszülne az állad. Tartsd így tíz másodpercig, és ismételd meg a gyakorlatot kb. nyolc-tíz alkalommal.

  • Használd a könyököd

Ülj egyenesen az asztalhoz és támaszd rá az egyik könyöködet. Nyomd az állad az összeszorított öklödre és tartsd ellen az állkapcsod. Ezt a feszített helyzetet megtartva, nyisd ki a szádat. Lazíts, majd ismételd meg ezt legalább öt alkalommal.

Nézzük ezt a gyakorlatban: 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.