Harry és Meghan újabb csúsztatása: mégsem volt olyan kényelmetlen az angliai életük

Meghan Markle, Harry herceg
AFP -
brit királyi család Meghan hercegné Harry herceg
Frogmore Cottage-ról nem sok jót mondott a sussexi hercegi pár, amikor a döntésüket magyarázták. Az öt hálószobás házhoz, amit megalázóan szűkösnek és kényelmetlennek írtak le, tartozott egy láthatatlan, de hatalmas és gyönyörű kert is.

A sussexi hercegi pár 2020 júniusa óta él az Egyesült Államokban, Montecitóban. Mielőtt Kaliforniába tették volna át a székhelyüket, Harry és Meghan a windsori Frogmore Cottage-ban éltek, ahová 2019-ben, a 2018-as esküvőjüket követően költöztek be. A hercegi pár annak ellenére, hogy már nem éltek ott három éve, csak 2023 elején költözött ki egykori angliai otthonából.

Harry és Meghan
Harry és Meghan
Forrás: Northfoto

Harry és Meghan angliai otthona a királyi család ingatlanjai közül a másodosztályúak közé tartozik, de...

A Frogmore Cottage, ahol egy rövid ideig Harry unokatestvére, Eugenie hercegnő és férje, Jack Brooksbank éltek legidősebb fiukkal, minden bizonnyal messze elmaradt a jelenlegi kaliforniai otthonuktól. A királyi ingatlanportfólió egy szerényebb darabjaként tartják számon, ám az öt hálószobás rezidencia lenyűgöző kerttel büszkélkedhet, amely a ház méretét tekintve meglepően hatalmas. 

A Harry és Meghan című dokumentumfilmben fel is tűnik a kert egy-egy jelenet erejéig, ahogy a ház belső berendezése is. A hatalmas pázsiton játszik Harry a kutyáival, a kertet magas fák veszik körül, hogy védjék a hercegi pár, és az aktuálisan ott lakók magánéletét. A ház hatalmas, minimál stílusú konyháját is láthatták a nézők, középen egy kimondottan nagy méretű konyhaszigettel. 

A ház 1860-ban épült, és azon a birtokon áll, ahol a Frogmore mauzóleumok és a királyi temetkezési terület található, ahol Viktória királynő, Albert herceg és VIII. Edward végső nyughelye van. Az otthon III. György király feleségének, Mecklenburg-Strelitz-i Saroltának volt a menedéke. Meghan és Harry nem sokkal első gyermekük, Archie herceg születése előtt költöztek ide. A szomszédos Frogmore ház szolgáltatta a hátteret az eljegyzési fotózásukhoz és az egyik esküvői fogadásukhoz is. Ám ami Sarolta királynénak megfelelt, az nem volt elég jó Harry hercegnek és Meghan hercegnének. Pedig sokat költöttek a ház felújítására: a mennyezeti gerendák, a padlógerendák, a fűtés, a gáz, az elektromos rendszerek és a vízvezetékek cseréje, valamint egyéb felújítások 2,4 millió fontot tettek ki, amelyet az adófizetők pénzéből fizettek ki

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.