Katalin hercegné és Vilmos herceg titkos nyaralója: lelepleződött Tam-Na-Ghar

The State Visit Of The President Of The Republic Of Korea - Day 1 - Katalin és Vilmos
Getty Images - Samir Hussein
Katalin Tam-Na-Ghar brit királyi család Vilmos
Tam-Na-Ghar különösen szép emlékeket elevenít fel a walesi hercegi párban. Katalin hercegnő és Vilmos herceg gyakran látogatták a kis házat Skóciában, amikor diákként még csak együtt jártak.

A walesi herceg és családja a brit királyi család többi tagjához hasonlóan, Skóciában tölti az idejét. Ám míg a család nagy része Balmoralban,  a kolosszális, 52 hálószobás kastélyban lakik tartózkodik, addig Vilmos herceg, Katalin hercegné és három gyermekük, a 11 éves György herceg, a 9 éves Sarolta hercegnő és a 6 éves Lajos herceg egy Tam-Na-Ghar nevű házikóban, amelyet néhai dédnagyanyja, az anyakirálynő ajándékozott Vilmos hercegnek.

Tam-Na-Ghar, Katalin hercegné és Vilmos herceg titkos búvóhelye
Tam-Na-Ghar, Katalin hercegné és Vilmos herceg titkos búvóhelye
Forrás: YouTube

A walesi hercegi család ideje nagy részét a windsori Adelaide Cottage és Anmer Hall, a király norfolki Sandringham birtokán lévő vidéki otthonuk között osztja meg. Tam-Na-Ghar azonban különösen szép emlékeket őriz Katalin hercegné és Vilmos herceg számára, hiszen sűrűn látogatták a helyet, amikor még csak randevúztak. Vilmos és Katalin a St. Andrews Egyetemen tanultak az 1990-es évek elején, ott ismerték és szerették meg egymást, és sok időt töltöttek együtt Tam-Na-Gharban, távol a nyilvánosság kíváncsi tekintetektől.

Katalin hercegné évekig járt Vilmossal Tam-Na-Gharba, de csak 2009-ben járt hivatalosan Balmoralban

A walesi herceg és a ma már walesi hercegné egykor, az egyetemi szünetekben ment a nyaralóba, hogy a paparazziktól távol, vidéken töltsék az időt. A három hálószobás ház az 50 000 hektáros Balmoral birtokon fekszik, zöldövezet veszi körül, így tökéletes helyszín ahhoz, hogy élvezzék a csendet és a nyugalmat. Bár Katalin hercegnét a kapcsolatuk első éveiben Vilmos gyakran vitte Tam-Na-Gharba, Katalin csak 2009-ben tett hivatalos látogatást Balmoralban, a hírhedt „Balmoral-tesztre”.

A hercegnő nyilvánvalóan átment a teszten, mivel a pár nem sokkal később eljegyezte egymást.

Az ingatlan közel van egy másik királyi nyári rezidenciához, Birkhallhoz is, amely a Muick folyó mentén fekszik, és ahol jelenleg a király és a királynő tartózkodik. Mind a vidék, mind Skócia különleges helyet foglal el a walesi herceg szívében, ahogy azt néhány éve egy interjúban elmondta: „Sehol sem érzem magam nyugodtabbnak, energikusabbnak és békésebbnek, mint a brit vidéken. Természetesen egy nagy részem Skóciában is él: a családomnak mély kapcsolatai vannak ott, a skót föld a gyermekkorom és a neveltetésem legszórakoztatóbb része volt”.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.