Újabb részletek derültek ki Avicii haláláról: ezek voltak a zenész utolsó szavai

Avicii
Redferns/Avicii - Richard Ecclestone
Avicii napló öngyilkosság
A népszerű svéd lemezlovas hat évvel ezelőtt önkezével vetett véget az életének. Az egyedi hangzású, bármikor felismerhető pörgős dalairól ismert zenész egészségügyi gondokkal is küzdött, de a függősége vezetett a tragédiához. Nemrég újabb részletek láttak napvilágot a halálával kapcsolatban.

Avicii hosszú évek óta küzdött különféle betegségekkel. A hirtelen jött, hatalmas népszerűséggel nem tudott megbirkózni, folyamatosan kimerült volt és felerősödött az alkoholfüggősége. Ez pedig nem tett jót amúgy is gyengélkedő szervezetének. Karrierje végén több koncertet is egészségi állapota miatt volt kénytelen lemondani.

Avicii
Nyilvánosságra került Avicii utolsó naplóbejegyzése
Forrás: Getty Images

Avicii utolsó szavai

A zenész alkoholproblémák miatt végül rehabra ment, ami valósággal felüdülés volt számára. Habár az orvosai azt javasolták neki, legalább egy éven keresztül ne igyon, mégis azokra hallgatott, akik szerint a mértékletesség a megoldás kulcsa. Avicii a naplójában őszintén írt az utolsó napokról, arról, hogy a rehabon érezte magát igazán jól.

A kórházban töltött napok voltak a legszorongásmentesebb és legstresszmentesebb napok, amelyekre az elmúlt hat évben emlékszem. Ez volt számomra az igazi vakáció, bármilyen nyomasztóan is hangzik. Hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor az extrém fájdalmak semmivé váltak, és tudtam, hogy itt senki nem vár el tőlem mást, csak azt, hogy felépüljek. Ez rendkívüli megkönnyebbülés volt ahhoz az őrült menetrendhez képest, amelyet addig tartottam...A lélek kihullása az utolsó kapaszkodó, mielőtt újraindul!
 

 - írta naplója utolsó bejegyzésében. 

A zenész életéről dokumentumfilm készült

Avicii: I'm Tim címmel készült dokumentumfilm a zenész életéről, amely június 9-én debütált a Tribeca Filmfesztiválon. A dokumentumfilm az Avicii saját maga által elmondott narrációt tartalmazza - egy késői interjúból származó felvétellel - és az eddig nem látott interjúkat és archív felvételeket, megvizsgálva a hírnév hatását a mentális egészségére. A filmben a fiatalon elhunyt zenész bevallja, hogy bénító szorongással küzdött, és állítása szerint a folyamatos turnézás "megölte" őt. Avicii barátai és családtagjai, kollégái is szerepet kapnak a filmben, hogy megosszák gondolataikat az előadóról.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.