Kezelhetetlen, folyton lelapul? Íme az 5 legjobb sampon zsíros hajra – Termékekkel, árakkal

Zsíros hajra megoldás
Shutterstock - Andrii Iemelianenko
hajápolás sampon zsíros haj
Az ősz fokozott hajápolást kíván, hisz a hajad ilyenkor hajlamos a töredezésre, fakul és gyorsabban zsírosodik. A zsíros hajat onnan ismerheted fel, hogy néhány órával a mosás után egyes hajszálak zsíros tincsekbe összetapadnak, amitől a frizurád elhanyagoltnak tűnik. Mutatjuk, mit tehetsz ellene!

A zsíros hajra ma már szerencsére számtalan megoldás közül válogathatsz, de érdemes időben felismerni, ha baj van. Hajad állapotát a genetikai hatás mellett számos mechanikai (napi fésülés, kefélés), vegyi (festés, dauer, különböző kemikáliák káros összetevői) és környezeti (UV-sugárzás) tényező is jelentősen befolyásolja. De gyakran csak akkor figyelünk fel az intő jelekre, elváltozásokra, amikor hajproblémáink már kialakultak. Ahogy azonban bőrünk állapotáért is sokat tehetünk, hajunk is meghálálja a megfelelő gondoskodást A haj szép, könnyű és dús kinézetének elérése érdekében a legfontosabb a megfelelő ápolás és a helyes sampon kiválasztása zsíros hajra. Nagyon zsírosodó haj esetén a sampon összetételére is érdemes odafigyelni.

Zsíros hajra samponok
Zsíros hajra a legjobb a faggyútermelést szabályozó sampon
Forrás: Shutterstock

Zsíros hajra a faggyútermelést szabályozó termékek a legjobbak

  • Hol lehet a gond?

A fejbőr normál esetben zsírt állít elő, mely a haj számára szükséges, hogy megőrizze a rugalmasságát és ne töredezzen. Viszont különböző okokból kifolyólag előfordulhat, hogy a fejbőröd több zsírt termel a kelleténél, ilyenkor a haj lelapult, kezelhetetlen, fénylő, fürtökbe ragadt és egyszerűen csúnya lesz – és mindez egy nap alatt. A haj normál esetben egy pár nap alatt zsírosodik, tehát zsíros hajról akkor beszélünk, ha egy nap alatt zsírosodik, és kénytelen vagy naponta hajat mosni. Az első számú termék, amit bevethetsz az a Kérastase Specifique Bain Divalent mélyen tisztító sampon zsíros fejbőrre.

Ár: 12.490 Ft
Forrás: Notino
  • Kerüld a gyakori hajmosást

Bár a hajmosás gyakorisága mindenkinél változó, a túlzott samponozás nem tesz jót a fejbőrödnek és a hajhagymáidnak. A túltisztítással nemcsak a szennyeződéseket, de a hidrolipid réteget is eltávolítod, amitől fejbőröd ellenálló képessége gyengül, a hajszálak elvékonyodnak. Amennyiben hajad nem kifejezetten zsíros vagy száraz, heti 2-3 alkalom elég lehet. Egyszer-egyszer pedig érdemes száraz samponnal kitolni a hajmosás időszakát. De addig is próbáld ki a Redken Volume Injection sampont, a dús és puha hajért.

Ár: 8.290 Ft
Forrás: Douglas
  • Ápold megfelelően

A kor előrehaladtával hajunk nem termel elég hajkondicionáló lipidet, ezért pótolnunk kell azokat. Gondozd úgy a hajadat, mint egy érzékeny virágot. Heti rendszerességgel kényeztesd tincseidet mélyhidratáló hajpakolásokkal, hajmosáskor pedig ne feledkezz meg a fejbőröd alapos átmasszírozásáról sem, amitől a hajas fejbőr vérkeringése felélénkül, a hajhagymák megerősödnek. Ehhez választhatod a Baba sampont zöldtea kivonattal. 

Ár: 999 Ft
Forrás: dm.hu
  • Hidratáld belülről is

Ahogy a szép bőrhöz, úgy a szép hajhoz is elengedhetetlen a kellő mennyiségű víz fogyasztása. A vízivással megkönnyítheted a vitaminok és nyomelemek útját a hajhagymákig, és ezzel csökkentheted a zsíros, repedezett hajszálak kialakulásának esélyét is. Nem mellesleg a megfelelő hidratáltsági szint elősegíti az elvékonyodó haj egészségét és serkenti a hajszálak növekedését. Ezért fontos, hogy legyen a napi rituáléd része a 8-9 pohár víz megivása is. De közben ne feledkezz meg a megfelelő termék használatáról sem, és próbáld ki a Hairburst sampont zsíros hajra.

Ár: 7.999 Ft
Forrás: shop.rossmann.hu
  • Bánj csínján a hővel

Ne csak hajmosáskor, hanem hajformázáskor is légy gyengéd a tincseiddel. Ami a hőformázást illeti, először mindig spriccelj hővédő szprét a hajadra, hogy megvédd a hajszárító és a hajvasaló által okozott sérülésektől. Mindig kerüld a legforróbb fokozat használatát. Hajad meghálálja, ha kipróbálod a az Uriage DS HAIR Soft Balancing tisztító samponját érzékeny fejbőrre. Ősszel és télen ügyelj rá, nehogy megfázzon a fejbőröd – elő a kendőkkel, kalapokkal és a puha sapkákkal! 

Ár: 3.430 Ft
Forrás: Notino

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.