Harmincéves a Vészhelyzet: így néznek ki most a sorozat főszereplői

'ER' TV Stills
Vészhelyzet
ZUMA/Northfoto/'ER' TV Stills - ZUMA/Northfoto
Vészhelyzet sorozat akkor és most
Bár Magyarországon csak 1996-tól nézhettük, a sorozat valójában 1994. szeptemberében került képernyőre. Hihetetlen, de igaz, idén harminc éves a Vészhelyzet, az NBC sürgősségi orvosairól szóló drámája, amely nézők millióit ültette le keddenként a képernyők elé.

Vészhelyzet címmel, 1994-ben  debütált a világsikerű sorozat, amely számos olyan ismert név karrierjét indította el, mint George Clooney, Julianna Marguiles és Noah Wyle. Évtizedekkel később a szereplők még mindig Hollywood legjobbjai közé tartoznak, és mint egy jó bor, a korral csak érettebbek lettek. Lássuk, mi történt az elmúlt három évtizedben kedvenc hőseinkkel. A Vészhelyzet alapcsapata akkor és most. 

'ER' TV Stills Vészhelyzet JULIANNA MARGULIES as Nurse Carol Hathaway and GEORGE CLOONEY as Dr. Doug Ross
30 éves a Vészhelyzet
Forrás: NORTHFOTO/(©) Copyright 

 

A Vészhelyzet Ross dokija, George Clooney, aki a legnagyobb hollywoodi sztárok közé nötte ki magát

1997-ben az Év legszexibb férfija, a majdnem örök agglegény, aki végül Amal Clooney személyében csak megtalálta azt a nőt, akivel családalapításra is hajlandó volt, és nem utolsó sorban Brad Pitt legjobb barátja, George Clooney karrierje rendesen kilőtt a Vészhelyzet után. Jelenleg Hollywood tetején ül, legalábbis ami a színészi pályáját illeti, egyébként inkább a Comói-tónál múlatja az idejét. 

George Clooney (Dr. Doug Ross)
A Vészhelyzet Ross dokija, George Clooney, aki a legnagyobb hollywoodi sztárok közé nötte ki magát
Forrás: Forrás: Northfoto/ AFP

Anthony Edwards, a talpig becsületes Dr. Mark Green

Gyakorlatilag ő volt a sorozat főszereplője. Anthony Edwards az alapcsapat tagja, 1994-ben öltötte magára dr. Mark Greene szerepét, hogy aztán a 8. évadban kiírják a sorozatból. A doki a történet szerint agydaganatban halt meg. Ezek után epizódszerepekben láthattuk őt leginkább. A színész 2020-ban, a COVID-19 világjárvány idején a The Tricky Part című egyszemélyes műsorát vitte streamingre. A darab Martin Moran igaz történetét meséli el, akit kisfiúként szexuálisan zaklattak. 

Vészhelyzet
Dr. Mark Greene, akit Anthony Edwards alakított
Anthony Edwards, a talpig becsületes Dr. Mark Green
Forrás: Profimedia / AFP

Sherry Stringfield karrierje a Vészhelyzettel indult, és azzal is ért véget

A színésznő szintén az eredeti színészi gárda és orvoscsapat tagja volt. Dr. Susan Lewist alakította, egy lelkes és felkészült fiatal orvost, akinek nehézséget okozott kiállni önmagáért. A szépen induló karriernek nem lett sikeres folytatása, bár itt-ott még fel-feltűnt a színésznő, például a Gyilkos elmék Karen Garrettjeként, 2017 óta nem igazán hallani róla.

Vészhelyzet
Sherry Stringfield (Dr. Susan Lewis)
Sherry Stringfield karrierje a Vészhelyzettel indult, és azzal is ért véget
Forrás: Northfoto / Profimedia

Noah Wyle, aki mindenki kedvenc rezidensét, Dr. John Cartert alakította

1994-ben Noah Wyle mutatta be nekünk Dr. John Cartert, a rendíthetetlenül elkötelezett és együttérző orvostanhallgatót. Eljátszotta a Titkok könyvtára filmek és a négy évadot megélt Éghasadás című sorozat főszerepét, jelenleg a The Red Line című televíziós sorozat egyedülálló apájának szerepében látható.

Vészhelyzet
Noah Wyle Dr. John Carter
Noah Wyle, aki mindenki kedvenc rezidensét, Dr. John Cartert alakította
Forrás: Forrás: NORTHFOTO / AFP

Eriq La Salle, azaz a Peter Benton, a Vészhelyzet kissé nyers doktora

Durva, de hűséges, így jellemezhető Benton doki, akit Eriq La Salle 8 évadon át alakított a Vészhelyzetben, hogy aztán otthagyja a sürgősségit, hogy több időt tölthessen siket fiával. Manapság La Salle nemcsak színészkedik, hanem elismert rendező és producer is lett, olyan sorozatokban, mint a Chicago PD és a Lucifer.

vészhelyzet 
Eriq La Salle (Dr. Peter Benton)
Eriq La Salle, azaz a Peter Benton, a Vészhelyzet kissé nyers doktora
Forrás: NBCUniversal via Getty Images / AFP

Julianna Margulies, azaz Carol Hathaway főnővér

Julianna Margulies a Vészhelyzet pilotjától kezdve Carol Hathaway nővér szerepét játszotta. Ha ő mondott valamit, arra kedvenc orvosaink is odafigyeltek, egyikük fejét sikeresen el is csavarta. A főnővér a 6. évadban hagyta el a sorozatot. Mostanság Margulies a Billions című sorozat és a The Moring Show visszatérő szereplője, de leginkább a népszerű A férjem védelmében című sorozatból ismert, amely 2009-2016 között futott. Julianna nemcsak sorozatokban és filmekben, de a Forbes legbefolyásosabb nőinek listáján is szerepelt. 

Vészhelyzet Julianna Margulies (Carol Hathaway nővér)
Julianna Margulies, azaz Carol Hathaway főnővér
Forrás: Profimedia / AFP

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.