Bruno Mars nagy titokról rántotta le a leplet: erre már mindenki kíváncsi volt

álnév Bruno Mars művésznév
Bruno Mars elárulta, miért választotta ezt a művésznevet, és néhányan még mindig megdöbbenve állnak a valódi neve hallatán.

Ha a 2000-es években nőttél fel, nagy eséllyel te is imádtad Bruno Mars, Britney, vagy éppen a Backstreet Boys slágereit, viszont amikor Bruno Mars dalait énekelted, valószínűleg nem is tudtad a sztár valódi nevét. 

Bruno Mars, művésznév
Bruno Mars még a karrierje elején választotta magának ezt a művésznevet, amivel végül vilászerte ismertté vált.
Forrás: Getty Images/Kevin Mazur

Bruno Mars eredeti neve Peter Gene Hernández

Bruno Mars 1986 októberében született Honolulu-ban, Hawaiin, és Peter Gene Hernández néven anyakönyvezték. Azonban a karrierje korai szakaszában gyorsan úgy döntött, hogy művésznevet választ. 17 éves korában leérettségizett, és Los Angelesbe költözött, ekkor történt a névváltoztatás. De miért Bruno? És miért Mars? Az édesapja nevezte el Brunonak, amikor kétéves volt. Mivel kövér kisgyerek volt, és akkoriban volt egy kövér (olasz) pankrátor, akit Bruno Sammartinónak hívtak, így ragadt rá ez a név. 

„Gyakorlatilag amióta az eszemet tudom, Bruno a nevem! Az anyukám mindig Brunónak hívott, a nővéreim is mindig Brunónak szólítottak… Valójában az egyetlen hely, ahol valaha Peternek hívtak, az az iskola volt - mert az volt a hivatalos nevem! Szóval, így két különböző emberként nőttem fel! Talán ezért van, hogy a zeném annyira változatos - csak egy zavarodott ember vagyok!..” - árulta el az énekes. És a Mars? Nos, nem csupán az apja gyerekkori beceneve miatt döntött úgy, hogy nem a Hernández nevet használja.

Bruno elmondta, hogy nem akarta, hogy a zeneipar a vezetékneve miatt beskatulyázza. Egy korábbi riport szerint a sztár arra számított, hogy az eredeti neve hallatán azt mondják majd neki: „A vezetékneved Hernández, talán ezt a latin zenét kellene csinálnod, ezt a spanyol zenét...” Majd hozzátette: „A Mars pedig egy stúdióbeli viccből jött létre. Egyik nap ott voltam, és azt mondtam az embereknek, hogy 'Hé, én a világűrből jöttem! Én vagyok Bruno Mars!' ... És így ragadt rám!” 

Nem kellett sokáig várni a közösségi média és a rajongók reakcióira. Az egyik Twitter-felhasználó „érdekes” kommentje mellett egy másik így szólt: „Jó neve van, mit keres a Marson... haha.” A harmadik pedig megdöbbenésének adott hangot: „Most vicceltek velem? Bruno Mars igazi neve Peter?” Erre egy másik felhasználó csak annyit írt: „Nyilván nem vagy igazi rajongó a kezdetek óta, haha.” És ez valahol jogos is.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek: 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.