Robert Downey Jr. elárulta, miért tér vissza Doctor Doomként a filmvászonra

Robert Downey Jr.
Getty Images/Matt Winkelmeyer -
visszatérés Robert Downey Jr. marvel
A színész elárulta, hogyan jött létre az egyezség, hogy visszatér a Marvel Moziverzumba. Robert Downey Jr. megdöbbentette a rajongókat, amikor a San Diegó-i Comic-Conon bejelentette, hogy a Fantasztikus Négyek gonosztevőjeként, Doctor Doomként tér vissza.

A The Hollywood Reporter podcastjának adott interjújában a sztár részletesen beszámolt a Marvel Studios elnökével, Kevin Feige-gel és a Disney vezérigazgatójával, Bob Igerrel folytatott megbeszéléseiről, hogy visszatérjen a franchise-hoz és arról is, hogy végül mi pecsételte meg az üzletet. Downey megjegyezte, hogy ő és Feige jó barátságot ápolnak és a 2019-es Bosszúállók óta tartják a kapcsolatot. A Bosszúállók:Végjáték film a Robert Downey Jr. által játszott karakter Tony Stark/Vasember MCU-s búcsúja volt.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. Doctor Doom szerepében tér vissza
Forrás: Getty Images/Matt Winkelmeyer

Robert Downey Jr. új szerepben tér vissza

Robert Downey Jr. elmondta, hogy volt egy megérzése, ami arra ösztönözte, hogy Bob Igerhez forduljon egy ötlettel, amely nem kapcsolódott közvetlenül a filmes univerzumhoz, hanem a Disney parkok fejlesztésére vonatkozott. Downey és felesége, Susan találkoztak Kevin Feige-vel, aki felvetette, hogy Downey visszatérhetne a Marvelhez. Susan meglepődött, és megkérdezte, hogy „Visszatérni mint mi?” Feige-t az 59 éves Downey egy „nagyon kifinomult, kreatív gondolkodónak” nevezte, és azt is elárulta, hogyan vetette fel a Marvel-főnök az ötletet, hogy ő játssza el Doctor Doomot.

Feige azt kérdezte az Oscar-díjas színésztől: „Hogyan ne térjünk vissza a régi sémákhoz? Hogyan ne csalódjunk a várakozásokban? Hogyan lépjünk túl a várakozásokon?” Majd felvetette Victor Von Doom karakterét. Downey azt mondta: „Ránéztem a karakterre, és azt gondoltam: ‘Wow.’ ” Később Feige azt javasolta: ‘Javítsuk ki Victor Von Doomot.’ A Feige-gel folytatott megbeszélése után Downey találkozott Igerrel akinek szintén tetszett az ötlet, hogy a színész játssza el Doomot. Iger ezután elintézte, hogy Downey és Feige meglátogassák a Walt Disney Imagineeringet, a Disney kutatási és fejlesztési létesítményét a kaliforniai Glendale-ben.  Robert Downey Jr. el volt ájulva azoktól az élvonalbeli innovációktól, amelyeken a Disney dolgozik „Nem mondhatok túl sokat, de ami most ott történik, az meghaladja a várakozásaimat, hogy mi lehetséges.” – mondta.

A Disney látogatást követően Downey elfogadta, hogy visszatér a Marvelhez Doctor Doomként. Elmagyarázta: „Ez az egyetlen módja, hogy valami újat nyújtsak azoknak a szórakozásra vágyó nézőknek, akik talán éppen egy ilyen élményre vágynak. Így továbbra is fejleszthetem az érdeklődésemet a szórakoztatás jövője iránt. Hova máshova mennél, ha nem ide?”

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.