Szorul a hurok? Nagyot hibázott Harry herceg, önmagát sodorta bajba

Meghan Markle, Harry herceg
Getty Images -
bizonyítékok lehallgatási botrány Harry herceg
A herceg azt gondolja, hogy a bulvárlapok lehallgatták. Ha így van, miért semmisített meg bizonyítékokat? Harry herceg nagyon hibázott.

Harry herceg állítólag e-maileket és SMS-eket rejt el a bírósági ügyében, aminek „eltussolás szaga van” a bennfentesek szerint. A herceget június 27-én, egy londoni meghallgatáson a The Sun brit újság kiadójának ügyvédei azzal vádolták meg, hogy „szándékosan megsemmisített” releváns bizonyítékokat, beleértve több száz SMS-t és e-mailt az ellene folyó telefonlehallgatási perben. 

Válás lehet a vége Harry herceg és Meghan kapcsolatának?
Harry herceg saját magát keverte bajba?
(Forrás: Getty Images)

Harry herceg azt gondolja, lehallgatták

A történtek kapcsán a bíró, Timothy Fancourt elismerte, hogy „aggasztó bizonyíték” áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy néhány üzenetet „jóval azután” semmisítettek meg, hogy az ügyben nyomozás indult. A bíró felhívta rá a herceg figyelmét, hogy  mindent meg kell tennie az SMS-ek és e-mailek átadásáért, vagy magyarázatot kell adnia a bíróságnak, „mi is történt pontosan.”

Harry ügyvédei azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy nincs szó eltussolásról. Azt állítják, hogy az üzenetek azért nem kerülhetnek ki a herceg kezéből, mert „rendkívül érzékeny információkat tartalmaztak Harryről és a királyi családról, amelyek, ha kiszivárognak, nem csak a biztonságát veszélyeztetnék, hanem potenciálisan károsak lennének számára és családjára nézve.” 

Harry herceg azzal vádolja a brit bulvárlapokat, hogy illegálisan lehallgatták kommunikációit és ezeket az információkat használják cikkek írására, megsértve ezzel a magánélethez való jogát. A bíróság most azt vizsgálja, hogy Harry herceg valóban megsemmisítette-e a releváns bizonyítékokat, és ha igen, akkor ez milyen hatással van a per kimenetelére.

Az első tárgyaláson nem jelent meg

Harry szerint a Mirror Group Newspaper (MGN), a Sunday Mirror és a Sunday People című lapok engedély nélkül lehallgatták a telefonbeszélgetéseit. Azt állítja, hogy 1996 és 2010 között megjelent mintegy 140 cikk tartalmazott jogellenes módszerekkel gyűjtött információkat, és annak ellenére, hogy ez az ügy nagyon fontos Harry számára, az első tárgyaláson nem jelent meg a herceg. A bíró meg is lepődött ezen a húzáson.

Harry herceg és Meghan válnak?

Harry herceg nemrég még a lehetséges válásával került a figyelem középpontjába: szakértők árulták el, mi okozhatja a pár házasságának vesztét. Persze ez attól is függ, hogy a herceg képes-e lemondani egy számára fontos dolgoról.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.