Jackie Kennedy szerződésben kötötte ki hányszor szexel a férjével - Pokol volt az egykori first lady magánélete

titkok Jackie Kennedy pokol magánélet
Újabb könyv született Jackie Kennedy életéről, amiből eddig sosem hallott részleteket tudhatunk meg azokról a kínokról, amit élete során át kellett élnie.

Jackie Kennedy tehetetlen volt, nem tudott segíteni a férjén, amikor azt 1963-ban, Dallasban fejbe lőtték. A karjaiban tartotta a sebesült elnököt, rózsaszín Chanel ruháját vér és és agyvelő borította. Az ezt követő években kínzó, lüktető nyaki fájdalmak gyötörték Jackie-t, sokszor annyira rosszul volt, hogy az ágyból is nehezen tudott felkelni. A kínt annak tulajdonította, hogy károsodtak az idegei, amikor Jack szétzúzott fejét az ölében tartotta - derül ki egy új könyvből.

Jackie Kennedy, John F. Kennedy, Dallas
Jackie Kennedy és John F. Kenndy megérkeznek Dallasba - Pár órával később történt a merénylet
Forrás: AFP

Jackie Kennedynél a merénylet után PTSD-t is diagnosztizáltak, de nem JFK szörnyű halála az egyetlen dolog, ami traumát okozott neki. A július 2-án megjelenő Ask Not: The Kennedys and the Women They Destroyed („Ne azt kérdezd”: a Kennedyk és a nők, akiket tönkretettek) című könyvben Maureen Callahan írónő egy amerikai dinasztia és Jackie magánéleti poklába ásta bele magát, felfedve, hogy az egykori first lady lelki zűrzavarát nemcsak a gyilkosság, hanem JFK állandó hűtlenségei is táplálták.

„Hatalommal, csillogással és gazdagsággal volt átszőve az a világ, amiben Jackie élt, de mindent beárnyékolt a fájdalom és a tragédia" - mondja egy bennfentes.

Jackie Kennedy szerelmei és veszteségei

Az az évtized, amikor Jackie - aki 1994-ben, 64 évesen halt meg non-Hodgkin-limfómában - volt a first lady, nagyon távol állt a tündérmeséktől. Azt nagyon élvezte, hogy két csodálatos gyermek édesanyja lehet, imádta Caroline-t és az ifjabb Johnt (aki 1999-ben, 38 évesen repülőgép-szerencsétlenségben halt meg), a veszteségek mégis kísértették. Első lánya, Arabella halva született, fia, Patrick 39 órával a születése után vesztette életét, és többször is elvetélt. A könyvben Callahan azt írja, ezt a szexuális úton terjedő, de tünetmentes betegségek okozták — mint a chlamydia —, amiket John F. Kennedy adott át neki a szeretőitől.

John Fitzgerald Kennedy (1917-1963), President
Forrás: Roger-Viollet via AFP/© Roger-Viollet

A könyv szerint azonban nem az elnök volt az egyetlen, aki élvezte a házasságon kívüli kapcsolatokat. A törékeny, traumatizált Jackie éveken át viszonyt folytatott John bátyjával, Robert F. Kennedyvel. A kapcsolat akkor ért véget, amikor Bobby 1968-ban elindult az elnökválasztáson. Hónapokkal azután, hogy Robertet 1968-ban 42 évesen a kampánya kellős közepén meggyilkolták, Jackie feleségül ment a görög hajómágnáshoz, Arisztotelész Onassziszhoz. Ez a férfi sem volt hűséges Jackie-hez, az esküvő után pár héttel már félrelépett.

Jackie 170 záradékot vetetett bele a házassági szerződésbe - állítja Callahan. Meghatározta, hogy milyen gyakran szexelhetnek, és olyan feltételeket is szabott, amelyek az anyagi biztonságát garantálták. Arisztotelész állítólag 3 millió dollárt fizetett Jackie-nek előre és 1 millió dollárt minden gyermeke után, plusz évi 600 000 dollárt adott neki utazásra.

Onasszisz aztán két évvel az 1975-ben bekövetkezett halála előtt repülőszerencsétlenségben elvesztette előző házasságából született fiát. A tragédiáért Jackie-t hibáztatta, amiért az ő családjára is rászabadította a Kennedy-átkot. Úgy vélte, ahol a nő felbukkan, ott idejekorán halnak meg az emberek.

Ez is érdekelhet: 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.