Gyász! Elhunyt az Iron Maiden legendás énekese

Iron Maiden Onstage
Iron Maiden Onstage/Color Image - Paul Natkin
gyász iron maiden Paul Di'Anno
Elhunyt Paul Di'Anno legendás énekes. Az Iron Maiden egykori frontembere 66 évesen hétfőn halt meg otthonában, az angliai Salisbury-ben.

A halálhírt a zenész kiadója, a Conquest Music közölte a család megbízásából. A halál oka egyelőre nem ismeretes, de az Iron Maiden énekese hosszú évek óta betegségekkel küszködött, ami miatt kerekesszékbe is kényszerült - adta hírül a variety.com. 

Iron Maiden
Elhunyt az Iron Maiden legendás énekese
Forrás: Future via Getty Images

Elhunyt az Iron Maiden legendás énekese

Paul Andrews néven a kelet-londoni Chingfordban született 1958-ban. A heavy metál történetének egyik legfontosabb zenekarában, az Iron Maidenben 1978 és 1981 között volt tag, és az első két lemezen - Iron Maiden (1980), Killers (1981) - szerepelt, majd őt váltotta Bruce Dickinson, aki napjainkban is az együttes énekese. Di'Anno az Iron Maiden után a Battlezone és a Killers frontembere volt, emellett számos szólóalbumot adott ki. 

Betegsége ellenére egészen a közelmúltig rendszeresen koncertezett, számos alkalommal kerekesszékben lépett színpadra. Pályafutása legfontosabb dalait tartalmazó lemeze, a The Book of the Beast idén szeptemberben jelent meg.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.