Shannen Doherty volt férje megtörte a csendet: így búcsúzott a színésznőtől

Shannen Doerty és volt férje, Ashley Hamilton
Universal Screening of "Beethoven's 2nd" - Ron Galella
Ashley Hamilton válás Shannen Doherty exférj
A színésznő volt férje, Ashley Hamilton nagyon hálás, amiért egykori felesége átsegítette őt élete nehéz szakaszán. Shannen Doherty július 13-án hunyt el, évek óta küzdött áttétes mellrákkal.

„Shannen nemcsak a feleségem volt, hanem az őrangyalom is" — mondta Hamilton a TMZ-nek. A férfi 1993 és 1994 között volt Shannen Doherty férje. „Bár a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy reméljük, ő a legsötétebb időszakokban is mellettem állt. Az iránta érzett szeretetem és csodálatom sokkal tovább tartott, mint a rövid életű házasságunk."

Shannen Doherty és volt férje, Ashley Hamilton
Shannen Doherty és volt férje, Ashley Hamilton 1993-ban
Forrás: Universal Screening of "Beethoven's 2nd"

A 49 éves férfi hozzátette: „Látni, ahogy ilyen sztoikusan küzdött ezzel a szörnyű betegséggel, sokak számára inspiráló volt, számomra azonban még inkább, mivel én is túléltem a rákot."

Hamilton — George Hamilton színész és Alana Stewart fia — a pálya széléről figyelte Doherty küzdelmét, és már bánja, hogy nem kereste meg volt feleségét, miután az bejelentette a diagnózist.

„A világ egy szabad szellemű lelket veszített el, a szívem fáj érte és mindazokért, akik szerették" - mondta Hamilton. „Nyugodjon békében."

A színésznő 1993 elején rövid időre Dean Jay Factor, a Max Factor kozmetikai cég örökösének jegyese volt, a szakításuk után találkozott Hamiltonnal. A pár 1993 szeptemberében, kevesebb mint egy hónap együttlét után összeházasodott, és Doherty alig több mint fél évvel ezután már be is adta a válókeresetet.

Az év elején Doherty a Let's Be Clear című podcastjéban őszintén beszélt a Hamiltonnal való kapcsolatáról. Elmondta egykori 90210-es kollégájának, Jason Priestleynek, hogy ez is hozzájárult ahhoz, hogy a 4. évad után kirúgták a sorozatból.

„Az utolsó évadom felé közeledve egy igazán szörnyű házasságban éltem, olyan dolgok történtek meg, amelyek miatt nagyon nehéz volt következetesen időben beérnem a munkába" - mondta Doherty a januári epizódban. „És tudom, hogy ez a többiek számára nagyon nagy problémává vált, mert ha mindenki más időben érkezik, és egy emberre vár, az szívás."

Shannen Dohertynek nem volt szerencséje a férfiakkal

Doherty 2002-ben ment hozzá a pókerjátékos Rick Salomonhoz, de az a házasság sem élt meg egy évet. A következő férje lett Kurt Iswarienko fotós 2011-ben, és úgy tűnt, hogy Shannen végre megtalálta az igaz szerelmet. A férfi azonban megcsalta a nagybeget színésznőt, aki erről közvetlenül az agyműtétje előtt szerzett tudomást. A válóper, amit 2023 áprilisában nyújtottak be, Doherty haláláig húzódott, július 12-én, pénteken jelezték, hogy megegyeztek. Másnap a színésznő örökre lehunyta a szemét. Doherty lemondott a házastársi támogatáshoz való jogáról, amiért az elmúlt hetekben olyan keményen harcolt. Azt írta: „Tudatosan és örökre lemondok minden házastársi vagy élettársi támogatáshoz való jogomról."

Kurt Iswarienko és Shannen Doherty a házasságuk elején, 2016-ban
Forrás: Forrás: Angela Weiss / Getty Images North America / AFP

Shannen Doherty, a Beverly Hills 90210 és a Bűbűjos boroszkák sztárja július 13-án, szombaton halt meg, miután közel egy évtizedig tartó küzdelmet folytatott a mellrákkal. A színésznő 53 éves volt.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.