Kim Wilde, C.C. Catch, Samantha Fox: így festenek ma a nyolcvanas évek legszexibb énekesnői

1/ Konzert: Samantha Fox, Sängerin, Popsängerin, voc, Pop, Dance, Musik, Popstar der 80er Jahre, NUR REDAKTIONELLE NUTZU
Profimedia -
popzene Kim Wilde Kylie Minogue Madonna
Válltömések, tupírok és babakék szemfesték. Énekesnők a nyolcvanas évekből, akikért minden csaj rajongott, és akiket minden srác istenített. Hiába telt el több, mint negyven év, a slágereiket még mindig kívülről fújjuk, pedig az utcán talán már meg sem ismernénk őket.

Te is gyűjtötted a klippeket VHS-kazettán gyerekkorodban? Volt válltöméses blúzod, kétkazettás magnód, amit lehetett bömböltetni a játszótéren? A retro énekesnők slágerei megunhatatlanok, ami nagy szó, ha belegondolunk, hány egyslágeres előadó emelkedett fel, majd tűnt el a süllyesztőben az elmúlt évtizedekben. Na de a kor dívái, a nyolcvanas évek legszexibb énekesnői töretlenül tartják magukat még akkor is, ha az évek során néhányuk fénye kicsit megkopott. 

A nyolcvanas évek legszexibb énekesnői a mai napig színpadra állnak
A nyolcvanas évek legszexibb énekesnői közül többen a mai napig színpadra állnak 
Forrás:  Profimedia

 

A nyolcvanas évek legszexibb énekesnői a retro fénykorából

Sandra: a 62 éves díva ma is a színpadon

Sandra Ann Lauert sokáig Madonna legnagyobb konkurenciájának tartották. A német énekesnőt egy tehetségkutatón fedezték fel, ahonnan egy lánytrióba került. Az Arabesque Hello Mr. Monkey című slágere még a toplistákra is felküzdötte magát. A siker nem tartott sokáig, így Sandra szólókarrierbe kezdett. Az europop stílus bejött neki, a nyolcvanas években az összes slágerlistán végigszáguldott dalaival, végigturnézta a fél világot, a Maria Magdalena című slágerét a mai napig játsszák a rádiók.  Sandra még mindig vállal fellépéseket, az emberek pedig még mindig kívülről fújják legismertebb dalát. 

 

Kim Wilde: a csókos szája tette híressé

Kim Wilde igazából Kim Smith néven született. Kim Wilde a nyolcvanas évek brit popterméke, a Kids in America című slágerrel robbant be. Természetes szépségét, jellegzetes hangját imádták az emberek, így a nyolcvanas években az énekesnő ontotta a slágereket. 17 top negyvenes kislemeze volt, ami akkoriban hatalmas sikert jelentett.  Az énekesnő 1996-ban ment férjhez, két gyermeke született: Harry Tristan és Rose Elisabeth.

Kim Wilde at HH Zwei
Kim Wilde a nyolcvanas évek brit popterméke
Forrás: Getty Images

Kim Wilde 63 éves, és korát meghazudtolóan aktív, ráadásul ellenzi a plasztikai beavatkozásokat. 

@kimwildefans Live in Paris - You keep me hangin on - 10/02/2024 #kimwilde #music #foryou ♬ son original - Kim Wilde Fans

C.C. Catch: a színpadot a jógára cserélte

Caroline Catherine Müller szintén a nyolvanas évek sztárja. A holland-német származású énekesnőt a Modern Talkingból ismert Dieter Bohlen karolta fel, a Heartbreak hotel és az I can lose my heart tonight című slágerei bérelt helyet jelentettek neki a toplistákon és a rádiókban egyaránt. Öt albumot jelentetett meg, négyet Dieter Bohlen égisze alatt, egyet pedig Sion Napier-Bell, George Michael menedzsere irányításával. Amikor elege lett a popszakmából, hosszú évekre visszavonult, férjhez ment egy londoni jógaoktatóhoz, de a házasságuk nem sikerült, elváltak. C.C. Catch akkor bukkant fel újra, amikor kitört a retrohullám: 2015-ben az Egyesült Államokban turnézott, majd egyre több fellépést vállalt Európában is. 

XIII international music festival ''Autoradio'' '''Disco 80-x''. ''Olympic'', Moscow, Russia
Forrás: NORTHFOTO

C.C. Catch is letagadhat jó pár évet, az idén hatvan éves énekesnő rajongótábora hatalmas, sokszor követik őt fellépéseire. 

Samantha Fox: slágerek és realityk

A londoni születésű Samantha Karen Fox 16 évesen kezdett modellkedni, fotóival azóta is találkozhatunk néhány autószerelő-műhely falán. Hamar népszerű lett és amikor kiderült, hogy énekelni is tud, akkor azonnal lemezszerződést ajánlottak neki, de már 20 éves volt, amikor első slágere, a Touch me megjelent. 

Interview with Samantha Fox for the premiere of her new show
Samantha Fox fotóival azóta is találkozhatunk néhány autószerelő-műhely falán
Forrás: Northfoto

Samantha Fox a színészkedésbe is belekóstolt, szerepelt több sorozatban és filmben, sőt, olyan reklámokat is vállalt, amelyek jót tettek a karrierjének. Bár nem tartott akkora szünetet, mint C.C. Catch, de 2016-ban ő is felült a retrovonatra: részt vett a Celebrity Big Brotherben, ami új erőt adott a pályafutásának.  Az 58 éves Samantha Fox így néz ki napjainkban: 

Kylie Minogue: a Loco-Motiontól a Padamig

Az idén 56 éves ausztrál popdíva a Szomszédok című sorozattal lett ismert. Jason Donovan partnereként sikerre vitte az Especially for you című slágert, majd önálló karrierbe kezdett. 

2024 Billboard Women In Music
Kylie Minogue Jason Donovan partnereként kezdte
Forrás: AFP

Kylie kiemelkedik kortársai közül. Mindenféle botrány és kicsapongás nélküli sikerszériáját talán csak daganatos betegsége nehezítette, amin viszonylag gyorsan felülkerekedett. Ő nem csak a retrovonat utasa, sorra gyártja a slágereket, és ontja magából a koncerteket. Legutóbb Budapesten a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán énekelte el a Loco-Motiont, és lám-lám, a rajongók hada még 2024-ben is vele énekli a több évtizedes sláger szövegét. 

 

Madonna: táncosként kezdte és a mai napi szupersztár

Őt ki sem hagyhatnánk: a pop örök királynője olasz származású, de Amerikában született. Madonna Veronica Louise Ciccone 1978ban költözött Londonba, hogy táncos legyen, de végül énekesként érvényesült. 

Celebs Latest Posts On Social Media
Madonna tavalyi betegsége után most újra turnézik
Forrás: Northfoto

1982-ben kapta az első lemezszerződést, és onnantól kezdve nem volt megállás. Az első hatalmas sikert a Like a virgin jelentette 1984-ben, azóta folyamatos a Madonna-féle slágergyár. Nem csak énekesnőként, hanem színésznőként is elismerik, szerepelt az Evitában, a James Bond- Halj meg máskor című epizódjában és miközben sorra adta a telt házas koncerteket, megszállottan jótékonykodott, méghozzá saját alapítványain keresztül. Madonna összesen hat gyermeket nevel, két sajátot és négy örökbefogadottat. Vallja, hogy sosem akar megöregedni, és ehhez tartja is magát. 66 évesen, bár túl van néhány plasztikai műtéten, de remekül tartja magát smink, és méregdrága cuccok nélkül is.

@madonna

Tonight’s the night……….❤️🧡💛💚💙💜

♬ Hung Up (SDP Extended Vocal) [Edit] - Madonna

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.