Francis Ford Coppola beismerte: valóban megcsókolt néhány nőt a Megalopolis forgatásán

"Megalopolis" Photocall - The 77th Annual Cannes Film Festival
Francis Ford Coppola
NurPhoto via AFP/Daniele Cifalà/NurPhoto - NurPhoto via AFP
Megalopolis Francis Ford Coppola vádak
Alig egy hónappal azután, hogy a Megalopolis forgatásán készült jelentések és videók alapján megvádolták, hogy nem megfelelő módon viselkedett a nőkkel, a filmrendező megszólalt. Francis Ford Coppola elismerte, hogy csókolgatta a statisztákat, de szerinte a viselkedése nem volt szakmaiatlan.

A 85 éves filmrendező, aki saját vagyonából finanszírozta a 120 millió dolláros szenvedélyprojektet, állítólag statisztákkal csókolózott a Megalopolis forgatásán, akik közül néhányan emiatt kellemetlenül érezték magukat. Két rövid videó is felbukkant, mindkettőn az látszik, hogy Francis Ford Coppola nőkkel csókolózik a szeptember 27-én mozikba kerülő film egyik éjszakai klubjelenetében.

"Megalopolis" Photocall - The 77th Annual Cannes Film FestivalFrancis Ford Coppola, Megalopolis, stáb
Francis Ford Coppola és legújabb filmje, a Meaglopolis sztárjai
Forrás: NurPhoto via AFP/Daniele Cifalà/NurPhoto

A rendező úgy döntött, itt az ideje, hogy foglalkozzon a vádakkal, és interjúban fejtette ki, miért valótlanok a vele kapcsolatos kijelentések.

Francis Ford Coppola ismerte a nőket, akiket arcon csókolt

„Ha elolvasod azt a cikkeket, rájössz, hogy bárki is volt a forrás — és őszintén szólva nem tudom, ki volt az —, ugyanaz az ember, aki egy másik magazinnak azt mondta, hogy embereket rúgtunk ki vagy mondtak fel, tömeges elvándorlás volt a forgatás idején, és hasonlók. Az igazság az, hogy valamiféle mocskot kerestek. Azok a fiatal nők, akiket arcon csókoltam a szilveszteri jelenet kapcsán, olyan fiatal nők voltak, akiket ismertem” — nyilatkozta Francis Ford Coppola a vádakról, és hozzátette: „Ez az egész annyira nevetséges. Nézd meg a cikk időzítését. Pontosan azelőtt, hogy Cannes-ban bemutatjuk a filmet. Csak kárt akarnak okozni a filmnek”.

Arra a kérdésre, hogy miért próbál valaki kárt okozni Coppola kifejtette, hogy azért, mert ő nem követi a Hollywood szabályait, amelyek sokak szerint a siker feltételei közé tartoznak. 

A rendező szerint néhányan ezért szeretnék, ha megbukna, mert ő nem a hollywoodi szabályok szerint dolgozik.

Az első jelentésben egy forrás azt állította, hogy miután a jelenet során több nőt is megcsókolt, Coppola fogott egy mikrofont, és azt mondta: „Bocsánat, ha odamegyek hozzád és megcsókollak. Csak,hogy tudjátok, ez kizárólag az én örömömre történik”.

Mivel Coppola maga finanszírozta az egész produkciót, semmilyen HR-osztály vagy stúdió nem volt bevonva. Voltak intimitás-koordinátorok a filmben — Samantha McDonald és Ashley Anderson —, bár egyikük sem volt ott a forgatáson az éjszakai klubjelenet alatt.

Mit mondanak a nők, akiket megpuszilt Francis Ford Coppol?

A két videóban látható egyik nő, Rayna Menz Instagram-nyilatkozatot adott ki, amelyben a következőket írta: 

„Egyik állítás sem igaz @francisfordcoppola-ról; megtiszteltetés volt egy ilyen legendával dolgozni. Ez a videó egy ZÁRT forgatáson készült, amely kifejezetten az összes színész biztonsága érdekében tiltotta a saját telefon használatát. Undorodom ezektől a vádaktól és remélem, hogy mindenki látja az igazságot, a maga valójában”.

Egy másik színésznő, Lauren Pagone azonban azt állította, hogy a férfi magához húzta, megölelte és megcsókolta őt.

Sokkot kaptam. Nem számítottam rá, hogy így megcsókol és megölel. Váratlanul ért. És elmondhatom, hogy párszor még odajött hozzám” — mondta el a nő, és Menz kijelentésével kapcsolatban hozzátette: „Nem értékelem, ha valaki helyettem beszél. Soha nem beszélnék az ő nevében. Tartottam a számat. Csendben maradtam. De frusztráló, hogy azt hangoztatja, hogy „Hé, mindenkinek jó volt”, miközben nem tudja, hogy mások mit éreztek. Nem beszélhetsz senki más nevében, csak magad nevében. Az én tapasztalatom más volt”.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.