Taylor Swift sikerének titka: kiderült, mi áll a népszerűsége mögött

Shirlaine Forrest/TAS24 -
hírnév siker Taylor Swift titok
Napjaink egyik legnépszerűbb előadója az énekesnő, akiért mindenki rajong. De mi lehet Taylor Swift titka? Íme, a válaszok.

Taylor Swift népszerűsége soha nem látott méreteket öltött, és bárki bármit is gondoljon az énekesnőről, az vitathatatlan, hogy amit csinál, azt nagyon jól csinálja. Világkörüli turnéjáért megőrülnek a rajongók, a jegyeket pillanatok alatt elkapkodják, a dalai pedig mindig a listák élére törnek. Hogyan lett egy egy pennsylvaniai karácsonyfafarmon nevelkedett kislányból ikon? Ez Taylor Swift sikerének titka.

Taylor Swift sikerének titka
Taylor Swift sikerének titka
Forrás: Getty Images /Vittorio Zunino Celotto

Íme, Taylor Swift sikerének titka

  • Őrülten tehetséges

A szülei korán felfedezték, hogy Taylor Swift zseniálisan bánik a szavakkal, ezért Nashville-be költöztek, hogy a fiatal lány kibontakoztathassa tehetségét, és ő így is tett. Maga szerezte a dalait, és most, egy olyan világban, ahol még a legtehetségesebb zenészek is producerek és írók csapatait foglalkoztatják a slágereik megalkotásához, az énekesnő egyedülálló módon tartja kézben a folyamatot, általában csak egy vagy két közeli munkatárssal dolgozik együtt, miközben egy albumot a befejezésig terelget. Emellett hihetetlenül termékeny: az elmúlt öt évben öt új stúdióalbumot adott ki, valamint az első négy újrafelvett Taylor's Version LP-t, amelyek mindegyike számos új számot tartalmaz. Ez összesen 135 új dalt jelent 2019 óta. De mi készteti őt errre? "Az, hogy a zeneiparban soha nem éreztem azt a fajta elutasítást, amit a középiskolában éreztem" - mondta.

  • Mindenféle ember szimpátiáját elnyerte

Taylor Swift közvetlen és kedves a rajongóival, és ami a legfontosabb, mindig tisztelettel bánik velük. Pontosan tudja, hogy az ő támogatásuk nélkül nem lehetne ott, ahol, és ezt most, amikor tényleg felért a világ tetejére, sem felejtette el. És ugyan Taylor Swift rajongóinak keménymagja jól beazonosíthatóan fiatal nők, akik nagyméretű turnépólóban és csillogó arccal tombolnak a koncerteken, valójában nagyon változatos az énkeesnő rajongótábora. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a koncertjein összefuthatunk Vilmos herceggel és gyerekeikkel, Flavor Flavvel, Paul McCartneyval, Julia Robertsszel vagy éppen Tom Cruise-zal, és mindegyikük önfeledten rázza a "Shake It Off" című számra. 

  • Mestere a rajongás fenntartásának

Az évek során Swift mestere lett annak, hogy a rajongóit bevonja a produkciójába. Az egyik okos módja, amivel megfogott mindenkit, az azok a rejtélyek, utalások, nyomok és jelek, melyeket a dalaiban elhelyez. A dalszövegeitől kezdve a klipjein át az öltözködéséig mindenhol megtalálhatóak, de hogy miket és hogyan kapcsolnak össze a rajongók, az teljesen rájuk van bízva. Megszokott, hogy a korábbi kapcsolatairól is árul el titokat a dalszövegeiben, anélkül, hogy valaha megnevezné, ki inspirálta az alkotást. 

  • Támogatja a nőtársait

Taylor Swift nemcsak úgy tesz, mintha támogatná a nőtársait. Olyan feltörekvő előadóknak adott lökést, mint Sabrina Carpenter, a Girl in Red és Phoebe Bridgers, azzal, hogy előzenekarnak kérte fel őket a turnéja egy-egy állomásán. 

  • A legjobb csapattal vette körül magát

Taylor Swift híres barátairól mindent tudunk, hiszen gyakran jelennek meg együtt: Blake Lively, Selena Gomez, Zoë Kravitz, Brittany Mahomes, Ice Spice és Sophie Turner is a csapata tagjai. Utóbbit Taylor Swift meghívott, hogy nála húzza meg magát, miután a színésznő szakított közös exükkel, Joe Jonasszal... Ám nemcsak híres emberekkel barátkozik Taylor, hanem rengeteg "hétköznapi" nővel is, akik közül sokan a kulisszák mögött dolgoznak vele, és akik segítenek neki a földön maradni (lásd a középiskolai legjobb barátnőjét, Abigail Andersont). 

  • Megtanulta, hogyan működik ez az ipar

"A legtöbbet akarom belőle kihozni, mert nem fog sokáig tartani" - mondta egyszer. Habár az ő csillaga folyamatosan felfelé ível, ezt annak is köszönheti, hogy a természetes kreativitása mellett komoly üzleti érzékkel is rendelkezik. Swift idén felkerült a Forbes milliárdos listájára, és ezzel ő lett az első zenész, aki kizárólag a zenéjéből lett milliárdos. A marketing mestere lett, bizonyos kiadványokat, mercheket csak napokra vagy órákra, illetve csak bizonyos helyeken tesz elérhetővé.

Taylor Swift | The Eras Tour - London, UK
Taylor Swift ruhakölteményei is csodálatosak
Forrás: Getty Images for TAS Rights Mana
  • Végre az igazi szerelmet is megtalálta?

Taylor Swift nagyon sokszor énekel a kapcsolatairól, és bár nem volt sok komoly viszonya, a férfiak, akikkel dolga akadt, mind hírességek voltak, ezért nagy érdeklődésre tartottak számot. Most Travis Kelce a párja, aki amerikaifutball-játékosként az USA-ban az énekesnő előtt is ismert volt, a világ azon részein, ahol nem népszerű ez a sport, senki nem hallott róla. Mostanra azonban a legtöbben tudják, hogy ő Taylor Swift pasija, hiszen szerelmüket és egymás iránti rajongásukat nem titkolják. És bár Taylor Swift a dalaiban mindig nagyon őszinte volt a kapcsolataról, ennyire szerelmesnek még sosem lehetett látni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.