Kiderült, kik a világ legjóképűbb férfijai az aranymetszés szerint - Téged is meglep majd az első helyezett

szexi Aranymetszés Aaron Taylor-Johnson hollywood
Egy brit színész - akit a következő James Bondként emlegetnek - a világ legjóképűbb férfija egy ókori görög méréseken alapuló tanulmány szerint.

A brit Aaron Taylor-Johnson vonásai 93,04 százalékban felelnek meg az aranymetszésnek, ő most a világ legjóképűbb pasija. A szem, a szemöldök, az orr, az ajkak, az áll, az állkapocs és az arcforma kombinált méretei az ő esetében álltak a legközelebb a klasszikus görögök tökéletességről alkotott elképzeléséhez.

Aaron Taylor-Johnson, a világ legjóképűbb férfija
Aaron Taylor-Johnson - a világ legjóképűbb férfija
Forrás: Getty Images

Dr. Julian De Silva arcplasztikai sebész elmondta: „Ami Aaront olyan kivételessé teszi, az az arcformája, amely a 99,2 százalékos pontszámmal mindössze 0,8 százalékkal marad el a tökéletestől. Az orra szélessége és hossza is majdnem tökéletes, 98,8 százalékos. Az álla gyönyörű, 95 százalékos eredményt ért el. Minden pontszáma erős volt, kivéve a szemtávolságot, ott "csak" 89 százalékot ért el, és az orr és az ajak közötti távolságot, az 89,6 százalékos."

Aaron Taylor-Johnson lehet a legszebb James Bond

Ha megkapná James Bond szerepét, akkor a 34 éves Taylor-Johnson lenne a legjóképűbb 007-es - Sean Connery 89,2 százalékot, Roger Moore pedig 88,8 százalékot értek el. A leköszönő Bond, Daniel Craig kapta az eddigi legalacsonyabb értékeket, 84,2 százalékot.

A második legjóképűbb férfi az idei felmérésben az Emily Párizsban színésze, a 32 éves Lucien Laviscount, 92,41 százalékot ért el.

Lucien Laviscount
Lucien Laviscount
Forrás: Getty Images

Harmadik helyre a Gladiátor II. sztárja, a 28 éves Paul Mescal futott be 92,38 százalékkal.

Paul Mescal
Paul Mescal
Forrás: Getty Images

Íme a teljes lista százalékokkal:

  1. Aaron Taylor-Johnson - 93.04%
  2. Lucien Laviscount - 92.41%
  3. Paul Mescal - 92.38%
  4. Robert Pattison - 92.15%
  5. Jack Lowden - 90.33%
  6. George Clooney - 89.9%
  7. Nicholas Hoult - 89.84%
  8. Charles Melton - 88.46%
  9. Idris Elba - 87.94%
  10. Shah Rukh Khan - 86.76%

A legszebb női sztárok listáját nyáron tették közzé, ott a 28 éves Anya Taylor-Joy győzedelmeskedett 94,65 százalékkal.

Az aranymetszés vagy aranyarány egy olyan arányosság, ami a természetben és művészetben is gyakran megjelenik, természetes egyensúlyt teremtve a szimmetria és az aszimmetria között.

Aranymetszési arányok találhatók számos ókori épületen, középkori és reneszánsz képzőművészeti alkotásokon. Az ókori püthagoreusok (Püthagorasz és követői), akik szerint a valóság matematikai alapokon nyugszik, az aranymetszésben a létezés egyik alaptörvényét vélték felfedezni, ugyanis ez az arány felismerhető a természetben is (például az emberi testen vagy csigák mészvázán).

Az aranymetszés arányait tartalmazó formák máig nagy esztétikai értékkel bírnak, számos területen (például a tipográfiában vagy a fényképészetben) alkalmazzák őket - írja a Wikipedia.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.