Tim Allen a társai ellen vallott: a színész így kerülte el az életfogytiglani börtönbüntetést

Disney + Original Series "The Santa Clauses" Red carpet Event, Tim Allen
AFP/AFP or licensors - AFP
kábítószer Tim Allen sztár
A színészt 650 gramm kokainnal kapták el egy repülőtéren. Életfogytig tartó börtönbüntetést várt rá, ám Tim Allen inkább megnevezte a partnereit, hogy elkerülje a büntetést.

Nem mindig volt olyan egyértelmű, hogy Tim Allen híres színész lesz, jóval azelőtt, hogy elkezdte volna építeni a karrierjét, azzal a lehetőséggel nézett szembe, hogy élete hátralévő részét börtönben tölti majd. 1978-ban, alig néhány évvel azután, hogy komikusként kezdett el dolgozni a show-bizniszben, Allen a michigani Kalamazoo/Battle Creek nemzetközi repülőtéren bukott le. 650 gramm kokaint vitt magával, és arra számított, hogy azt átadja egy ottani kapcsolatának.

Elton John AIDS Foundation's 32nd Annual Academy Awards Viewing Party - Arrivals, Tim Allen
Nem mindig volt olyan egyértelmű, hogy Tim Allen színész lesz
Forrás: Getty Images

Egy beépített zsaru juttatta rács mögé a Tim Allent

Michael Pifer, egy beépített zsaru hónapok óta Allen nyomában volt. Megegyezett az akkor még kezdő komikussal, hogy a nála lévő kokaint készpénzre cserélik. Allen egy tévéjelenet hatására javasolta a repülőteret, ahol egy szekrénybe rejtette a kábítószerrel teli táskát, mielőtt találkozott Pfierrel, és átadta neki a kulcsokat.

Tim Allen Mug Shot
Tim Allennek két lehetősége volt: mond pár nevet és megússza néhány év börtönnel, vagy hallgat, és élete végéig ülni fog
Forrás: Tim Allen Mug Shot/huty25115

Arra számított, hogy 42 000 dollárt kap cserébe, ehelyett fegyveres rendőrök vették körül, akik rá céloztak. Michiganben akkoriban csak nemrég fogadták el azt a törvényt, amely szerint aki 650 gramm kokaint szállít, életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat, így Allen azzal nézett szembe, hogy rácsok mögött tölti hátralévő napjait. Bűnösnek vallotta magát a kábítószer-kereskedelem vádjában, és neveket mondott, amikor a bűntársairól kérdezték, annak érdekében, hogy csökkentsék a várható büntetését. Ez azt is jelentette, hogy ügyét szövetségi bíróságon tárgyalják, nem pedig állami bíróságon, ahol esetleg életfogytiglani börtönbüntetés várna rá.

Végül háromtól hét évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, de két év és négy hónap után, 1981-ben szabadult.

„Eléggé elszúrtam. Miután az öregem meghalt, tényleg csak játszottam az emberekkel, és azt mondtam a felnőtteknek, amit hallani akartak, majd elloptam a piájukat. Annyira szégyelltem magam azokért a dolgokért, amiket tettem... Különösen azért, mert embereket vezettem meg. Egy olyan apa gyerekeként, akit így öltek meg, nehéz túllépni ezen”nyilatkozta múltjával kapcsolatban a színész.

A börtönben töltött időről is beszélt:

„Egyszerűen csak befogtam a számat, és azt tettem, amit mondtak. Ez volt az első alkalom, hogy tettem, amit mások mondtak. Szó szerint megtanultam, hogyan kell napról napra élni. És megtanultam, hogyan kell befogni a számat. (...) Végül nyolc hónap után megszoktam a helyzetet. Voltak rendben lévő időszakok. Szombaton jobb ételeket kaptunk. És végül a fogda után saját cellát is kaptam.”

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.