Katalin hercegné, Sarolta és György: így szurkoltak Wimbledonban - Megkapó fotókon a család

Katalin hercegné, Wimbledon Tennis Championships - Day Nine
Northfoto -
tenisz wimbledon katalin hercegné
Még nem tudni, ki adja át idén a wimbledoni trófeákat. Mindenki izgatott, Katalin hercegné részt vesz-e a tenisztornán.

Miután Katalin hercegné megjelent a Trooping the Colour ünnepségen, a királyi család rajongói most azt találgatják, hogy a folyamatban lévő rákkezelése közepette megjelenik-e vajon Wimbledonban. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg 2023-ban Wimbledonban
Katalin hercegné és Vilmos herceg 2023-ban Wimbledonban 
Forrás: Northfoto

Katalin hercegné a rendezvény védnöke

Az All England Club elnöke, Debbie Jevans megerősítette, hogy még nem dőlt el, ki adja át a trófeákat, ez attól függ, hogy Katalin részt vesz-e a sportmérkőzéseken. A hagyomány szerint ugyanis a walesi hercegné, All England Lawn Tennis and Croquet Club védnökeként az, aki átadja a trófeákat a férfi és női döntők győzteseinek.

Katalin hercegné szokta átadni a trófeákat
Katalin hercegné szokta átadni a trófeákat
Forrás: Northfoto

Bíznak benne, hogy át tudja adni a trófeákat

 "Reméljük, hogy a walesi hercegnő eljön és átadhatja a trófeákat a klub védnökeként, de most az ő egészsége és felépülése legfontosabb. Azt megígértük neki, hogy ha részt vesz a tenisztornán, a lehető legjobban alkalmazkodunk hozzá" - nyilatkozta Jevans. "Egyelőre nem tudjuk, ki adja át a díjakat, ha nem Katalin, de ezt még ráérünk eldönteni" - tette hozzá. 

A hercegné az utóbbi években Györgyöt és Saroltát is magával vitte a mérkőzésekre, a gyerekek elképesztően aranyosan szurkoltak édesanyjuk mellett. 

Katalin hercegné, György, sarolta, Wimbledon 2023 - Day Fourteen - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Együtt szurkolt a gyerekeivel Katalin 
Forrás: Northfoto

Katalin, amikor bejelentette, hogy részt vesz a Trooping the Colouron, azt mondta, reméli, hogy képes lesz csatlakozni még néhány nyilvános elfoglaltsághoz a nyár folyamán. 

„Jól haladok, de mindenki tudja, aki kemoterápián megy vagy ment valaha keresztül, vannak jó és rossz napok. A rossz napokon gyengének, fáradtnak érzed magad, és hallgatnod kell a testedre, pihenned kell. A jó napokon azonban, amikor erősebbnek érezzük magunkat, a lehető legjobban ki kell használnunk, hogy jól vagyunk" - állt Katalin hercegné közleményében. 

Mivel Katalin hercegné az Ascot Derbyn nem vett részt, és ezt a Palota előre közölte is, van remény, hogy a nagyközönség Wimbledonban találkozzon vele. 

Tavaly már György is élvezte a mérkőzéseket
Tavaly már György is élvezte a mérkőzéseket
Forrás: Northfoto

Katalin fiatal kora óta követi a mérkőzéseket

A BBC dokumentumfilmjében ( Sue Barker: Our Wimbledon ) 2017-ben Katalin a következőket mondta: "Mindig néztem a Wimbledont, fontos része volt a felnőtté válásomnak. Ez az angol nyár egyik kiemelt időszaka, és azt hiszem, tényleg inspirálja a fiatalokat.  Engem is inspirált, hogy teniszezni kezdjek, és most is imádom ezt a csodálatos sportot".

 

Sarolta hercegnő Wimbledon Tennis Championships-Day Fourteen
Sarolta is odavolt a játékért
Forrás: Northfoto

Ritkán hagyta ki a tornát, sőt, teniszleckéket is vett

Katalin hercegné egyébként nagyon ritkán hagyta ki a tenisztornát. 2013-ban például fájlalta, hogy nem láthatta Andy Murray első wimbledoni győzelmét, de akkor már előrehaladott volt a várandóssága György herceggel. A hercegné az exkluzív fulhami Hurlingham Clubban vett teniszleckéket, játszott a legnagyobb teniszsztárokkal, köztük Roger Federerrel és Emma Raducanuval is. 

Katalin hercegné Wimbledon Tennis Championships - Day Thirteen
Katalin hercegné 2022-ben hatalmas kalapban óvta magát a tűző naptól 
Forrás: Northfoto


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.