Beetlejuice Beetlejuice izgalom joker film Lady Gaga
Beetlejuice, Alien: Rumulus, folytassuk a sort? Megérkeztek a várva várt filmek előzetesei! Alábbi cikkünkben öt új lehengerlő film listáját láthatjátok, amiktől garantáltan libabőrözni fog a hátad.

Befutott a Beetlejuice két előzetese, szellemekből és egyéb izgalmakból most sem lesz hiány. 

Beetlejuice
Beetlejuice
Forrás: © 2024 by Entertainment Pictures/ZUMAPRESS.com

Ha te is szereted a horrort, izgalmat, és a sci-fiket, akkor ezt az öt új filmet semmiképp ne hagyd ki nyár végén: Mutatjuk!

1. Kezdjük azzal, amire kevesebbet kell várni: Alien: Romulus

Az Alien-franchise soha nem látott magasságokba emelkedik Fede Álvarez legújabb művével, az Alien: Romulus-szal. Ez az új fejezet egy ismeretlen bolygóra kalauzol bennünket, ahol a túlélésért folytatott küzdelem még soha nem volt ilyen intenzív. Fede Álvarez, kultikus horrorrendező mesterien ötvözi a feszültséget és a rettegést, új szintre emelve az idegen lények által okozott borzalmat. A történet középpontjában egy bátor expedíció áll, ahol egy csapat fiatal egy űrállomást szeretne kifosztani, de rövid időn belül a galaxis legfélelmetesebb lényével találják szembe magukat, a már jól ismert Xenomorfok eddig nem látott fenyegetésével. A film a klasszikus horror elemeket vegyíti modern technikával és lélegzetelállító vizuális effektusokkal, hogy egy új generáció számára is átélhetővé tegye az Alien-univerzum vérfagyasztó atmoszféráját. A film története az első és a második Alien sztorija között játszódik, a most bemutatott trailer pedig arról tanúskodik, hogy ezúttal tényleg újra előtérbe kerül a széria horrorisztikus oldala, nem akármilyen módon. Arctámadók repkednek, idegenek törik át belülről a hasfalat és a bordákat, óriási mészárszéket rendezve.

  • Az új karakterek, az intenzív cselekmény és a feszült hangulat garantáltan a székhez szegez majd minden nézőt, miközben új rémálmokkal és izgalmakkal szembesülünk. A film egyaránt tiszteleg az eredeti művek előtt, miközben méltó folytatása a legendás Alien-sorozatnak.

2. A következő nagy filmattrakció: Beetlejuice

A kultikus klasszikus új része, a Beetlejuice Beetlejuice, még több nevetést, még több őrületet és egy csipetnyi nosztalgiát ígér a rajongóknak. Ebben a várva várt folytatásban a régi kedvencek új arcokkal karöltve térnek vissza, hogy ismét elvarázsolják a közönséget a túlvilág kísérteties világába. A film az eredeti szellemét megőrizve modern csavarral és friss történeti szállal egészül ki, miközben megmarad a gótikus esztétika és a sötét humor, amely miatt az első rész annyira ikonikus lett. A címszerepet ismét Michael Keaton játssza, de visszatér Winona Ryder is, aki egykor egy különc tinilányt játszott, most viszont ő lesz az anyukája a Jenna Ortega által megformált különc tinilánynak, aki az előzetesben beharangozott jelenet szerint, a Wednesday Addamshez hasonló, meglehetősen flegma lány lesz. Jeffrey Jones által megformált Charles Deetz halála után a család visszatér Winter Riverbe, ahol Lydia lánya (Winona Ryder), a lázadó Astrid felfedezi a padláson a rejtélyes makettet, és újra kimondják háromszor a baljós nevet: Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice, amely megnyit egy portált a túlvilágra, hogy visszatérjenek Beetlejuice-hoz.

3. Nem állunk le: Jön a Joker új folytatása!

Októberben a mozikban minden eddiginél sötétebb és elborultabb utazás vár ránk: Joker, Kétszemélyes téboly címmel, szerepben Lady Gagával! Az ikonikus gonosztevő, Joker, visszatér, hogy ismét káoszba taszítsa Gotham városát, ezúttal egy társával az oldalán. Todd Philips által rendezett film betekintést nyújt Arthur Fleck elméjébe, amelyben a realitás és az őrület határvonalai teljesen elmosódnak. A címszerepben ezúttal is Joaquin Phoenixet láthatjuk, míg mellé Lady Gaga csatlakozott női főszereplőként. Az énekesnőnek ugyan nem ez az első alkalom, hogy színészi vénáját megcsillogtathatja, de Francine Maisler casting rendező úgy nyilatkozott, hogy: "Annyira jó benne. El fogjátok dobni az agyatokat! Azt el kell mondanom, hogy nagyon meglepő az alakítása,  és nagyon jó. Megnéztem, és igazán meglepett. Mármint mindannyian tudtuk, hogy mire képes a Csillag születikben, de én azt gondoltam, „hát, végül is hazai pályán volt'" - lelkendezett a szakember

A film feszült és megdöbbentő jelenetei, a zsigeri érzelmek és a lenyűgöző vizuális világ garantáltan a székhez szegez minden nézőt. Ugye te is várod már?

4. Szereted a horrort? Akkor készülj fel: Jön "A szer".

Aki szereti a hatalmas adrenalin bombát, és vérfagyasztó hangulatot, az készüljön fel, mert hamarosan érkezik a mozikba Demi Moore legújabb és legmegrázóbb filmje, "A szer"! Ez az intenzív testhorror a színésznő karrierjének egyik legmerészebb vállalkozása, amely garantáltan felborzolja a nézők idegeit. A szer egy olyan problémát jár körbe, hogy a szórakoztatóipar milyen kegyetlen módon működik, főleg, ha nőkről van szó, akiknek a testét fetisizálja a médiagépezet, amíg fiatalok, aztán pedig, a koruk előrehaladtával egyre kevésbé van szükség rájuk, mert nem felelnek meg a fals szépségideálnak. Elisabeth Sparkle (Demi Moore) is egykoron nagy aerobiksztár volt egy televíziós showműsorban, azonban ahogy az ötvenes éveibe lép, a főnöke egy nem várt születésnapi "ajándékkal" lepi meg: ki van rúgva. Természetesen ettől maga alá kerül, kétségbeesik, de egy rejtélyes cég gyógyírt kínál a problémára: a szert, amelynek köszönhetően megfiatalodhat. A film egy olyan világba kalauzol minket, ahol egy kísérleti drog hatására az emberi test és elme átalakulása szörnyű következményekkel jár. A film lenyűgöző képi világa és Demi Moore lehengerlő alakítása egyaránt garantálja, hogy ez a testhorror hosszú ideig emlékezetes marad. Készülj fel, mert októberben már a képernyőn láthatod a vérfagyasztó pillanatokat!

5. És végül, de nem utolsó sorban: Szádra ne vedd!

A történet középpontjában egy család áll, akik megismerkednek egy másik famíliával, és elutaznak azok idillinek tűnő vidéki házába vakációzni, ám borzalmas felfedezéseket tesznek vendéglátóikkal kapcsolatban, és megpróbálnak minél előbb lelépni, de az események borzalmas fordulatokat vesznek. A Szádra ne vedd című filmet James Watkins rendezte: az ő nevéhez fűződik a Michael Fassbender főszereplésével készült Gyilkos kilátások még 2008-ból, vagy a jump scare műfaját csúcsra járató A fekete ruhás nő 2012-ből, melyben Daniel Radcliffe-et láthatjuk nyomozgatni, illetve A forradalom napján című akciókrimi is Idris Elba főszereplésével. Most - mondhatni - egy kicsit visszatért oda, ahonnan kezdte. Főszerepben Mackenzie Davis áll. Ne hagyd ki ezt az egyedülálló filmes élményt, amelyben a kimondott szavak hatalma valóban élet-halál kérdéssé válik. "Szádra ne vedd" szeptember 12-én a mozikban – készülj fel a félelem új szintjére, ha te is szereted a rettegést!

Zárásként pedig nézd meg nosztalgiázásképp, vagy ha még nem láttad, ráhangolódásként a legelső, 1979-ben bemutatott Nyolcadik utas: a Halál című filmet, Ridley Scott rendezésében:

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.