Beverly Hills 90210 átka: halálesetek és pénzügyi összeomlás a szereplőgárdában

'Beverly Hills, 90210' TV Stills
ZUMA Press/(©) / Northfoto - Spelling Television
bűbájos boszorkák színésznő pénz
Brenda Walsh, azaz Shannen Doherty halála újra megerősítette a rajongókat, hogy a sorozat szereplőin bizony furcsa átok ül. A Beverly Hills 90210 szereplőit kerüli a boldogság, a tragédiák egybeesése pedig már több, mint furcsa.

Az Amerika kedvenc tinijeinek életét követő sorozat 2013-ban ért véget. A rajongók sokáig várták a Beverly Hills 90210 nagy visszatérését, de mindhiába. A szereplők élete közben korántsem úgy alakult, ahogy remélték. Shannen Doherty hosszú betegsége, majd halála sokakat megrázott. 

Beverly Hills 90210 Cast Members
Beverly Hills 90210 Forrás: Getty Images

 

Beverly Hills átka: nem minden az, aminek látszik

  • A fotókon mosolygó szereplőgárda a Beverly Hills 90210 című sorozat 1990-es első epizódjától az utolsóig az amerikai álmot sugározta magáról. A pazar életmód egy medencés társasházban milliókkal hitette el, hogy az élet pont olyan a tengeren túl, mint ahogy az a sorozatban látszik, pedig a szereplők küzdelmeit nem könnyű felsorolni. 

Shannen Doherty: csalódás, düh és betegség

Beverly Hills, 90210 (1990) [TV-Series 1990-2000] usa
Shannen Doherty, a Beverly Hills, 90210 sorozatban
Forrás: Photo12 via AFP/Cinema

A színésznő a nyolcvanas években indította el karrierjét, több itthon is ismert sorozatban szerepelt, mint például a Farm, ahol élünk, de feltűnt a Magnumban is, mint epizódszereplő. Ezt követően került a Beverly Hills lakói közé, ahonnan szerencsétlen módon kirúgták, miután összetűzésbe keveredett Jennnie Garth-al. Közben eljegyezést kötött Max Factor örökösével, Dean Jay Factorral, de a kapcsolat egy csúnya bántalmazási üggyel véget ért. Shannen belebetegedett a szakításba, dühkezelési terápiára küldték. Gyógyulása után, 1998-ban kezdte forgatni a Bűbájos boszorkákat, aminek nem csak az egyik főszereplője, hanem rendezője is volt. Élete tragédiáját, a rákbetegséget 2015-ben diagnosztizálták. Sokáig reménykedett a gyógyulásban, de július 14-én elveszítette a rák ellen vívott küzdelmet

Luke Perry

MOVIESTILL
Luke Perry
Forrás: Snap/ Northfoto/MOVIESTILL

 

A Dylan McKayt alakító Luke Perry 1993-ban kötött házasságot Rachel 'Minnie' Sharppal – állítólag azután, hogy a nő rajongóként fehérneműt küldött neki ajándékba. A furcsa szerelem egészen 2003-ig tartott, a párnak két gyermeke született, de végül elváltak. 2015-ben Luke Perry elveszítette legjobb barátját. A férfi vastagbélrákban halt meg, így Perry kampányolni kezdett a szűrővizsgálatok mellett. Később kiderült, hogy azért, mert nála is a betegség korai stádiumát fedezték fel, ami még gyógyítható volt.  Luke Perry tragikus halálát végül agyvérzés okozta, 52 éves korában, 2019. március 4-én halt meg. 

Jason Priestley

BEVERLY HILLS, 90210
Jason Priestley
Forrás: Snap/ Northfoto/Central European Rights

A szívtipró Brandon Walsh-t alakító Jason Priestley karrierje csúcsa egyben a legnagyobb mélypontja is volt. Rajongói üldözték, zaklatták, így az alkoholizmusba menekült. Később bevallotta, hogy csak azért bulizott és ivott folyamatosan, hogy bebizonyítsa, nem olyan szentéletű, mint sorozatbeli karaktere. Priestley-t 1998-ban ittas vezetés miatt őrizetbe vették, mert Porschéjával nekiütközött egy út menti oszlopnak. Évekkel később úgy tűnt, új fejezetet nyitott az életében, mert autóversenyzésre adta a fejét. De 2002-ben majdnem a halálát okozta a száguldás. Egy balesetben eltört a háta, mindkét lába, és súlyos koponyasérülést szenvedett. Akkoriban a színész rettegett attól, hogy soha többé nem tud járni, de egy új szerelem segített neki. Naomi Lowde sminessel két közös gyermekük született. 

Jennie Garth

BEVERLY HILLS, 90210 - JENNIE GARTH
Forrás:  © JLPPA/Northfoto

A Kelly Taylort alakító Jennie Garth-ot sem kímélte a sors. A színésznőnél 2002-ben szívbillentyű elégtelenséget diagnosztizáltak, de ezt csak 2009-ben hozta nyilvánosságra, pedig az állapota folyamatos megfigyelést igényel. A magánélete sem alakult jól. Kétszer ment férjhez, második férje egyszerűen elhagyta, méghozzá egy másik nőért. Második férjével, Dave Abrams-el vakrandin találkoztak és egy évvel később házasodtak össze, de kapcsolatuk nem volt tartós, ráadásul a válás után Jennie Gart kibékült az első férjével. 

Tori Spelling

BEVERLY HILLS 90210 Tori Spelling
Tori Spelling 
Forrás:  © JLPPA/Northfoto

A divattervező Donna Martint alakító Tori Spelling producer apjának köszönhette a szerepet a Beverly Hills 90210-ben. Hiába volt a családnak mesés vagyona, apja nem értett a pénzhez, így abból a fiatal színésznő a producer halálakor sem látott egy fillért sem. Tori Spelling 2004-ben viszonyba keveredett Charlie Shaniannal, de  a férje végül Dean McDermott lett, akivel öt közös gyermekük született.  Tori Spelling apja halála óta pénzügyi válsággal küzd, állítólag volt időszak, amikor 200 ezer dolláros tartozást halmozott fel az egyik amerikai banknál. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.