Emily Párizsban: nemzeti üggyé vált Franciaországban, hogy hol folytatódik a sorozat

harc Emily Párizsban Emmanuel Macron Netflix Franciaország
A sorozat negyedik évadában Emily megismerkedik egy olasz szívtipróval, akivel természetesen szerelembe is esik. Az Agence Grateau pedig irodát nyit Rómában, így félő, hogy az Emily Párizsban innentől Rómában folytatódik. Franciaországban ez az ügy nemzeti kérdéssé vált.

Bár az Emily Párizsban című nagysikerű Netflix-sorozat tele van sztereotípiákkal, turisták hordáit vonzotta Franciaországba, fellendítette a kereskedelmet,  és növelte a fővárosi ingatlanügynökökhöz érkező megkereséseket. Az ötödik évadot azonban a Netflix már Rómában forgatná, így a sorozat jövője politikai kérdéssé vált. Emmanuel Macron elnök bejelentette, hogy harcolni fog azért, hogy a sorozat Franciaországban maradjon.

Emily Párizsban
Emily Párizsban - vagy ezentúl Rómában?
Forrás: https://www.instagram.com/emilyinparis/

A francia államfő a Variety címá lapnak így nyilatkozott: 

Keményen fogunk harcolni. És meg fogjuk kérni őket, hogy maradjanak Párizsban! Emily Párizsban sorozatnak Rómában nincs értelme. A sorozat jót tesz Franciaország imázsának, szuperpozitív az ország vonzereje szempontjából.

A francia Nemzeti Film- és Animációs Központ (CNC) idei tanulmánya szerint a turisták 38%-a említette a sorozatot a párizsi látogatásának okai között. A párizsi idegenforgalmi hivatal pedig ajánlást is tett közzé a 10 legfontosabb forgatási helyszínről.

Emily Párizsban: Emanuel Macron felesége szerepelt a sorozatban

Macron felesége, a 71 éves egykori tanárnő, Brigitte, feltűnt a negyedik évadban. Egy véletlen találkozás során derül ki, hogy Brigitte követi Emilyt az Instagramon. Az államfő nagyon büszke felesége szereplésére, örül, hogy részt vehetett a produkcióban. Arra a kérdésre, hogy felkérték-e őt magát is egy kisebb szerepre, azt mondta: „Kevésbé vagyok vonzó, mint Brigitte!”

Az Emily Párizsban 4. évada az olasz fővárosba viszi az eseményeket, ahol a sorozat sztárja, akit Lily Collins alakít, új álláslehetőségeket és szerelmet keres. Amikor a sorozat készítői bejelentették az ötödik évadot, azt mondták, hogy Emily Párizsban és Rómában jelen lesz.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.