Őrült komikus erdélyi ősökkel - 9 érdekesség az 55 éves Jack Blackről

születésnap Kung Fu Panda Jack Black
A szülei az űrben dolgoztak, a zenének köszönheti a befutását, a gimis diáktársát vette feleségül, és épp a Sátán szerepére készül. A fékezhetetlen energiájú hollywoodi sztár Jack Black az 55. születésnapját ünnepli, mi pedig összegyűjtöttünk róla egy csokornyi érdekességet.

Az eredeti neve Thomas Jacob Black, 1969. augusztus 28-án a kaliforniai Santa Monicában jött világra. A szülei mindketten űrkutatással foglalkoztak. Jack Black édesanyja például dolgozott a Hubble űrteleszkópon, és részt vett az Apollo 13 űrhajósait hazajuttató mantőakció megtervezésében is.

Lionsgate Films' 'Borderlands' Special Los Angeles Fan Event, jack black
Jack Black szülei űrkutatással foglalkoztak
Forrás: AFP


Erdélyi ősökkel is rendelkezik

Az apai nagyapja révén skót, ír és angol felmenőkkel rendelkezik, az apai nagyanyja ősei olyan német anyanyelvű szászok, akik Erdély és a mai Ukrajna területéről vándoroltak ki Amerikába. Anyai ágon oroszországi zsidók leszármazottja, és őt is zsidó vallás szerint nevelték a szülei válásáig, ami 10 éves korában következett be, és utána az apjával élt.

Egyetemi diáktársától kapta az első filmszerepét

A UCLA egyetemre ugyan csak két éven át járt, de ez is elegendő volt számára ahhoz, hogy bekerüljön az iskola nevezetes komédiatársulatába, amit a korábbi diák Tim Robbins vezetett. Tőle kapta aztán meg az első lehetőséget a mozivásznon való bemutatkozásra is a Bob Roberts című filmben.

A zenének köszönheti a befutását

Kamaszkora óta óriási rajongója a rockzenének, aminek rengeteget köszönhet a karrierje is. A mozifilmes befutását a Pop, csajok, satöbbi hozta el számára, amiben egy zeneőrült lemezboltost alakított, a Rocksuli pedig az első hollywoodi főszerepét jelentette. De legalább ilyen fontos állomásnak bizonyult a Tenacious D tévés komédiasorozat is, aminek fiktív zenekara később nemcsak saját mozifilmet kapott, de a valóságban is életre kelt, így Jack Black megélhette az igazi rocksztár létet is.

Tagja egy híres hollywoodi társaságnak

Oszlopos tagja a híres hollywoodi Frat Pack (’Tesó Falka’) csapatnak többek között Will Ferrell, Owen Wilson, Ben Stiller, Vince Vaughn és Steve Carell társaságában. A csapat neve a sokukat felvonultató Sulihuligánok című filmből származik, a tagok pedig nem csak szeretik együtt meghódítani a hollywoodi éjszakai életet, de egymás filmjeiben is nagyon gyakran felbukkannak.

Jack Black a gimiben ismerte meg a feleségét

A zenész Tanya Haden még a középiskolában volt a diáktársa, de utána nem találkoztak egyáltalán másfél évtizeden át. Ezt követően viszont egymásba szerettek, és azóta is egy párt alkotnak. Az esküvőt 2006-ban tartották, két gyereket nevelnek.

A kedvenc szerepe egy maci

Méghozzá egy pandamaci, aminek a hangját adja. Jack Black impozáns szinkronszínészi munkásságának éke ugyanis a Kung Fu Panda címszereplőjének életre keltése, amit olyannyira imád, hogy még az élőszereplős színészi munkái mindegyikénél is többre tartja.

Most szakított az egyik legfontosabb barátjával

Kyle Gass nem csak Jack Black egyik legjobb barátja volt évtizedek óta, de a Tenacious D-ben a szereplő- és zenésztársa is. A Donald Trump ellen elkövetett merénylet után viszont az egyik koncertjükön Gass azzal poénkodott, hogy bárcsak legközelebb ne tévesztenék el a lövést, ezzel pedig óriási botrányt okozott. Jack Black elhatárolódott Gass kijelentésétől, a közös turnéjukat törölték.

Ő lesz a Sátán

Színészként legutóbb A Mandalóri című Star Wars-sorozat egyik epizódjában láthatták őt a nézők 2023-ban. Azóta leginkább szinkronhangként működött közre a Kung Fu Panda: A sárkánylovag sorozatban, a Kung Fu Panda 4. filmben, és a jelenleg is mozikban futó Borderlands-ben. Már elkészült és bemutatóra vár a Dear Santa című komédiája, amiben egy kisfiú a Télapó helyett véletlenül a Sátánnak, azaz Jack Blacknek ír levelet.
 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.