Hollywood hírhedt szexragadozója rákos: Harvey Weinstein a hónap elején értesült a diagnózisról

Harvey Weinstein
AFP - AFP
rákdiagnózis hollywood szexuális ragadozó Harvey Weinstein
A volt producer szexuális bűncselekmények miatt került börtönbe, ám az ellene hozott ítélet egy részét hatályon kívül helyezték. Harvey Weinstein, aki jelenleg rács mögött várja az újratárgyalást, a hónap elején értesült a rákdiagnózisról.

Harvey Weinstein rákos, legalábbis ezt állítják bennfentesek, akik szerint a volt filmproducer október elején szembesült a diagnózissal. Azonban a 72 éves szexuális ragadozó az ügyvédjén keresztül tagadja, hogy rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála, a képviselői spekulációnak és ügyfelük magánéletének megsértésének tartják a betegségéről szóló pletykákat és médiamegjelenéseket.

Harvey Weinstein
A hírhedt szexuális ragadozó, Harvey Weinstein egészségi állapota folyamatosan romlik
Forrás: AFP 

Harvey Weinstein visszautasította az egészségi állapota körüli spekulációkat

Az egyik amerikai hírportálon jelent meg a bennfentes információkra hivatkozó hír, miszerint a 72 éves volt filmproducer, aki jelenleg börtönbüntetését tölti, a hónap elején értesült a diagnózisról. Megkeresték Harvey Weinstein képviselőjét, aki először tagadta, hogy védence rosszindulatú daganatos megbetegedéssel küzdene, később pedig elítélte a szexuális bűncselekmények miatt rács mögött lévő volt rendező egészségi állapota körüli spekulációkat.

„Craig Rothfeld, aki Weinstein úr törvényes egészségügyi képviselője New York államban, mélységes megdöbbenését fejezi ki a Weinstein úr egészségi állapota körüli spekulációk miatt. „Egyszerre aggasztó és elfogadhatatlan, hogy ilyen magánjellegű és bizalmas egészségügyi kérdések nyilvános viták tárgyává válhattak. Weinstein úr magánéletének tiszteletben tartása miatt nem nyilatkozunk tovább”. — áll a képviselő közleményében.

Harvey Weinstein prominens filmrendező volt egészen addig, amíg 2017-ben több nő nemi erőszakkal és szexuális zaklatással nem vádolta meg. Rose McGowan színésznő volt az egyik első nő, aki előállt azzal, hogy a producer 1997-ben egy állítólagos üzleti találkozóra hívta őt a szállodai szobájába, ahol aztán levette róla a ruháit. A több nőtől származó vádak a 90-es évekre nyúlnak vissza, és csak azért kerültek jóval később napvilágra, mert a színésznők féltek, hogy a volt producer tönkreteszi a karrierjüket.

Weinsteint 2020 márciusában 23 év börtönbüntetésre ítélték harmadfokú nemi erőszak és elsőfokú szexuális bűncselekmény miatt. Akkor a bíró elmondta, hogy bár az az első ítélet ellene, de nem az első bűncselekmény, amit elkövetett.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.