60 éves lett Sandra Bullock – 9 érdekesség, amit biztosan nem tudtál a hollywoodi díváról

Sandra Bullock
NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto - NurPhoto via AFP
születésnap sandra bullock hollywood érdekességek
Német az anyanyelve, egyszerre nevezték ki a legjobb és a legrosszabb színésznőnek, gyűlöli a musicaleket, és dollármilliókat adományoz baj esetén. A 60. születésnapját ünneplő Sandra Bullock élete sok érdekességet rejt még.

Sandra Bullock már elmúlt 30, amikor sikerült betörnie Hollywoodba, azóta viszont karrierje többé-kevésbé szárnyal, bár megkapta már a legrosszabb színésznőnek járó díjat is. 

Sandra Bullock
Sandra Bullock 60 éves lett
Forrás: NurPhoto via AFP

Íme, néhány érdekesség a 60 éves Sandra Bullock életéből

  • Német az anyanyelve

1964. július 26-án született a Virginia állambeli Arlingtonban egy német anya és szintén német gyökerekkel rendelkező amerikai apa gyermekeként. Az édesanyja operaénekesi karrierjét követve a családjuk sokáig Európában élt, Sandra Bullock a kamaszkoráig német nyelvterületen nőtt fel, és rendelkezik német állampolgársággal is az amerikai mellett.

  • Ruhatárosként is dolgozott

Egyetemre már Amerikába járt, és a dráma szak elvégzése után New Yorkba költözött, hogy megpróbálja a színészi karrierjét építgetni. Miközben kisebb színházi előadásokban játszott és meghallgatásokra járt, pincérkedésből, pultozásból és ruhatározásból tartotta fenn magát.

  • 30 felett futott be

Viszonylag későn sikerült meghódítania Hollywoodot, az első híresebb filmszerepét az 1993-as A pusztító jelentette, de igazán csak az 1994-es Féktelenül csinált belőle sztárt. Azóta viszont folyamatosan ott van az élvonalban.

  • Egyszerre volt a legjobb és a legrosszabb színésznő

Sandra Bullock a 2009-es éveben jutott el a szakmai karrierje csúcsára, amikor A szív bajnokai főszerepéért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. Néhány nappal korábban az Arany Málnán is díjazták a legrosszabb női alakításért az Ő a megoldás című filmjében. Máig ő az egyetlen, aki ugyanabban az évben nyerte el a két díjat, és azon kevesek egyike, akik jó arcot vágtak az Arany Málnához is, és személyesen vették is átvették a díjat.

  • Ő lett a világ legjobban fizetett színésznője

2010-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ legjobban fizetett színésznője. Csak abban az évben 56 millió dollárnyi gázsit fizettek ki neki a filmjeiért.

  • Az örökbefogadás előtt vált el a férjétől

41 évesen ment férjhez az amerikai tévés személyiség Jesse Jameshez, akivel néhány év után az örökbefogadás mellett döntöttek. Mielőtt azonban lezárulhatott volna ennek folyamata, Bullock otthagyta a férjét, mert fény derült egy titkos viszonyára egy modellel. Az örökbefogadást így már egyedül vitte végig 2010-ben, és 5 évvel később egy másik kisgyereket is adoptált.

  • Nem fogod látni lovas musicalben

Híresen gyűlöli a musical műfaját, és megfogadta, hogy sosem fog szerepet vállalni ilyen műfajú produkcióban. Az 1996-os Képtelen képrablás című filmjének forgatása közben kellett rájönnie, hogy hiába imádja a lovakat, de sajnos súlyosan allergiás rájuk. Emellett még a repüléssel kapcsolatban vannak negatív érzései: egy 2000-ben történt életveszélyes baleset óta retteg gépre ülni.

  • Ő az egyik legnagylelkűbb adományozó

Közismert arról, hogy milyen szívesen és milyen nagylelkűen áll oda jótékony ügyek mellé, vagy segít vészhelyzetekben. A 2001. szeptember 11-i terrortámadás után 1 millió dollárt adományozott a Vöröskeresztnek, és ugyanezt megtette a 2004-es ázsiai cunamit követően. A 2010-es haiti földrengés után szintén 1 millió dollárt ajánlott fel az Orvosok Határok Nélkül szervezetnek.

  • Sosem találnád ki, mivel foglalkozna színészet helyett

Egy interjújában azt állította, hogy ha nem színésznő lenne, akkor legszívesebben romantikus regényeket írna. A két álomfoglalkozása összetalálkozott Az elveszett város című sikerfilmjében, aminek elkészülte mellett producerként is bábáskodott, és amiben épp romantikus regényeket alkotó szerzőnőt alakított, aki bajba kerül a dzsungelben, és csak a könyvei borítóján domborító modellfiúra számíthat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.