eurovíziós dalfesztivál győztes svájc
A verseny Svájc győzelmével zárult, a Nemo nevű énekes a The Code című dallal mindenkit maga mögé utasított. Az idei Eurovíziós Dalfesztivált a svédországi Malmöben rendezték meg.

Botránnyal indult a 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál. A hollandok versenyzőjét, Joost Kleint kizárták, már a pénteki főpróbán sem léphetett színpadra. Azt egyelőre nem tudni, hogy a holland énekes - akit egyébként nagy esélyesnek tartottak - mit követett el, külföldi lapok annyit írtak, hogy az egyik szervezővel keveredett konfliktusba.

Eurovíziós Dalfesztivál 2024: Svájc nyert
Eurovíziós Dalfesztivál 2024: Svájc nyert
Forrás: TT News Agency via AFP

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált Svájc nyerte

A verseny nagyon szoros volt a svájci és a horvát előadó között, végül Svájc kapta a legtöbb pontot. A győztes dal egyébként igen megosztó, keverednek benne a rap és az opera elemei, de egy kis hagyományos pop is felfedezhető - vagy imádják vagy utálják. Nemo eladása akrobatamutatványnak is beillett volna, a dal nagy részét egy folyamatosan pörgő korongon egyensúlyozva adta elő.

A második helyezett Horvátország lett Baby Lasagna előadásával:

A harmadik helyre Ukrajna futott be a Teresa & Maria című számmal:

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.