Kiderült, hol szállt meg Harry herceg, amikor a nagybátyja temetése miatt Angliába utazott

brit királyi család temetés Károly király Harry herceg
Annak ellenére, hogy szakított a királyi családdal, a hercegnek még maradtak szövetségesei Angliában. Harry herceget az édesanyja családja fogadta be, amikor a közelmúltban a nagybátyja, Lord Robert Fellowes temetése miatt Angliába utazott.

Diana hercegnő gyermekkori otthonában szállt Harry herceg a közelmúltban tett angliai látogatása során. Annak ellenére, hogy összeveszett a családjával, még mindig van egy maroknyi ember a hazájában, akikre számíthat. A sussexi herceget a nagybátyja, Charles Spencer fogadta be, az Althorp House-ban örömmel látták.

Harry herceg, Vilmos herceg
Harry herceg és Vilmos herceg a nagybátyjuk temetésén találkoztak, de nem szóltak egymáshoz
Forrás: Getty Images

A múlt héten Harry és Vilmos is részt vett nagybátyjuk temetési szertartásán, amelyet a norfolki Snettishamban lévő Szent Mária-templomban tartottak, a testvérek azonban szóba sem álltak egymással, távolságot tartottak. A királyi család szakértői szerint a testvérek viszony bár nagyon hűvös, nem helyrehozhatatlan.

„A legtöbb ember nagyon megdöbbent, hogy Harry eljött” - mondta az egyik résztvevő. „Elképesztően jó formában van, és látszott rajta, hogy nagyon örül, hogy láthatja a családját, az ismerőseit." Egy Harryhez közel álló forrás azt nyilatkozta amerikai lapoknak, hogy Harrynek ez a látogatás személyes okokból volt fontos.

Harry és Károly király békülésére egy mód van

A 39 éves Harry és a brit királyi család közötti feszültségek először 2020-ban kerültek napvilágra, amikor ő és felesége, Meghan Markle hivatalosan is lemondtak királyi kötelezettségeikről, és az Egyesült Államokba költöztek. A friss hírek szerint Harry már szeretne visszatérni, hiányzik neki a családja és a hazája, ám Károly királlyal nem jutnak dűlőre abba, hogy milyen biztonsági szolgáltatás járna a sussexi párnak és gyerekeiknek, ha úgy döntenek, hogy Angliába utaznak. A király nem fogadja kisebbik fia hívásait.

„Azt kapja folyton, hogy az apja nem elérhető" - mondta Harry egyik barátja júliusban. „A hívásait nem fogadják. Szeretett volna beszélni az apjával a betegsége miatt is, de nem is hívják vissza."

Szakértők szerint Harry és a 75 éves Károly számára az egyetlen út a békülésre az lenne, ha az uralkodó megadná Harrynek azt a biztonsági szolgáltatást, amire annyira vágyik.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.