Sztárok akkor és most: színészek, akikért a 80-as években megőrültek a tinilányok

Sex, Lies, and Videotape
Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/Outlaw Productions/Virgin - Photo12 via AFP
akkor és most '80-as évek sztár
Ó, azok a 80-as évek! Tele szívtiprókkal, akikbe ismeretlenül is tinilányok milliói voltak szerelmesek. Az akkori kedvenc filmek és soroztok sztárjai, akik közül a legtöbben még ma is hódítanak, ha nem is feltétlenül a külsejükkel, de a tehetségükkel egészen biztosan.

Sokan odavoltak értük, de ahogy a hétköznapi emberek, úgy az ő fejük felett is eljár lassan az idő, nyomot hagyva többek között a megjelenésükön is. Ez azonban nem változtat a tényen, hogy rajongtunk és még mindig rajongunk értük, hiszen van, amit senki és semmi nem vehet el sem a sztároktól, sem tőlünk. 

2003 - View From the Top - Movie Set, sztár
Rob Lowe, a 80-as évek sztárja igazi szívtipró volt
Forrás:  Northfoto

 

Lássuk, mi lett a 80-as évek szívtipró sztárjaiból

 

Rob Lowe

Mindössze 15 éves volt, amikor színészkedni kezdett, így a 80-as években épp ideális korban volt már ahhoz, hogy tinibálvány lehessen belőle. Lett is. Rob Lowe tinilányok millióinak szobájában kapott helyet, ahol a falra ragasztott plakátokról mosolygott vissza a róla álmodozó kamaszlányokra. Számos tévéműsorban szerepelt, s bár egy időre ugyan eltűnt, visszatérése óta továbbra is foglalkoztatott színész, sőt, saját podcastja is van. 

Rob Lowe
Forrás: GettyImages

John Cusack

John Hughes első, Tizenhat szál gyertya című sikerfilmjében ő kapta első főszerepet, de igazi hírnévre olyan tinifilmekben vállalt szerepeivel tett szert, mint a Jobb, ha hulla vagy, a Tuti dolog és az Egy őrült nyár. Pályája azóta is töretlen, közel 100 filmben játszott szerepet, számos jelölést és díjat zsebelt be. A magánéletéről keveset tudni, annyit viszont igen, soha nem nősült meg, gyermekei nincsenek, viszont aktívan politizál.

John Cusack
Forrás: Nmorthfoto/GettyImages

Emilio Estevez

Nulladik óra, Kerge kacsák, Szent Elmo tüze, A kívülállók, és még számos sikerfilm szereplője, nem meglepő módon a fent említett egykori szépfiúkkal együtt. Híres színészdinasztiájának egyetlen tagja, aki megőrizte az eredeti vezetéknevét, és nem Sheen néven futott be Hollywoodban. Ha nem is olyan aktívan — ami 62 évesen nem meglepő —, mai napig dolgozik rendezőként és producerként is.

Emilio Estevez 
Forrás: Northfoto/AFP

Christian Slater

A sztár volt olyan szerencsés, hogy a 80-as évek egyik nagyjátékfilmsikerében, a Billie Jean legendája című filmben kapott szerepet,majd a Gyilkos játékok szociopata középiskolását alakíthatta. Az 54 éves színész karrierje azóta is töretlen, feltűnésétől a mai napig szinte nincs is olyan év, amelyben ne rukkolt volna elő újabb filmmel.

Christian Slater
Forrás: Northfoto/AFP

James Spader

Ha van valaki, akit külsejében megtépázott az idő, akkor ő az. A hullámos szőke haj már rég a múlté, ám a tehetsége megmaradt. A ma már leginkább A feketelista Raymond „Red” Remingtonjaként ismerik a legtöbben, vagy a Marvel Univerzum Ultronjának hangjaként, pedig James Spader karrierje is a 80-as évek elején indult. Rengeteg szereppel kényeztették régen, közülük az akkori tizenévesek leginkább az Álmodj rózsaszínt arrogáns Steffjére emlékeznek rá.

James Spader
Forrás: AFP/Northfoto

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.