Vallomás: ezért dobta el gyerekkorában az anyja az olimpiai bajnok tornászt

Olympics: Artistic Gymnastics - women's qualification competition, preliminary round
AFP/AFP or licensors - AFP
Simone Biels Shanon Biles olimpiai bajnok drogfüggőség
Közel hatezer kilométer és egy életen át tartó fájdalom állt Simone Biles anyja és a párizsi olimpia aranyérmes tornásza között. Az olimpiai bajnok anyja, bár gyerekkorában elhagyta lányát és testvéreit, büszke a tornászra, és abban bízik, egyszer megbocsát neki.

A múltat nem tudja megváltoztatni Shanon Biles, de abban reménykedik, hogy Simone Biles egyszer bekopog hozzá, és ő elmagyarázhatja neki, miért hagyta magára őt és testvérét gyerekkorában. Az olimpiai bajnok tornász anyja drogfüggőséggel küzdött, s bár nem gondolja, hogy ez mentség, mégis bízik abban, hogy a gyerekei egyszer megbocsátanak neki. 

olimpiai bajnok tornész Simone Biels
Az amerikaiak olimpiai bajnok tornásza, Simone Biels
Forrás: AFP/AFP or licensors

Ezért hagyta el az anyja az olimpiai bajnokot

Shanon Biles vágya, hogy jóvátehesse, amit elrontott, szeretné, ha gyermekei megértenék, hogy képtelen volt ellátni őket, gondoskodni róluk. 

„Nehéz volt lemondani a gyerekeimről, de meg kellett tennem. Egyszerűen képtelen voltam gondoskodni róluk. Még mindig drogoztam, és az apám nem akarta, hogy ki-be járkáljak az életükbe, attól függően, hogy éppen rosszabbul vagy jobban voltam”magyarázta az anya, akinek gyerekeit  nagyszülők nevelték fel.

A nő azt is elmesélte, mennyire szomorú amiatt, hogy a mai napig nem lehet részese az olimpiai bajnok életének, nincs ott az olyan fontos eseményeken, mint például Simone tavalyi esküvője Jonathan Owens NFL-játékossal.

„Szeretném személyesen is jóvátenni a dolgokat Simone-nal, csak rá és a kishúgára, Adriára várok. Adriával többet beszélek, mint Simone-nal. Csak azt szeretném kérni tőle, hogy bocsásson meg nekem. Ne ítélkezzen a múltam miatt. Lépjünk tovább a múlton, és tekintsünk a jövőre” — mondta el vágyait az anya, hozzátéve, ő is keresi a lehetőséget a találkozásra, de valójában arra vár, hogy lányai menjenek el hozzá. Hogy leüljene, s megbeszéljék a múltat. Shanon biztos benne, hogy ha elég türelmes, egyszer beteljesül az álma.

Az anya azt is elárulta, hogy lánya győzelme után a sorház mögötti udvaron a szomszédokkal ünnepelte az amerikai olimpikonokat, és Simone három arany- és egy ezüstérmét.

„Keserédes élmény volt” — vallotta be az olimpiai bajnok tornász anyja. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.