Kellemetlen szájszag: ezeknek a sztároknak a legrosszabb a lehelete Hollywoodban

Shutterstock/Khosro -
rossz lehelet kínos helyzet szájszag hollywood
Bár a mozivásznon, vagy a képernyőn keresztül nem lehet észrevenni ha egy-egy sármos színésznek, vagy bájos színésznőnek rossz a lehelete. Bizony a kellemetlen szájszag a sztárokat sem kerüli el, ők is küzdenek vele, akárcsak bármely átlagos ember.

Sokan azt gondolják, hogy a sztárok tökéletesek, hiszen látszólag mindenük makulátlan. Ők azok, akik a vörös szőnyegen ragyognak, de a kellemetlen szájszag őket sem kerüli el. A paparazzik vakujának fényében mosolygó arc mögött gyakran rejtőzik kellemetlen lehelet. A szájszag bárkit érinthet, függetlenül a társadalmi státuszától. A rossz lehelet nem feltétlenül a hanyagság jele, és számos módon kezelhető. Ismerd meg cikkünkből azokat a sztárokat, akiknek kellemetlen a lehelete.

kellemetlen szájszag
A kellemetlen szájszag mögött számosok mghúzódhat. Forrás: Shutterstock/antoniodiaz

Mitől alakulhat ki a kellemetlen szájszag?

A rossz lehellet mögött számos ok meghúzódhat, beleértve a rossz szájhigiénia és fogászati problémákat, mint például a fogszuvasodást vagy az ínybetegségeket, de a dohányzás miatt is lehet kellemetlen szagú a lehelet. Gyakori oka lehet még a szájban lévő baktériumok túlzott elszaporodása, bizonyos ételek fogyasztása, (mint például a fokhagyma vagy hagyma), valamint a dohányzás. Emellett emésztőrendszeri problémák, például reflux, illetve egyes betegségek is okozhatnak kellemetlen szájszagot.

Íme 9 olyan híresség, akikről nem hinnéd, hogy kellemetlen szájszag miatt már éltek át kínos pillanatokat

Forrás: FilmMagic/Rodin Eckenroth

1. Ben Affleck

Évek óta keringenek a pletykák arról, hogy Ben Afflecknek rossz lehelete van. Sandra Bullock szerint nem volt könnyű csókjelenetet játszani színésztársával a Mint a hurrikán (Forces of Nature) forgatásán. 

Forrás: WireImage/

2. Jennifer Lawrence 

Az Éhezők Viadala című filmtársa, Liam Hemsworth szerint Jennifer Lawrence rossz lehelettel küzd. A jó oldala azonban az, hogy a két színész tréfálkozik ezen, ami oda vezetett, hogy Jennifer szándékosan büdös ételeket eszik a közös csókjeleneteik előtt.

Forrás: Getty Images/Scott Dudelson

3. Britney Spears

Britney rossz lehelete nem olyan okokhoz kötődik, mint a rossz foghigiénia vagy a dohányzás, sajnos nála ez egy divatos fogyókúra tünete. A szigorú diéta alatt mindössze napi 600 kalóriát vesz magához, ami nagyon megviseli a testét, és olyan következményekkel is jár, mint például a rossz lehelet.

Forrás: Getty Images/

4. Jason Segal

Miután rászokott a cigarettára, az Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother) című film színpadán nemdohányzó felesége, Alyson Hannigan nem vette bele magát a saját csókjeleneteikbe, amíg meg nem ígérte neki, hogy abbahagyja a dohányzást. 

Johnny Depp, Cannes 2023
Forrás: AFP

5. Johnny Depp

Nem titok, hogy a Karib-tenger kalózaiból ismert kopottas, romlott fizimiskája a mindennapi megjelenésén is meglátszik. Egyszerűen néha úgy tűnik, hogy a zuhanyzás (és valószínűleg a fogmosás) sem tartozik az erősségei közé.

Forrás:  Getty Immages/Mondadori Portfolio

6. Angelina Jolie

Tippeld meg, hogy mit adott egyszer Angelina Jolie-nak Valentin-napra a most már ex-férje, Brad Pitt! A helyes válasz: mentolos cukorkát. Bár ez az ajándék egyfajta belső vicc volt a két sztár között, az biztos, hogy Brad Pitt ezzel azért finoman próbált utalni valami nem annyira vonzó dologra.

Forrás: GC Images/James Devaney

7. Jessica Simpson

Bár a szőke bombázó mindig összeszedettnek tűnik, a hófehér fogakkal és a szép hajjal, sajnos a világot mégse tudta átverni. Az a hír járja a sztárról, hogy néha bizony elfelejt fogat mosni. Simpson állítólag elszólta magát, hogy egy héten talán csak kétszer-háromszor mos fogat, és ez egyáltalán nem vonzó.

Hugh Grant
Forrás:  AFP

8. Hugh Grant

A világhírű színésznek szó szerint szájvizet adtak az Oscar-díjátadón, mert kollégái nem bírták tovább a rossz leheletét. 

Mit tegyünk a rossz szájszag ellen?

  • Naponta legalább kétszer mossunk fogat, és használjunk fogselymet, hogy eltávolítsuk a fogak között maradt ételmaradékokat és a baktériumokat.
  • A nyelv tisztítása segít eltávolítani a lerakódott baktériumokat. Ehhez használhatunk nyelvkaparót vagy fogkefét.
  • Évente legalább kétszer keressük fel fogorvosunkat, hogy ellenőrizze fogaink és ínyünk állapotát, és kezelje a lehetséges problémákat.
  • Igyunk sok vizet, és kerüljük az alkoholos és koffeintartalmú italokat, amelyek szárítják a szájat. Rágjunk cukormentes rágógumit vagy szopogassunk cukormentes cukorkát, hogy fokozzuk a nyáltermelést.
  • Kerüljük a szagot okozó ételeket, mint a fokhagyma és a hagyma. Fogyasszunk több friss zöldséget és gyümölcsöt, amelyek segítenek tisztán tartani a szájat.
  • A dohányzás nemcsak rossz leheletet okoz, hanem fokozza a fogszuvasodás és az ínybetegségek kockázatát is ezért érdemes mihamarabb leszoknunk róla.
  • Az antibakteriális szájöblítők használata segíthet csökkenteni a baktériumok elszaporodását a szájban, és friss leheletet biztosít.
  • Ha az emésztőrendszeri problémák okozzák a rossz leheletet, forduljunk orvoshoz a megfelelő kezelés érdekében.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.