Michael Jackson örökre az emlékünkben él: így öltözött a pop királya

Michael Jackson HIStory World Tour
Getty Images/Michael Jackson HIStory World Tour - Phil Walter
legenda sztár
Michael Jackson 2009. június 25-én, 15 évvel ezelőtt hunyt el. Hiába, hogy másfél évtizede nincs már közöttünk, jelenlétét a mai napig érezzük ikonikus stílusán, slágerein és legendás táncmozdulatain keresztül. A pop halhatatlan királyára, Michael Jacksonra emlékezünk ezúttal felejthetetlen outfitjeivel.

Június 25-én tizenöt éve, hogy Michael Jackson, a popzene királya, tragikusan elhunyt. Emlékezetes zenéi és lenyűgöző színpadi jelenléte mellett egyedi stílusával is örökre bevéste magát a popkultúra történetébe. Michael Jackson különleges outfitjei kitűntek még a sztárvilágban is, mondhatni egy “brandet” teremtett, amelyet a mai napig számos művész és rajongó tisztel és követ.

Michael Jackson
Michael Jackson örökre az emlékünkben él

Michael Jackson ikonikus outfitjei

  1. Fekete fedora kalap és egyedi dzsekik

Michael Jackson egyik legismertebb megjelenése a fekete fedora kalap, amelyet gyakran viselt fellépésein és videoklipjeiben. Ezt a kalapot általában díszes dzsekikkel párosította, amelyek aranygombokkal, zsinórokkal és vállpántokkal voltak díszítve.

 Ezek a dzsekik a hatalom és a tekintély szimbólumai voltak, amelyek tökéletesen illettek Michael Jackson királyi imidzséhez.

2. Fehér zokni és fekete lakkcipő

Michael Jackson híres volt arról, hogy fellépésein mindig fehér zoknit és fekete lakkcipőt viselt. Ez az egyszerű, mégis rendkívül hatásos kombináció különösen látványos volt, amikor a híres "moonwalk” tánclépéseit mutatta be. A fehér zokni kontrasztja a fekete cipővel kiemelte mozdulatait, így még lenyűgözőbbé tette a produkcióját.

Marlon and Michael Jackson Singing in Concert
A fehér zokni kontrasztja a fekete cipővel kiemelte mozdulatait
Forrás: Marlon and Michael Jackson Singing in Concert/men:CB3

3. Csillogó kesztyű

Michael Jackson ikonikus outfitjei közül a fehér, csillogó kesztyűje szinte mindenki számára ismerős. Ezt először a „Billie Jean” előadásán viselte és azóta is a popkultúra egyik legismertebb darabjaként tartják számon. A kesztyű Michael egyedi stílusának egyik legjellegzetesebb eleme, amely tökéletesen tükrözte a sztár extravagáns személyiségét.

Michael Jackson
Jackson ikonikus fehér, csillogó kesztyűje szinte mindenki számára ismerős
Forrás: Getty Images/Michael Jackson

4. Színes bőrdzsekik

Michael Jackson videoklipjei is nagy hatással voltak a divatra. A „Thriller” című klipben viselt piros-fekete bőrdzseki az egyik legismertebb darabja lett. Ez a dzseki nemcsak a divat, hanem a popkultúra ikonikus részévé vált és rengeteg utánzót ihletett meg.

"Dreamgirls" Opening - After Party
A „Thriller” videóklipben viselt piros-fekete bőrdzseki az egyik legismertebb darabja lett
Forrás: "Dreamgirls" Opening - After Party

5. Pilóta szemüveg és szalagok

Michael Jackson gyakran viselt pilóta szemüveget, amely még tovább növelte ikonikus megjelenését. A különféle szalagok és pántok, amelyeket a karján és a lábán viselt, különleges, futurisztikus megjelenést kölcsönöztek.

Photo of Michael JACKSON
Michael gyakran viselt pilóta szemüveget
Forrás: Photo of Michael JACKSON/1990s

Michael Jackson stílusa túlmutatott a színpadon és a videoklipeken. Az ő egyedi öltözködése nagy hatással volt a divatvilágra és a popkultúrára. Számos mai előadó merít ihletet Jackson stílusából és a divattervezők is gyakran visszanyúlnak az általa teremtett ikonikus elemekhez.  

Stílusát a Smooth Criminal 1997-es müncheni turnéján felidézhetjük. Szálljunk fel együtt a nosztolgiavonatra!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.