Diana és riválisa ki nem állták egymást: a két hercegné gyakran feszült egymásnak

BRITAIN-DIANA-VISIT Diana hercegné
AFP -
brit királyi család Diana hercegné viszály
A brit királyi család legnépszerűbb hercegnéi nem voltak barátnők. Diana hercegné és Sophie hercegné nem ugyanazt a bánásmódot kapta sem a családtól, sem a médiától, ami állandó viszályt szült kettejük között. Diana nem egyszer ríkatta meg Edinburgh hercegnéjét a viselkedésével és tetteivel.

Sophie hercegnében és Diana hercegnében közös, hogy mindketten beházasodtak a brit királyi családba, Diana a trónörökös felesége lett, Sophie pedig Edinburgh hercegéhez ment hozzá. Lehettek volna jóban is, ám bennfentesek szerint a viszonyuk kimondottan zűrös volt. 

Sophie edinburgh-i hercegné volt Diana hercegné legfőbb riválisa
Diana hercegné ki nem állta Sophie edinburgh-i hercegnét
Forrás: AFP

Károly király legfiatalabb testvérének, Edward edinburgh-i hercegnek a feleségét a királyi család „titkos fegyvereként” jellemezték, ám Sophie nem mindenkinek a szívébe lopta be magát. Állítólag a néhai Diana hercegné haláláig haragudott rá, és Sophie nem egyszer fakadt sírva Diana megjegyzései és tettei miatt.

Mi lehetett az oka Diana hercegné és Sophie hercegné közötti viszálynak? 

Sophie idősebb volt, amikor bekerült a családba, mint Diana hercegné, aki 19 évesen ment hozzá Károlyhoz. Edinburgh hercegének felesége úgy tűnt, sokkal könnyebben kezelte a királyi élettel járó reflektorfényt, mint a néhai walesi hercegnő. Az ő pozitív tapasztalatai nagyban különböztek Diana negatív élményeitől, ami a feltételezések szerint fokozta a kettejük közötti nehézségeket.

Ez akkoriban rendszeresen foglalkoztatta a médiát, Emma Cook újságíró azt állította, hogy Diana hercegné rendkívül hangosan fejezte ki ellenszenvét Sophie-val szemben, és gyakran megjegyezte, hogy a családba lépéskor „könnyű dolga volt”, szemben vele, aki úgy érezte magát a házasságkötésekor, mint akit a „farkasok elé vetettek”. Diana gyakran emlegette úgy Sophie-t, mint jól öltözött szobaasszonyt.

A két hercegnét a média is rendszeresen összehasonlítgatta, ami sok királyi kommentátor szerint versengéshez vezetett. 

A páros divat- és stílusválasztásainak hasonlósága miatt is voltak problémák kettejük között, Diana állítólag nem örült annak, hogy Sophie „utánozza” a megjelenését. Judy Wade királyi tudósító szerint a 90-es években Diana hercegné gyakran hivatkozott úgy Sophie-ra, mint a hasonmására, amikor meglátta őt, sokszor azt mormogta, hogy „Nézd, itt jön a hasonmásom”, és rendszeresen hajtogatta, hogy Sophie-nak saját stílust kellene kialakítania.

„Olyan ruhákat választott, amelyek szinte teljesen megegyeztek azokkal, amelyeket Diana viselt. Úgy tűnt, mintha Dianát másolná, ami Dianát részben mulattatta, részben pedig irritálta”— állítja a Wade.

A kettejük közötti szakításról szóló állításokat Andrew Morton tovább erősítette Diana című könyvében, amelyben azt állította, hogy Diana világossá tette Sophie számára a megvetését, aki egyszer sírva menekült el egy családi vacsoráról, mert a néhai hercegné annyira szúrós tekintettel nézte őt.

Sophie a titkos fegyver?

Sophie hercegnőt régóta a királyi család „titkos fegyvereként” emlegetik, aki a néhai II. Erzsébet királynő egyik legközelebbi bizalmasa lett, miután évekig hűségesen szolgálta a koronát. Sophie és Edward rengeteget dolgozik a királyi családért, Edward csak 2023-ban 297 hivatalos eseményen vett részt, így ő a harmadik legaktívabb királyi családtag. Sophie 219 eseményen volt ott. Az edinburgh-i hercegi pár 2024-ben sem tétlenkedik, hogy mentesítsék a rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnét és Károly királyt, az ő feladataik egy részét is átvállalták. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.