Alec Baldwin és felesége kivételesen együtt mutatkoztak: Hilaria a bíróságra kísérte férjét

Alec Baldwin Hilaria Baldwin
GC Images/Gotham - Gotham
per Hilaria Baldwin bíróság Alec Baldwin
A színészt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, az ügy pere most kezdődött. Alec Baldwint felesége, Hilaria is elkísérte, pedig mostanában nem mutatkoztak együtt nyilvánosan.

A színészt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják Halyna Hutchins halála miatt. A nő 2021-ben hunyt el, miután a ráfogott kellékfegyverben éles töltény volt. A baleset Alec Baldwin Rust című filmjének forgatásán történt. Az ügy tárgyalására ezúttal felesége, Hilaria Baldwin is elkísérte a színészt.

Alec Baldwin és felesége, Hilaria Baldwin
Alec Baldwin és Hilaria kivételesen együtt mutatkoztak
Forrás: Getty Images 

Alec Baldwin felesége, Hilaria kivételesen együtt mutatkozott férjével

2021 októberében történt tragikus baleset Alec Baldwin Rust című filmjének forgatásán, amelyben Halyna Hutchins életét vesztette.  Alecet, aki állítólag pisztolyt fogott Hutchinsra anélkül, hogy tudta volna, hogy az éles tölténnyel van megtöltve, gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. Megkezdődött az esküdtek kiválasztása, amely az ügy kiemelt jellege miatt várhatóan szigorú folyamat lesz. 

A perre a színészt ezúttal felesége, Hilaria Baldwin is elkísérte, pedig mostanában nem sokszor látni őket együtt.

 A pár nyilvános megjelenése a bíróságon azt az elkötelezettségüket mutatja, hogy együtt néznek szembe a kihívásokkal, még a legnehezebb körülmények között is.

Mi lehet a tárgyalás kiemenetele?
 

Márciusban a film fő fegyverszakértőjét, Hannah Gutierrez-Reedet gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélték el. Az ügyészek megpróbálják majd meggyőzni az esküdteket, hogy Baldwin is gondatlanul kezelte a fegyvert. 

Ha az esküdtszék egyhangúlag elítéli, 18 hónap börtönt kaphat.

 A védelem pedig megpróbálja majd bizonyítani, hogy nem egy színész feladata, hogy meggyőződjön arról, nem valódi töltények vannak-e a fegyverben. Hivatalosan soha nem derült ki, hogy ki hozta be a forgatásra azokat az éles lövedékeket, amelyek megölték Hutchinst. A Rust fegyverszakértőjének, Gutierrez-Reednek a korábbi perében az ügyészek azt állították, hogy ő volt a felelős.

Meddig tart a tárgyalás?

Az új-mexikói első kerületi bíróságon zajló tárgyalás az előrejelzések szerint kilenc napig tart majd, és bírónő, Marlowe Sommer szigorúan ragaszkodik ahhoz, hogy az ügyvédek az ütemterv szerint haladjanak. Az esküdtek kiválasztása kedden kezdődött, a nyitóbeszédek szerdán várhatóak, a vége pedig az előrejelzések szerint jövő pénteken lesz. Ha azonban az esküdtek megkapják az ügyet, addig tanácskozhatnak, ameddig szükséges. A tárgyalást több csatorna is élőben közvetíti.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.