Sokk a párizsi olimpián: bálna tört be a víz felszínére a szörfversenyen

Shutterstock/Wonderful Nature -
Olimpia 2024 bálna szörf
A 2024-es párizsi olimpia szörfversenyén nem csupán az atléták, hanem egy váratlan látogató is a figyelem középpontjába került. Egy bálna megjelenése a párizsi olimpia szörfversenye során sokkolta a nézőket és a kommentátorokat egyaránt.

Miközben a szörfösök éremért küzdöttek a párizsi olimpia elődöntőiben, egy bálna tört be a víz felszínére, teljesen meglepve mindenkit. Az NBC Olimpiai játékok hivatalos fiókján megosztott felvételen a kommentátorok és a nézők reakciói is hatalmas megdöbbenésről árulkodtak.

párizsi olimpia
Váratlanul egy bálna bukkant fel a párizsi olimpia szörfversenyén. (képünk illusztráció)
Forrás: Shutterstock

A párizsi olimpia szörf elődöntőseit egy váratlan vendég zavarta meg

Miközben a nézők a 2024-es olimpián a Tahitin szörfözésben éremért versengő atlétáknak szurkoltak. A párizsi olimpia szörf elődöntőseit egy váratlan vendég zavarta meg, egy bálna, aki áttörte a víz felszínét. Az NBC Olimpiai játékok hivatalos fiókja az X-en megosztott egy felvételt az emlékezetes pillanatról, és a kép aláírásban ezt írta: „ Az olimpiai szörfös elődöntők során egy bálna látogatott el a helyszínre. #PárizsiOlimpia 🐋 . A két kommentátor éppen a versenyről beszélgetett, miközben a felvétel szörfösöket mutatott, akik a deszkájukon ültek. Hirtelen a videó átváltott egy másik vízterületre, ahol a bálna váratlanul megjelent. „Wow! Ez hihetetlen! – mondta az egyik kommentátor, míg a másik viccelődött: Ez egy 10-es ott.”  A nézők is hasonlóképpen megdöbbentek a bálna látványától, például egyikük azt írta: „ Ikonikus jelenetek ✨🔥 a szívem biztosan megállt volna 😄.” „ A bálna ott él. Ti csak betévedtetek” - fűzte hozzá valaki. A nézők viccelődtek is a bálna versenyzésével kapcsolatban, például azzal, hogy „Milyen pontszámot kapott a bálna? Úgy tűnik, a trükkje jól sikerült!” és „Szép technika, jó forma. Szerintem legalább bronzot érdemelne. 🥇🥈🥉😊.” „Free Willy az aranyért küzd,” írta egy hasonló hozzászólás, míg egy másik komment így szólt: „A bálna azt mondta: ‘Nézd, mit tudok csinálni.’”

A párizsi olimpia szörfversenye hétfőn, augusztus 5-én zárult

Az amerikai Caroline Marks nyerte el az aranyérmet a női kategóriában. Az ezüstérmet a brazil Tatiana Weston-Webb, míg a bronzérmet a francia Johanne Defay szerezte meg. A férfiak versenyében az aranyérmet a francia Kauli Vaast, az ezüstérmet az ausztrál Jack Robinson, a bronzérmet pedig a brazil Gabriel Medina nyerte. A szörfversenyeket eredetileg a múlt héten befejezték volna, de a hullámok hiánya miatt késlekedés történt.

A szörfözés másodszor került fel az olimpiai sportágak közé

A szörfversenyek helyszíne Francia Polinéziában, Tahitin lesz, ahol a világ legjobb szörfösei mérhetik össze tudásukat az óceán hullámain. A szörfözés látványos és izgalmas sportág, amely a természet erejével és a sportolók ügyességével varázsolja el a nézőket. A szörfösöket a mozgásuk gyorsasága, ereje és áramlása alapján bírálják.

A 2024-es párizsi olimpia záróceremóniája augusztus 11-én lesz, miután az atlétikai események véget érnek és az összes érmet kiosztják.

Tragikus cápatámadás áldozata lett egy fiatal szörfös

A közelmúltban horror történet rázta meg a világot. Egy fiatal szörföst egy három méter hosszú fehér cápa harapott meg, és a támadás következtében a 23 éves hivatásos szörfös, Kai McKenzie lába leszakadt. McKenzie szerencsés volt, ugyanis sikerült elkapnia egy hullámot, ami a partra juttatta. Ez mentette meg az életét. A parton egy szolgálaton kívüli rendőr azonnal a segítségére sietett, és rögtönzött érszorítót alkalmazott, hogy megállítsa a súlyos vérzést. 

A Balatonban nem bálnát, hanem cápát láttak idén nyáron. Hatalmas ijedtség és megdöbbenés volt a Balaton körül, ugyanis a nyaralók úgy látták, hogy egy cápa úszik a hullámok között. Volt aki levideózta az eseményeket, a felvételt pedig feltölötte a TikTokra, így a videó az egész országot bejárta. 

Ebben a videóban jól látszódik, hogy az olimpiai szörfversenyen feltűnt bálna:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.