Michael Jackson gitárosa szerint a popsztár élete börtön volt, tele fájdalommal

Michael Jackson, Jennifer Batten
AFP - dpa Picture-Alliance via AFP
rivaldafény Michael Jackson siker fájdalom
Világszerte rajongók hada imádta a popsztárt,15 Grammy-, hat Brit- egy Golden Globe-díjat gyűjtött be, 500 millió eladott lemezzel büszkélkedhetett. Michael Jackson mégsem tudta élvezni a rivaldafényt, élete félelmek, fájdalmak között zajlott, szenvedett a státusza hátrányaitól.

Jennifer Batten a popikon mindhárom világkörüli turnéján játszott, 1987 és 1997 között minden koncerten ott volt mellette. A tehetséges zenészt több mint 100 gitáros közül választották ki, akik mindannyian kétségbeesetten szerettek volna Michael Jackson zenekarában játszani. Az ötvenévesen, 15 évvel ezelőtt elhunyt popsztárról beszélt őszintén a gitáros, aki közvetlen közelből tapasztalta meg, hogyan tette tönkre a rivaldafény a világ egyik legnagyobb popsztárját. 

Michael Jackson File Images
Jennifer Batten Michael Jackson mindhárom világkörüli turnéján ott volt
Forrás: WireImage/Michael Jackson File Images

Michael Jacksont nem boldogította sem a pénz, sem a siker

A gitáros úgy véli, hogy a hatalmas vagyon és a hűséges rajongók hada ellenére Jackson küzdött a hírnév hátrányaival.
„Azt hiszem, az emberek kívülről azt gondolják, hogy valaki, akinek ekkora hírneve van, annak boldognak kell lennie. De ez számára egy börtön volt, mert bármikor, amikor el akart menni egy könyvesboltba vagy moziba, hat biztonsági őrnek kellett intézkednie. Nem volt szabad, nem mehetett oda és akkor, amikor a kedve tartotta. A hírnév legalább fele részben csak fájdalmat okozott neki” — mondta el gondolatait Michael Jackson életéről Batten. 
Jackson négy évtizedet töltött a világ legnagyobb sztárjaként a rivaldafényben. Akárhova ment, világszerte rajongók hada várt rá. Elképesztő mennyiségű díjat gyűjtött be, félmilliárd lemezt adott el élete során, de ez sem volt számára elég a boldogsághoz.

A gyermekek ellen elkövetett szexuális zaklatás vádja összetörte

1993-ban Jacksont azzal vádolták, hogy szexuálisan zaklatott egy gyereket. Az ügyet peren kívül rendezték, ám 2005-ben az akkor már háromgyerekes apuka ellen további, gyerekekkel szembeni szexuális visszaélésekkel kapcsolatos súlyos vádak miatt indult eljárás. Az FBI nem talált bizonyítékot a bűncselekményre, Jacksont felmentették. Ám a négy hónapig tartó per összetörte az énekest, és úgy döntött, hogy többé nem tér vissza szeretett farmjára, Neverlandre. 

Jennifer Button szerint hamisan vádolták a sztárt, s noha bizonyíthatta igazát, visszavonult a színpadtól. Amikor a 2009-es visszatérése előtt elhunyt, a gitáros nem akarta elhinni, hogy ez megtörténhetett a magánéletében kimondottan kedves, jóindulatú és barátságos Michael Jacksonnal.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.