Sztárok akkor és most: a 90-es évek szívtipróiért megőrültek a lányok

Melrose Place (1992)TV-Series 1992-1999 USA
 Grant Show, Heather Locklear
Photo12 via AFP - Photo12 via AFP
szívtipró sztárok 90-es évek
A 80-as évek szívtiprói után az egy évtizeddel későbbi bálványokra nézünk most rá. Vajon mi van most a 90-es évek tinisorozatainak sztárjaival, hol tartanak a karrierjükben, magánéletükben a sráco, akikért annyira odavoltak a fiatal lányok.

A 90-es évek is bővelkedett tinisorozatokban, sőt, akkor jutottak el hozzánk az igazán átélhető szériák, amelyeknek karaktereivel bármelyik középiskolás azonosulni tudott, sőt, néhányukba akár bele is szerethetett. Akkor és most: lássuk, hogy mutatnak és mivel foglalkoznak most egykori kedvenc szívtipró sztárjai

French TV Series Helene et les Garcons, szívtipró sztár
Sztárok a kliencvenes évekből
Forrás: Gamma-Rapho via Getty Images

 

A Szívtipró gimi sztárja, Callan Mulvey

Az új-zélandi születésű ausztrál színészt a Szívtipró gimi című ausztrál tinisorozat elképesztően jóképű rosszfiúja, Dražić szerepében ismertük meg. A sztár azóta az egyik legtöbbet foglalkoztatott ausztrál színész, aki világsikerű amerikai filmekben és sorozatokban is többször megcsillogtatta tehetségét. Mert az is van neki bőven. A Rush — A hajsza című filmben nyújtott alakításáért több díjra is jelölték a legjobb férfi főszereplő és legkiemelkedőbb színész kategóriájában. Szerepelt többek között a 300 és az Amerika kapitány: A tél katonája című filmben, Zack Snyder Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című alkotásában, valamint tagja volt a kritikusok által elismert The Turning című film színészgárdájának is. Callan legutóbb a Russo fivérek által rendezett. A szürke ember című amerikai akcióthrillerben tűnt fel, Ryan Gosling mellett. Nős, felesége első házasságából született fiát sajátjaként szereti és neveli. Érdekesség: 2004-ben autóbalesetet szenvedett, azóta nem lát az egyik szemére, és álandó fejfájással küszködik.

Callan Mulvey, a Szívtipró gimi rosszfiúja
Forrás: Getty Images/Northfoto

Jason Priestley a Beverly Hills 90210-ből

Már nem volt tini, amikor megkapta Brandon Walsh szerepét a Beverly Hills 90210 című sorozatban, amelyben tíz évadon keresztül követhettük nyomon az amerikai tinédzserek szerelmi viszonyokkal átszőtt mindennapjait. A sorozat utolsó évadában Priestley már nem szerepelt, belátta, hogy a harminchoz közel, legyen bármilyen jóképű, nem játszhatja tovább a gimnazista karaktert. Miután kiszállt a sorozatból, nem kapott szerepeket, illetve huszadrangú karaktereket játszhatott csak el, ami igencsak megviselte. 2010-ben szállt újra ringbe a Szólíts Fitznek! című nagy sikerű kanadai sorozattal. Közben, 2003-ban autóversenyzés közben (a másik nagy szerelme) balesetet szenvedett, amelyet épphogy túlélt, a felépülése két évig tartott. Nős, 23 éve ugyanazt a nőt szereti, két gyermekük van. 

Jason Priestley, a Beverly Hills 90210 sztárja
Forrás: Northfoto/AFP

Grant Show a Melrose Place Harley Davidsonos szépfiúja

Egy évtizeddel idősebb, mint szívtipró sztártársai, akik a 90-es években lobbantották lángra a rajongó kamaszlányok fejét. Nem is csoda, Jack Hanson a Melrose Place Harley Davidsonos szépfiúja nem gimis fiút alakított a sorozatban, amit bár a tinik is örömmel néztek, inkább a húszas éveikben járó, dolgozó fiatal felnőttekről és felnőtteknek szólt. Azóta az Emmy-díjas színész, aki bár nem fiatal, a sármjából mit sem veszített, számos szappanoperában vállalt szerepet, nyitott egy éttermet és második feleségével és kislányával éli az életét. 

Grant Show, a Melrose Place keményfiúja
Forrás: GettyImages

Patrick Puydebat az Helen és a fiúk szexi szőke pasija

A magyar fiatalok leginkább (vagy csak?) az Helen és a fiúk című francia sitcomból ismerik a jóképű szőkeséget. Az egyetemisták mindennapjairól, benne szerelemről, szakításról szóló sorozat két évig futott. Patrick Puydebat azóta is színészként dolgozik, francia filmek és sorozatok főszereplője, amelyekről azt mondja, mindegyik az Helen és a fiúk pepitában: mindig van mellette egy gyönyörű szőkeség, csak ő idősebb, bár valójában a mai napig 27 évesnek érzi magát. Nemzetközi vizekre mostanáig nem evezett. 

Sztárok a kliencvenes évekből–
Patrick Puydebat, az Helen és a fiúk szőke szépfiúja
Forrás: GettyImages/AFP

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.