Dakota Johnson lerántja a leplet új, Sean Pennel közös filmjének titkairól

Daddio International Premiere Party Hosted By Johnnie Walker Black At TIFF
Getty Images via AFP/2023 Getty Images - Getty Images via AFP
interjú Sean Penn Dakota Johnson
A Daddio szinte az elejétől a végéig egy taxiban játszódik. A lány a repülőtérről Manhattan belvárosba tart: a hosszú út lehetőséget ad a két embernek, hogy kibeszéljék magánéletük legféltettebb titkait is. Dakota Johnson a Sean Pennel közös filmjének kulisszatitkaiba avatja be az olvasókat.

A John F. Kennedy repülőtérről haza, Manhattan belvárosába tart a fiatal nő, Girlie, azaz a lányka. Taxiba száll, és a hosszú úton beszélgetni kezd a sofőrrel, Clarkkal. Miközben magánéletük intim részleteit is megosztják egymással, egyfajta barátságnak is mondható kapcsolat alakul ki közöttük. Dakota Johnson és Sean Penn hiteles alakítása, amely a való életben tényleg létező barátságukra épül az egyik oka annak, hogy a film életre kelt.

Dakota Johnson és Sean Penn
Dakota Johnson és Sean Penn a való életben tényleg barátok
Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images

 

Dakota Johnson egy interjúban mesélt arról, hogyan szerezte meg a taxisofőr szerepére Sean Pennt

Nem volt olyan könnyű az Oscar-díjas színészt, Sean Pennt rávenni, hogy szerepeljen a szinte kétszereplős, egyetlen taxiban játszódó filmben: a folyamatos és intim beszélgetésben óhatatlanul is ki kellett tárulkoznia, ezért megfontolta a döntését. De hogyan kérte fel a színésznő, és mivel vette rá, hogy fogadja el a szerepet? 

Szomszédok vagyunk, átmentem hozzá, és azt mondtam: Kérlek, elolvasnád ezt? És átadtam a forgatókönyvet. Később megkérdezte, hogy elmehetnénk-e sétálni, beszélgettünk a filmről, és meggyőztem, hogy csináljuk meg. Eleinte kicsit óvatos volt, de úgy érezte, hogy mivel ezt a filmet kizárólag nők készítik, biztonságban van

— mesélt a színésznő a kezdetekről.
Dakota Johnson a Daddio producereként működik közre a projektben munkatársa, Ro Donnelly és a film írója és rendezője, Christy Hall mellett.

A filmben Penn remekül alakítja a New York-i taxisofőrt, akinek durva külseje érző szívet rejt. Johnson játssza Girlie-t, a húszas évei végén járó nőt, aki nem született New York-i, de a városban él, ahol épp elég tapasztalatot gyűjtött már ahhoz, hogy tudja, mikor kell óvatosnak lennie az idegenekkel szemben, és mikor kell elfogadnia a kapcsolat múló pillanatait.

A szűk tér, szoros munkakapcsolat miatt Dakota Johnson és Sean Penn már úgy ismerik egymást, mint saját magukat

A két színész valóban szűk térben dolgozott együtt, kettejük között a forgatás teljesen idején csupán a taxisofőrt és az ügyfelet elválasztó tolóablak húzódott. A két karakter, Clark és Girlie egymás magánéletének intim részleteit próbálja kipuhatolni, számon tartva, hogy ki mit árul el magáról. Clark kikérdezi Girlie-t arról a férfiról, akinek a hátsó ülésről SMS-t írt, egy idősebb fickóról, aki szexre vágyik. Girlie Clark sikertelen kapcsolatairól és hűtlenségeiről kérdezősködik.

A szerepmegformálásnál óhatatlan, hogy valamilyen szinten a karaktert alakító színész, ember maga is bevonódjon, kitárulkozzon. Dakota Johnson és Sean Penn a forgatás végére már úgy ismerték egymást, mint önmagukat. 
 

Annyi mindent megtudtam róla, amit soha nem fogok elmondani... Olyan dolgokat, amelyeket az internet is szívesen tudna. De én egy szikla vagyok

 — mondta el viccesen a színésznő, aki producerként a filmet különösen személyesnek érzi, és aki szerint nem volt könnyű feladat a mozikba juttatni a Daddiót.

Ez egy csodálatos történet, és hihetetlenül jól meg van írva, az a koncepció, hogy egy olyan filmet készítsünk, amely egyetlen autóban játszódik és két ember egyetlen hosszú beszélgetése, inspiráló kihívás volt. De kezdetben nehéz volt a finanszírozást megszerezni, egyszerűen azért, mert annyira bensőséges. Nehezen tudták elképzelni, hogy lehet ez szórakoztató. Olyan emberekre volt szükségünk, akik tényleg látták a filmben az emberséget és a valódiságot.

És, hogy mi a Daddio legfontosabb üzenete?

Dakota Johnson szerint az, hogy legyünk nyitottak más emberekre:

„Ha elég sokáig beszélgetsz valakivel, az tükröt mutat neked, amiben megláthatod, milyen ember vagy valójában, és emlékeztet arra is, hogy nem vagy egyedül. Szerintem, ez manapság egy nagyon fontos üzenet.”
 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.