Eminem rajongói megdöbbentek, amikor rájöttek, mit is takar a rapper neve

édesanya rapper Eminem
Minden idők egyik legbefolyásosabb rappere, de hogy miért hívják úgy, ahogy, csak most látott napvilágot. Eminem neve állítólag gyerekkorából származik.

Több magyarázat is létezik arra, hogy Eminem neve miért Eminem. Egy mozaikszóból vagy édesanyjával való zűrös kapcsolatából ered. 

Eminem nevére több magyarázat is létezik
Eminem nevére több magyarázat is létezik
Forrás: Getty Images

Eminem nevére több magyarázat is létezik

Az 50 éves rapper Marshal Mathers néven született, sokáig a monogramját használta a fellépésein, mint M&M. Aztán - ez egyik elmélet szerint - hogy ne keverjék össze a drazséval, ezt Eminemre változtatta.  néven lépett fel gyakran, később ebből lett az Eminem, hogy még véletlenül se keverjék össze a csokigolyókkal. Egy másik - és sokkal érdekesebb - magyarázat szerint az Eminem mozaikszó, amely az Every Mother Is Nice Except Mine szavakból áll össze, és a jelentése, minden anya kedves, kivéve az enyémet.

A 8 mérföld is bemutatja anyjával való ellentmondásos kapcsolatát

Ahogy az élettörténetén alapuló filmje, a 8 mérföld is bemutatja, Marshall Mathers drogfüggő, mentális problémákkal küzdő, egyedülálló édesanyjával élt megkérdőjelezhető körülmények között egészen addig, míg tehetségének köszönhetően befutott. A gyermek Eminemet kortársai rendszeresen verték, többször szenvedett súlyos sérüléseket. Otthon sem volt nyugta: anyjával, Deborah-val gyakran veszekedtek, sőt, állítása szerint a nő rendszeresen váliumot szórt az ételébe, hogy könnyebben tudja őt kezelni. Világhírnevét többek között az efféle traumatikus élmények ihlette rapszámainak köszönheti, melyek végül kihúzták a nyomorból és biztos megélhetést nyújtottak neki.

Nem tud bízni a nőkben

Miután Kim Scott-tól kétszer is elvált, Eminem nem keresi az igazit és erről egy interjúban beszélt is. Elmondta, egy időben minden felületen és helyen ismerkedett, de egy említésre méltó kapcsolata nem lett. Azt állítja, jó neki egyedül, de a barátai ezt cáfolják. „Túlságosan sokat csalódott és nincs bátorsága belevágni egy komoly kapcsolatba (...) Egyszerűen nem tud annyira megbízni senkiben, hogy megnyíljon. Azt mondja, neki egyedül jó, de a barátai tudják, hogy legbelül szívesen élne kapcsolatban. Nagyon szomorú látni, hogy ilyen magányos” - mondta Eminem ismerőse.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.