Sztárok és dublőreik: így néznek ki a hírességek kaszkadőrei

Jennifer Lopez Filming Shades Of Blue On the Steps of Manhattan Supreme Court
Jennifer Lopez Filming Shades Of Blue On the Steps of Manhattan Supreme Court-PICTURED: Jennifer Lopez with stunt double-,Image: 299142848, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Pictured: Jennifer Lopez with stunt double
Profimedia -
mozi kaszkadőr film sztár
Szeretjük azt gondolni, hogy a hírességek mindent maguk csinálnak a filmvásznon. Pedig még az olyan bátor vagy vakmerő sztárok, mint Tom Cruise is használnak néha kaszkadőr-dublőrt, a testi épségük megóvása érdekében. Kik ők, akik kedvenceink helyett is vállalják a veszélyt?

A kedvenc sztárjainkból sok mindent kinézünk, akár azt is, hogy amit a filmvásznon látunk, ő maga tesz meg. Igyekeznek is megfelelni az elvárásoknak, Tom Cruise például valóban azon van, hogy az ésszerűség és a saját határain belül a legveszélyesebb mutatványokat is maga oldja meg. De még ő is tudja, hogy kaszkadőrnek lenni külön szakma, és a bátorság nem egyenlő a vakmerőséggel és a meggondolatlansággal. 

sztár
Szeretjük azt gondolni, hogy a hírességek mindent maguk csinálnak a filmvásznon, de a sztárok tudják, meddig mehetnek el
Forrás: Ben Heys/Shutterstock

Lássuk, hogy néznek ki a sztárok kaszkadőrei

A magasságnak és az alkatnak mindenképpen stimmelnie kell ahhoz, hogy a néző elhiggye, hogy kedvenc sztárját látja egy-egy életveszélyes jelenetben. Ám van, amikor a kaszkadőr arcra is kísértetiesen hasonlít arra a hírességre, aki helyett vállalnia kell a veszélyt. Nézzük, melyik sztár, melyik filmben vette igénybe kaszkadőr segítségét.

Elizabeth Banks a Power Rangers rebootjában 

2016-ban Vancouverben, a Power Rangers forgatásán kapták lencsevégre Elizabeth Bankset és kaszkadőrét. Mint két tojás, annyira hasonlítanak egymásra. Kívülről szemlélve, a fotók alapján azt gondolhatnánk, ikrek, akik épp gonosz tervet szövögetnek. 

Elizabeth Bankset és kaszadőrjét a Power Rangers forgatásán kapták lencsevégre
Forrás: Northfoto

Keanu Reeves a John Wick 3-ban

A John Wick harmadik részében a karaktert elütik, aki ezután lovon szökik meg az ellenségei elől. Keanu Reeves is sok mindenre kapható, de azért van, amit szívesebben bíz a rá egyértelműen hasonlító kaszkadőrjére. Jobb is, nem örülnénk, ha kedvenc búsképű lovagunk komolyabban megsérülne.

Celebrity Sightings in New York City - July 14, 2018
Keanu Reeves a John Wick 3-ban
Forrás: Getty Images/GC Images

Jennifer Lopez a Piszkos zsarukban

Úgy tűnik, Jennifer Lopez nem csak forgatás közben tölt időt kaszkadőrével. A fotó a Piszkos zsaruk forgatási szünetében készült, amikor a sztár és szinte hasonmása Manhattan Spanyol Harlem nevű negyedében együtt pihenték ki fáradalmaikat. 

Jennifer Lopez films a chase scene with Hampton Fluker and Ray Liotta at the Shades of Blue set in the Bronx
Jennifer Lopez és kaszkadőrje a Piszkos zsaruk forgatási szünetében is együtt szórakoztak
Forrás: Profimedia

Ben Affleck a Határok mentén című filmben

JLo válófélben lévő férje sem bíz mindent a vakszerencsére, amikor kell, kaszkadőrt hív. Így volt ez a Határok mentén című filmben is, amelynek forgatása közben maga Ben Affleck készített fotót, amelyet megosztva azt írta: „Az 5. film ezzel a legendával: Rich Cetrone. Hálás vagyok, hogy ilyen hihetetlen emberekkel dolgozhatok”. 

Celebrity Social Media Photos!
Ben Affleck
Ben Affleck a Határok mentén című filmben ötödik alkalommal dolozott együttkaszkadőrjével 
Forrás: Profimedia 

Dwayne „The Rock” Johnson a Pain & Gain című filmben

A 2012 áprilisában forgatott Pain & Gain című filmjében a Szikla egy hasonlóan izmos kaszkadőrrel dolgozott együtt, aki nemcsak alkatilag volt megfelelő a munkára: kopasz fejjel, világoskék öltönyben és festékszórós arccal akár Dwayne Johnson kistestvére is lehetne.

On The Set Of "Pain And Gain" In Miami
Dwayne Johnson
Dwayne „The Rock” Johnson a Pain & Gain című filmben mintha a testvérére bízta volna a nehezebb feladatokat
Forrás: Getty Images/Larry Marano

John Travolta a Feszültségben

John Travolta és kaszkadőre 2014 októberében a Feszültség című film munkálatai közben készült fotón, ha nem is olyanok, mint két tojás, az arcszőrzetük mindenképpen stimmel. Mintha a kaszkadőr magasabb és vékonyabb lenne, mint a sztár, de észrevette ezt bárki a moziban? 

John Travolta Films "Life On The Line"
John Travolta és kaszkadőrje a Feszültségben 
Forrás: Profimedia

Cameron Diaz a Kéjjel-nappal című akció-vígjátékban

Úgy tűnik, a Sevillában forgott filmjelenetek közti szünetekben egészen jól elszórakozott Cameron Diaz és a rizikósabb jelenetekbe helyette beálló kaszkadőre. Hiába, a komika civilben is komika. 

*EXCLUSIVE* WEB MUST CALL FOR PRICING  - American actress Cameron Diaz filming Netflix’s ‘Back In Action’ on the River Thames, London, UK.
*PICTURES TAKEN ON 10/02/2023*
Cameron Diaz és kaszkadrőrje annyira hasonlítanak, hogy elsőre meg nem mondanánk ki kicsoda a képen
Forrás: Profimedia

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.