81 éves lett Mick Jagger, minden idők egyik legnagyobb rocksztárja

The Rolling Stones: Hackney Diamonds '24 Tour - Ridgedale, MO
Getty Images/The Rolling Stones: Hackney Diamonds '24 Tour - Ridgedale, MO - Gary Miller
születésnap Rolling Stones Mick Jagger
Minden idők egyik legikonikusabb zenésze több mint hat évtizede áll a rockszínpadon. A 81. születésnapját július 26-án ünneplő Mick Jagger a mai napig izgága a koncerteken, és bár már dédnagypapa, jobban jársz, ha ezt nem emlegeted fel neki.

Michael Philip Jagger 1943-ban született a kenti Dartfordban, apja Basil Fanshawe „Joe” Jagger, tornász és testnevelő tanár, anyja Eva Ensley Mary, fodrász volt. Tehát nem zenész családból származott, ám a zene iránti szenvedélye már korán kibontakozott. Mick Jagger már az általános iskolában találkozott későbbi bandatársával, Keith Richardsszal, ám a kapcsolatuk egy időre megszakadt, és csak 1961-ben találkoztak újra. Onnantól a rythm and blues iránti szeretetük kötötte össze őket. Összeköltöztek egy London Chelsea negyedében található lakásba egy harmadik későbbi bandataggal, Brian Jones-szal, aki azonban 1969-ben, 27 évesen elhunyt.

The Rolling Stones "Hackney Diamonds Tour" at SoFi Stadium, Mick Jagger
Mick Jagger kora ellenére a mai napig izgága a színpadon 
Forrás: Variety via Getty Images/The Rolling Stones "Hackney Diamonds Tour" at SoFi Stadium

Mick Jagger és a Rolling Stones

Mick Jagger nem tanult zenész, nem tud kottát olvasni. Zenekarát, a Rolling Stones-t kezdetben a Beatles letisztult megjelenésének ellenpólusaként festették le. A banda népszerűségéhez és zenei sikereihez  kétségkívül hozzájárult Jagger utánozhatatlan szeszélyessége és androgün stílusa is.

A Stones első nemzetközi slágerét, a legendás „(I Can't Get No) Satisfaction”-t 1965-ben rögzítették és adták ki, majd az ezt követő slágerek, mint a „Paint It, Black” (1966), a „Sympathy For The Devil” (1968), a „Gimme Shelter” (1969), a „Wild Horses” (1971), a „Beast of Burden” (1978), a „Start Me Up” (1981) és sok-sok más sláger bebetonozta a rock és az ellenkultúra történetébe.

A Rolling Stonest Mick Jagger, Keith Richards, Johnnie Wood és a dobos, Charlie Watts alkották, egészen Watts 2021-es haláláig. 

Azóta nélküle gurulnak tovább a kövek. A világ egyik legrégebben működő rockzenekara, még ma is készít felvételeket és turnézik, Mick Jagger a színpadon még mindig ugyanolyan hőfokon ég és mozog, ahogy senki más a világon — higanymozgását sokan próbálták már utánozni, kevés sikerrel. Idős kora ellenére a mai napig  végigrohan a színpadon, miközben énekel. A zenekar albumai rendszeresen az első öt helyen szerepelnek az amerikai Billboard 200-as listáján, lemezeikből világszerte több mint 200 milliót adtak el, így minden idők egyik legsikeresebb zenekarának számítanak.

A rocksztár magánélete

Mick Jaggernek ma már nyolc gyermeke, öt unokája és három dédunokája van. Bár mindannyiukra büszke, nem szereti, ha dédnagypapaként beszélnek róla, úgy gondolja, ez öregíti a kétségívül fiatalos, 81 évesnek nem látszó rocksztárt.

Első gyermeke anyját, a stílusikon Bianca Pérez-Mora Maciast 1971-ben, St. Tropez-ban vette feleségül. Lányuk, Jade Sheena Jezebel Jagger ugyanebben az évben született. 1978-ban váltak el.

1977 és 1999 között együtt élt Jerry Hall modellel (akit nem hivatalosan 1999-ben vett feleségül Balin), és akivel négy közös gyermekük született: Elizabeth „Lizzie” Scarlett, James Leroy Augustin, Georgia May és Gabriel Luke Beauregard.

Hetedik gyermeke, Lucas Maurice Morad 1999-ben született, az ő édesanyja Luciana Gimenez modell. 

Jagger 2001-től 2014-ig együtt élt a divattervező L'Wren Scottal, kettejüknek nem született gyermeke. 

2014 óta pedig Melanie Hamrick balett-táncos a párja, aki 2016-ban adott életet Mick Jagger nyolcadik gyermekének, Deveraux Octavian Basilnek.

Boldog születásnapot kívánunk a 81. születésnapját július 26-án ünneplő Mick Jaggernek!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.