Katalin hercegné szombaton visszatér a nyilvánosság elé: "a betegségem megváltoztatta az életünket"

Trooping The Colour 2023
Katalin
Getty Images -
Trooping the Colour katalin hercegné kemoterápia
Az elmúlt hetekben számos elmélet látott napvilágot arról, hogy a hercegné részt vesz-e a Trooping the Colour ünnepségen szombaton. Katalin nagy bejelentést tett: hintóba ül gyerekeivel, majd megjelenik a Buckingham-palota erkélyén is.

Katalin nyilatkozatban árulta el, hogy szombaton, hosszú idő után, nyilvánosság elé áll és részt vesz a Trooping the Colouron. A hercegné, aki hónapokkal ezelőtt videóban jelentette be rákdiagnózisát, a betegségéről is beszélt. 

Katalin hercegné szombaton visszatér a nyilvánosság elé
Katalin hercegné ma részt vesz a Trooping the Coloron
Forrás: Samir Hussein/WireImage

Katalin bejelentést tett: ott lesz a palota ünnepségén 

Bár korábban azt nyilatkozta nem lesz ott, úgy döntött, mégis részt vesz az uralkodó hivatalos születésnapjával egybekötött seregszemlén a hercegné. Katalin gyermekeivel, a 10 éves György herceggel , a 9 éves Sarolta hercegnővel és a hatéves Lajossal ül ma hintóba és integet a tömegnek. Megnézi a felvonulást is, mielőtt Károly királlyal, Vilmossal és a család többi tagjával megjelenik a Buckingham-palota erkélyén.

A betegségéről is őszintén vallott

A 42 éves hercegné a bejelentését követően köszönetet mondott mindenkinek, akik aggódtak és aggódnak érte. "Meghatott az elmúlt néhány hónapban érkezett minden kedves támogató és bátorító üzenet. A betegségem valóban megváltoztatta az életünket, de a sok szeretet, amit kaptunk, Vilmost és engem is átsegített a nehezebb időszakokon" - írta közleményében. Katalin arról is beszélt, hogy még nincs túl a betegségén, a kezelése még hónapokig eltart és ebből kifolyólag vannak jó és vannak rossz napjai. 

„Jól haladok, de mindenki tudja, aki kemoterápián megy vagy ment valaha keresztül, vannak jó és rossz napok. A rossz napokon gyengének, fáradtnak érzed magad, és hallgatnod kell a testedre, pihenned kell. A jó napokon azonban, amikor erősebbnek érezzük magunkat, a lehető legjobban ki kell használnunk, hogy jól vagyunk" - áll Katalin hercegné péntek esti írásos üzenetében és hozzátette, amikor jobban érzi magát, megpróbál tevékeny lenni és bízik benne, hogy a nyáron több nyilvános programon is részt tud venni. 

 "Most tanulgatom, hogy a bizonytalanságot miként viseljem türelemmel" - írta a hercegné és hozzátette, minden napot meg kellett tanulnia elfogadni olyannak, ahogy jön és időt kell hagyni a gyógyulásra. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.