Diana hercegné egyik ékszerét sem Katalin sem Meghan nem viselte: ez az oka

Royal Wedding
Getty Images/Royal Wedding - Princess Diana Archive
ékszer tiara katalin hercegné Meghan Markle Diana hercegné
A rajongók már több alkalommal felfigyeltek arra, hogy Katalin hercegné és Meghan Markle szívesen adóznak elhunyt anyósuk emléke előtt azzal, hogy az ékszereit viselik. Azonban van egy olyan különleges darab, amelyet egyikükön sem láthattuk eddig: a híres Spencer tiara. Diana hercegné ezt viselte az esküvője napján.

Nyomós oka annak, hogy ez a tiara még nem volt látható Katalin vagy Meghan fején. Diana hercegné a halála előtt írt egy „kívánságlistát”, amelyben részletezte, hogy mi legyen az ékszergyűjteményével. Ebben a levélben Diana azt kérte, hogy ékszereit osszák szét a fiai között, hogy később feleségeik használhassák azokat. Ez azonban nem vonatkozott a Spencer tiarára, mivel az a Spencer család tulajdonában maradt.

Diana hercegné
Diana hercegné tiarája
Forrás: Diana In Washington/huty25061

Diana hercegné tiarája

A Spencer tiara, amelyet Diana hercegné viselt az esküvőjén, közel egy évszázada van a Spencer család birtokában. Lauren Kiehna, a The Court Jeweller szakértője elmondta, hogy Diana hercegné gyakran kérte kölcsön ezt a tiarát apjától és testvérétől, Charles Spencer gróftól. A tiara a családi örökség része, és a jövőben Charles Spencer fia, Althorp vikomtja örökli majd. Bár technikailag lehetséges lenne, hogy Katalin vagy Meghan viselje a Spencer tiárát, ez kizárólag Charles Spencer gróf döntésén múlna. Ezen kívül a Spencer tiara nem tekinthető királyi tiarának, ezért Katalin és Meghan inkább a brit királyi család kollekciójából választottak ékszereket esküvőikre.

Huszonhét év telt el, de még mindig beszélünk Diana hercegnéről — vajon mi az oka?

Huszonhét évvel ezelőtt, 36 évesen egy halálos kimenetelű autóbalesetben vesztette életét Diana hercegné. A néhai walesi hercegné halálát a paparazzók és egy ittas sofőr okozta. Tragédiája nem csak a britekből váltott ki mély gyászt, a Westminster Abbeyben tartott temetésének televíziós közvetítését a világon két és fél milliárdan követték. Diana hercegné, ahogy életében, úgy negyedszázaddal a halála után is a popkultúra szereplője.
„Egy fiatal nő volt, aki nagyon is élte az életét, és a nyilvánosság előtt nőtt fel. Aggódó anya volt, divatrajongó, sok olyan aspektusa volt, ami a média őrületét és kíváncsiságát táplálta. Olyan valaki volt, aki büszke volt arra, hogy bevallja a hibáit, és hogy felfedi élete zűrzavaros részeit is, ami egészen más volt, mint a többi királyi családtagé, akik sokkal inkább az elvárások szerint viselkednek”mondta el a professzor

A történész úgy gondolja, hogy miközben Diana hercegnére mint személyiségre, a tragikus sorsú nő sajátosságaira összpontosítunk, nagyon fontos, hogy visszahelyezzük őt a királyi brit történelem kontextusába, amelyben egyike a bántalmazott nők hosszú sorának, aki továbbra is kísért, inspirál és lenyűgözi az embereket, a halála után 27 évvel is.


 


 


 


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.