Jeff Bezos elárulja a napi rituáléját, ami segítette a sikerében

Jeff Bezos , napi rutin
Getty Images/Dave J Hogan -
napi rutin siker Jeff Bezos produktivitás
Kiderült, hogy az Amazon alapítójának és vezérigazgatójának reggelei is hasonlóan kezdődnek, mint a miénk, azzal a különbséggel, hogy ő mentes a megélhetési válság miatti aggodalmaktól. Jeff Bezos azonban nem annyira produktív, mint azt elsőre gondolnánk.

Legyünk őszinték: hihetetlenül hosszú időbe telne, mire valaha olyan gazdagok lehetnénk, mint Jeff Bezos. Kérdéses, hogy vajon vágyik-e arra bárki is, hogy milliárdos legyen? Ha azonban szeretnél egy kis Bezos féle mentalitást magadra ölteni, hogy feljebb léphess a siker lépcsőfokain, van egy napi rituálé, amelyet az Amazon vezérigazgatója és alapítója követ, és amelyet a helyes gondolkodásmód elérésében segítő tényezőnek tart.

Lauren Sánchez és Jeff Bezos
Lauren Sánchez és Jeff Bezos 
Forrás: Getty Images/Leon Bennett/GA

Jeff Bezos reggeli rituáléja

Ha szeretnél az a fajta ember lenni, aki úton van afelé, hogy a nettó vagyona meghaladja a 200 milliárd dollárt, de állítólag nem tudja kivinni a szemetet, akkor Jeff Bezos tanácsát érdemes megfogadnod. A Lex Fridman Podcast 2023 decemberi adásában, amikor arról beszélt, hogyan tudott ennyire produktív maradni és elérni ezt a szintű sikert, Bezos elmondta, hogy minden nap, minden reggel szán egy kis időt egy bizonyos rituálénak. Ez a reggeli rituálé pedig a „puttering time” ,aminek azonban semmi köze a golfhoz. 

A „puttering time” Bezos számára azt jelenti, hogy körbesétál, pihen, mielőtt nekilátna a napnak. Ez furcsán normálisnak hangozhat, és Bezos elismerte: „Nem vagyok annyira produktív, mint ahogyan gondolnád.”

Elmondta, hogy ez az első dolog, amit reggel felkelés után csinál: elindul egy kis „putter”-re, kávét vesz és egyszerűen csak lassan mozog körben. „Hiszek a bóklászásban” – tette hozzá. „Egy darabig nézegetem a telefonom, olvasom az újságokat, beszélgetek Laurennel, megiszom az első kávémat. Az első pár órában elég lassan haladok.” Ami még fontosabb, hogy milliárdos státuszát is egy jó éjszakai alvás fenntartása segíti, Bezos korán fekszik le és korán is kel, megjegyezve 2020-as könyvében, hogy nyolc órára van szüksége ahhoz, hogy proaktívabb legyen és a lehető legjobban érezze magát. Mi több, milliárdos státuszának fenntartása a jó alváson múlik. 

Bezos korán fekszik le és korán is kel. 2020-ban megjelent könyvében megjegyezte, hogy nyolc óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy proaktívabb legyen és összességében a lehető legjobban érezze magát.

Bezos felesége, Lauren Sánchez a People-nak adott interjújában hozzátette, hogy a számára a nap kedvenc része a reggeli együttlét Bezosszal, amikor képesek egy varázslatos pillanatot eltölteni, amikor csak beszélgetnek, anélkül, hogy a telefonok vagy a gyerekek felébredése megzavarná őket. Annak ellenére, hogy Bezos azt mondja, hogy néha reggelente azért átgörgeti a telefonját, Sánchez megjegyezte, hogy a telefonhasználat mellőzése az egyik szabály és ezt a  szabályt ő határozta meg.  Ez nemcsak segít Bezosnak abban, hogy tiszta fejjel kezdje a napot, hanem biztosítja, hogy ő és Sánchez együtt tölthessenek egy kis időt csak kettesben, ameddig csak lehet.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.