Drew Barrymore vallomása: a neveltetése miatt lett 12 évesen drogfüggő

 Drew Barrymore
AFP -
gyereknevelés drew barrymore technológiai fejlődés tanács
Nyíltan beszélt gyerekkoráról az ET egykori gyereksztárja. Drew Barrymore elmondta, hogy a gyerekkorát a túlzott szabadság jellemezte. A színésznő ennek kapcsán egy olyan problémán is elgondolkodott, amivel most szülőként maga is szembesül.

Drew Barrymore mindössze hétéves volt, amikor reflektorfénybe került azután, hogy 1982-ben eljátszotta az ET főszerepét. Később édesanyja megismertette a bulizós világgal, és mindössze kilenc éves volt, amikor megismerkedett a drogokkal. A színésznő egy közösségimédia-posztban beszélt a gyerekkoráról, és arról, hogy szülőként milyen tanulságokat vont le belőle.

2023 Time 100 Gala drew barrymore
Drew Barrymore is szembesül a gyereknevelés kihívásaival
Forrás: AFP/AFP or licensors

„Telefonálj haza” — írta ki tegnap az Instagramra Drew Barrymore

A színésznő ezzel a címmel írt posztot az Instagramra, azzal a néhány szülői kihívásról, amellyel szülőként mostanában ő maga is szembesült.

„Gyerekkoromban sokszor kívántam, hogy valaki nemet mondjon nekem. Annyira szerettem volna állandóan lázadni, és ez azért volt, mert nem voltak korlátjaim. Túl sok mindenhez volt hozzáférésem, és végül a nemet mondás valóban kihívássá vált. Nem akartam elfogadni, mert már fiatal koromban annyi autonómiám volt, hogy egyszerűen nem tudtam elfogadni semmiféle tekintélyt, és emiatt végül két évre egy intézetben kötöttem ki” — írta Barrymore a bejegyzésében. 

A színésznő már korábban is beszélt arról, hogy 13 éves korában 18 hónapra kórházba került, miután az anyja bezáratta egy intézetbe alkohol- és drogfüggősége miatt. Az intézményben töltött időről a színésznő így nyilatkozott:

„Elképesztő fegyelmet adott. Olyan volt, mint egy komoly kiképzőtábor, borzalmas és sötét volt, és nagyon hosszú ideig tartott, másfél évig, de szükségem volt rá. Szükségem volt erre az egész őrült fegyelemre. Az életem nem volt normális. Nem egy normális körülmények között élő iskolás gyerek voltam. Valami nagyon abnormális volt, és szükségem volt egy komoly váltásra” — nyilatkozta egy interjúban Drew Barrymore, aki az Instagramra feltett posztjában visszaemlékezve áldásnak és „kőkemény stílusú visszaállításnak” nevezte az intézetben töltött éveket, amelyeknek köszönhetően mindent értékelni kezdett.

Drew Barrymore ma már maga is egy 10 és egy 12 éves lány anyja, és saját rendhagyónak nevezett neveltetése mélyebben elgondolkodtatta saját szülői magatartásáról.

„Vajon az én élettapasztalatom volt a pillangóháló, amivel megszereztem azt a tudást és megértést, amire a fiatal lányoknak szükségük van. Ez lenne a karmám? Most már tudom, hogy soha nem akartam jobban óvni a gyerekeket általában”.

A színésznő visszagondolt arra is, amikor a „Playboyban egy művészi pillanatot kergetve” pózolt, és még nem gondolt arra, hogy ami az újságban megjelent, később az interneten is felbukkanhat. Ezért Barrymore arra szólítja fel szülőtársait, hogy figyeljenek oda, hogy a gyerekek ne legyenek túl korán, túl sok mindennek kitéve, és erősebb védőkorlátokat remél a technológiával szemben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.