Döntöttek az ittas vezetéssel vádolt Justin Timberlake sorsáról

Justin Timberlake
Getty Images/ - Leon Bennett
rendőrség ittas vezetés Justin Timberlake
A sztárt azután kapcsolták le, hogy a barátaival mulatott egy hotelben. Az ittas vezetéssel vádolt Justin Timberlake sorsáról döntöttek a bíróságon, kiderült, milyen büntetést kapott.

Justin Timberlake még júniusban került összetűzésbe a hatóságokkal, egy baráti összejövetel után ült autóba, de nem állt meg  egy stoptáblánál és nem is jó sávban haladt, ezért állították meg a rendőrök. A helyszíni józansági teszteken elbukott, ezért vádolták meg ittas vezetéssel. A sztár sorsáról most döntöttek a bíróságon.

Justin Timberlake rendőrségi fotója
Justin Timberlake rendőrségi fotója
Forrás: Sag Harbor PD/MEGA

Ezt a bünetést kapta Justin Timberlake az ittas vezetésért

„Szemei véreresek és üvegesek voltak, leheletéből erős alkoholos italszag áradt, képtelen volt összpontosítani, beszéde lelassult, bizonytalan volt a járása, és az összes szabványosított helyszíni józansági teszten rosszul teljesített" - írták Justin Timberlake énekesről a rendőrségi jelentésben azután, hogy megállították. Letartóztatták ittas vezetés miatt, és egy éjszakát ott is töltött, mielőtt az ügyvédje társaságában elhagyta a rendőrséget. Ügyvédje nagy vehemenciával védte a sztárt a sajtóban, az ártatlanságát hangoztatta. „Alig várjuk, hogy megvédhessük Mr. Timberlake-et a vádakkal szemben" -  mondta a férfi. 

A sztárnak ezután többször is meg kellett jelennie a bíróságon, de mivel koncertturnéja kellős közepén volt, sokszor videóhívással jelentkezett be a tárgyalásra. 

A legutóbbin azonban személyesen jelent meg New Yorkban, ahol bűnösnek vallotta magát az ittas vezetés kevésbé súlyos közlekedési vétségében, ami nem büntetendő. 500 dollár (172 ezer forint) pénzbüntetés és 260 dollár (90 ezer forint) pótdíj megfizetésére, 25 óra közmunkára és közbiztonsági bejelentésre kötelezték. Ügyvédje, Edward Burke Jr, aki a Sag Harbour-i bíróság épülete előtt előtt lépett a mikrofonhoz, és szólt az újságírókhoz. Elmondta, az ügyfele egyetlen italt ivott, és a híresztelésekkel ellentétben nem figyelmeztették előre, hogy ne vezessen. „Nem volt durva, ellenszenves, harcias. Udvarias és tisztelettudó volt az egész találkozás során a rendfenntartó erőkkel, ahogyan ők is vele" - tette hozzá, ezután Justin Timberlake lépett a mikrofonhoz. 

A sztár az újságírókhoz szólva elmondta, valószínűleg sokak régóta tudósítanak róla, és tudják, hogy mindig magasra teszi a lécet, ám most nem ez történt.

 „Olyan helyzetbe kerültem, ahol másképp is dönthettem volna" - kezdte. „Ha iszol egyet, ne ülj autó volánja mögé" - folytatta. „Annyi alternatíva van, hívj fel egy barátot, fogj egy Ubert, fogj egy taxit!. Ezt a hibát én követtem el, de remélem, hogy mindenki, aki nézi és hallgatja, tanulhat ebből a hibából. És ahogy mondtam, ha csak egyet is iszol, ne üljön a volán mögé" - mondta az énekes.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.